Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 15)

 • Nieuwe bibliotheek krijgt centrale plek in Brede School Smerdiek Bekijk details

  29 februari 2024

  De nieuwe bibliotheek van Sint-Maartensdijk, die dit voorjaar haar deuren zal openen, krijgt een centrale plek in de Brede School Smerdiek. Daarmee beschikt Sint-Maartensdijk straks over een goed toegankelijke en volwaardige bibliotheekvestiging.

 • Ontmoeting en activiteiten centraal in nieuwe bibliotheek Bruinisse Bekijk details

  29 februari 2024

  De nieuwe bibliotheek Bruinisse, die dit voorjaar haar deuren zal openen, wordt vooral een plek voor ontmoeting en activiteiten. Daarmee beschikt Bruinisse straks ook over een volwaardige bibliotheekvestiging

 • Allereerste BookTok-event in Goes Bekijk details

  26 februari 2024

  De Bibliotheek Oosterschelde en Boekhandel De Koperen Tuin organiseren het allereerste BookTook-event in Goes.

 • Cursus DigiVitaler van start Bekijk details

  30 januari 2024

  De Bibliotheek Oosterschelde start in februari met een reeks van drie cursussen DigiVitaler om mensen wegwijs te maken in de wereld van de digitale zorg. Op drie verschillende locaties leren deelnemers tijdens drie lessen om zelf hun gezondheidszaken te regelen via internet.

 • Inloggen Online Bibliotheek Bekijk details

  22 januari 2024

  Maak jij gebruik van de Online Bibliotheek? Vanaf 29 januari 2024 vindt er een kleine wijziging plaats voor het inloggen in de app en op de website.

 • Organiseer je eigen spelevenement in Bibliotheek Goes Bekijk details

  11 december 2023

  Een Catan-competitie voor scholieren of een Rummikub-middag voor senioren; het kan allemaal in de bieb. Om samen met de inwoners van Goes en omstreken het activiteitenaanbod uit te breiden, daagt de Bibliotheek Goes iedereen die van een spelletje houdt uit om zelf ideeën aan te dragen.

 • Scalda en de bibliotheken in Zeeland versterken leesmotivatie Bekijk details

  4 december 2023

  Maandag 27 november 2023 is door de directeuren van Scalda en de Zeeuwse Bibliotheken in Middelburg een samenwerkingsovereenkomst getekend. In deze driejarige samenwerking gaan we de leesmotivatie versterken onder de mbo-studenten en een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling en toekomstmogelijkheden van studenten.

 • “Nu is het moment om de bieb verder te versterken!” Bekijk details

  16 november 2023

  De gemeente Tholen heeft op verzoek van onze Bibliotheek de specifieke uitkeringen lokale bibliotheekvoorzieningen (SPUK BIEB) aangevraagd en ontvangen. “Met dat geld gaan we een kleinere vestiging uitbreiden tot een kernvestiging. Dat betekent niet alleen dat we de collectie uitbreiden, maar ook dat we diverse activiteiten gaan aanbieden. En – heel belangrijk – we nemen professioneel personeel aan dat kan bijdragen aan de bestrijding van de laaggeletterdheid”, vertelt onze directeur Robin Bierens....

 • Beter leesonderwijs en fijne plek voor lezen en leren jongeren Bekijk details

  26 oktober 2023

  Burgemeester en Wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland zijn blij met de besteding van een subsidie (gefinancierd vanuit de middelen van het Nationaal Programma Onderwijs) aan een samenwerkingsproject tussen de Stichting Bibliotheek Oosterschelde en het Pieter Zeeman Lyceum. Eén van de doelen van het project is een positieve impuls geven aan het leesplezier van de leerlingen van Pieter Zeeman, zowel op school als in de Bibliotheek in Zierikzee.

 • Aan de slag met verstevigen bibliotheekwerk in Oosterschelderegio Bekijk details

  8 september 2023

  Bibliotheek Oosterschelde ontvangt een eenmalige specifieke uitkering van de overheid om nieuwe vestigingen te openen en bestaande bibliotheekvoorzieningen te verbeteren in de gemeente Tholen en Schouwen-Duiveland. De overheid stelt dit geld beschikbaar om de bibliotheek nu én in de toekomst voor iedereen beschikbaar en bereikbaar te laten zijn.

Paginanavigatie