Resultaat 31 - 40 (van 186)

 • Gratis Boekenpakket voor scholen

  8 oktober 2019

  Tijdens de Kinderboekenweek krijgen 75 geselecteerde scholen door heel Nederland hun eerste BoekenBoost: 20 gratis boeken met de titels van de Kinderboekenweek. Het doel van BoekenBoost is het leesplezier van de schoolgaande jeugd een positieve ‘boost’ te geven door te zorgen voor extra boeken die uitnodigen tot (meer) lezen. Maar liefst 10 scholen op Schouwen-Duiveland mogen meedoen met de Boekenboost en krijgen de komende 3 jaar elke Kinderboekenweek een gratis pakket boeken op school bezorgd....

  Bekijk details van Gratis Boekenpakket voor scholen

 • Studiekringen 50-plus

  4 oktober 2019

  Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 vijftig-plussers, die met regelmaat bij elkaar komt. Laat u overigens niet afschrikken door het woord studie. De studiekring kenmerkt zich door eigen inbreng, respect voor elkaars inzichten en interessante gedachtewisselingen. Daarnaast draagt zij bij aan een uitbreiding van uw sociale contacten. Het is voor veel deelnemers een moment geworden om naar uit te kijken.

  Bekijk details van Studiekringen 50-plus

 • Bekijk de nieuwsbrief van oktober

  27 september 2019

  Lees onze nieuwsbrief van okt: Govert Schilling, astronauten, sterrenstelsels, 2 kindervoorstellingen, lezing over de RAF tijdens de Slag om de Schelde en bijeenkomsten werkzoekenden.

  Bekijk details van Bekijk de nieuwsbrief van oktober

 • Reis mee met de Kinderboekenweek in de Bibliotheek!

  23 september 2019

  Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek met het thema Reis mee. De Bibliotheek Oosterschelde pakt uit en organiseert geweldige activiteiten voor alle kinderen, van 0 tot en met 12 jaar. De Bibliotheek is extra gezellig in oktober dus kom een kijkje nemen bij de activiteiten of kies een boek. Tijdens de Kinderboekenweek zijn er in veel vestigingen speciale tafels samengesteld met boeken over vriendschap.

  Bekijk details van Reis mee met de Kinderboekenweek in de Bibliotheek!

 • Bibliotheek Bruinisse opent op nieuwe locatie Kerkplein 8

  22 september 2019

  Op dinsdag 1 oktober heropent Bibliotheek Bruinisse aan Kerkplein 8 haar deuren met een officieel programma. De nieuwe openingstijden worden dinsdag van 18.30-20.00 uur, woensdag van 10.00-12.00 uur en van 13.00-16.00 uur en vrijdag van 13.00-16.00 uur.

  Bekijk details van Bibliotheek Bruinisse opent op nieuwe locatie Kerkplein 8

 • Burgemeester en wethouders bezoeken Taalcafé’s

  2 september 2019

  Op 8 september is het Wereld Alfabetiseringsdag. Rondom deze dag organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering, van 9 tot en met 15 september. Ook het Taalhuis Oosterschelde haakt hier op in: verschillende burgemeesters of wethouders van de gemeenten in de Oosterschelde regio sluiten aan bij een taalcafé om in gesprek te gaan met de deelnemers. Met een kopje koffie of thee ga je informeel met elkaar in gesprek over allerlei thema’s in een gezellige setting. De voertaal is...

  Bekijk details van Burgemeester en wethouders bezoeken Taalcafé’s

 • Start taallessen Nederlands voor Reimerswaalse inwoners

  2 september 2019

  Sinds woensdag 31 augustus zijn er vrijwilligers van Taallessen Reimerswaal gestart met taallessen in Bibliotheek Kruiningen. Deze wekelijkse lessen zijn gratis en bedoeld voor inwoners van 18 jaar en ouder die hun Nederlandse taal willen verbeteren. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is erg belangrijk in deze samenleving. Volwassenen die, om wat voor reden dan ook, het Nederlands onvoldoende beheersen komen vaak aan de kant te staan. Dat werkt door in alle relaties.....van het vinden en...

  Bekijk details van Start taallessen Nederlands voor Reimerswaalse inwoners

 • Bekijk de nieuwsbrief van sept

  30 augustus 2019

  Lees onze nieuwsbrief van sept: ons nieuwe programmaboekje najaar 2019, cursussen en workshops volwassenen, activiteiten voor ouders/verzorgers, bijeenkomsten werkzoekenden en verhuizing Bibliotheek Bruinisse.

  Bekijk details van Bekijk de nieuwsbrief van sept

 • Bibliotheek Bruinisse tijdelijk gesloten ivm verhuizing

  30 augustus 2019

  De Bibliotheek Bruinisse gaat verhuizen naar een mooie, nieuwe tijdelijke locatie namelijk naar Kerkplein 8. Vanaf vrijdag 23 september is de Bibliotheek op de huidige locatie aan de Molenstraat gesloten. De vernieuwde Bibliotheek heeft grotere collectie met een nieuwe indeling. Op dinsdag 1 oktober heropent de Bibliotheek aan Kerkplein 8 haar deuren met een officieel programma. De nieuwe openingstijden worden dinsdag van 18.30-20.00 uur, woensdag van 10.00-12.00 uur en van 13.00-16.00 uur en vrijdag...

  Bekijk details van Bibliotheek Bruinisse tijdelijk gesloten ivm verhuizing

 • 1 Jaar gratis lid bij de Bibliotheek

  27 augustus 2019

  De Bieb in de buurt van Oud-Vossemeer aan de Bou Kooijmanstraat 52a is geheel vernieuwd met een mooi actueel aanbod en een nieuwe indeling. Om dit te vieren mogen klanten uit Oud-Vossemeer 1 jaar lang gratis kennismaken met alle diensten van Bibliotheek Oosterschelde.

  Bekijk details van 1 Jaar gratis lid bij de Bibliotheek