Resultaat 1 - 10 (van 194)

• Bibliotheek Oosterschelde in gemeente Tholen: het wordt anders

16 oktober 2020

Bibliotheek Oosterschelde heeft het gebruik van de verschillende soorten vestigingen op Tholen geëvalueerd en op basis hiervan de keuzes gemaakt om te behouden wat het meest gebruikt wordt, te gaan uitbreiden waar vraag is en te veranderen waar noodzakelijk. Het Ministerie van OC&W heeft financiële middelen beschikbaar gesteld voor plattelandskernen en bibliotheken (de motie Asscher). Dit is de kans om de Bibliotheek optimaler te gebruiken en betere faciliteiten in te zetten. Daarmee blijft de Bibliotheek...

Bekijk details van Bibliotheek Oosterschelde in gemeente Tholen: het wordt anders

• Scholen in Schouwen-Duiveland ontvangen kinderboekenschrijvers (digitaal) in de klas!

16 oktober 2020

Een kinderboekenschrijver van alles vragen, gewoon via het digibord: leerlingen van Schouwen-Duiveland maakten het mee tijdens de Kinderboekenweek. Verschillende prijswinnende kinderboekenschrijvers zijn deze week in de klas (geweest) bij de 14 basisscholen die onlangs zijn gestart met de aanpak Boekstart en Bibliotheek op school met dank aan de gemeente Schouwen-Duiveland.

Bekijk details van Scholen in Schouwen-Duiveland ontvangen kinderboekenschrijvers (digitaal) in de klas!

• Corona update

16 oktober 2020

Corona regels voor alle vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde:

Bekijk details van Corona update

• Campagne: Wat wil jij leren?

14 oktober 2020

Vanaf 5 oktober is er een campagne gestart om meer mensen te bereiken die moeite hebben met lezen en schrijven. De nadruk wordt gelegd op “Wat wil je leren? Ervaringsdeskundigen doen hun verhaal en vertellen wat het TaalnetwerkZeeland voor hen heeft betekent.

Bekijk details van Campagne: Wat wil jij leren?

• Nieuw! De online Bibliotheek-app

25 september 2020

De online Bibliotheek krijgt een nieuwe app (voor Apple en Android). In deze app kunnen gebruikers zowel e-books als luisterboeken zoeken, lenen én direct lezen. De app vervangt de oude apps 'E-books' en 'LuisterBieb'. Nieuw is dat je in één app zowel e-books als luisterboeken kunt lenen. En je kunt bijvoorbeeld een favorietenlijstje maken, previews van boeken bekijken en beluisteren, én boeken eenvoudig verlengen als de leentermijn bijna afloopt.

Bekijk details van Nieuw! De online Bibliotheek-app

• Activiteiten Kinderboekenweek

28 augustus 2020

In en rond de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Breng geschiedenis tot leven en ontdek werelden van vroeger. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Leef mee met Robbie en Roef in Tweeling! En voel de kou van het stijgende water in De zee kwam door de brievenbus van Selma Noort. We nemen je op reis door de tijd met de allerleukste kinderboeken én activiteiten. Je hebt helemaal geen tijdmachine nodig!

Bekijk details van Activiteiten Kinderboekenweek

• Laatste ronde Boekverkoop!

6 augustus 2020

Sla je slag met de laatste ronde (tot en met 26 augustus) van de Boekverkoop! De materialen voor volwassenen en kinderen zijn nu nog goedkoper.

Bekijk details van Laatste ronde Boekverkoop!

• Bieb Oosterschelde vanaf 3 augustus weer regulier open

21 juli 2020

Vanaf maandag 3 augustus gaan de vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde weer open volgens de reguliere openingstijden met 1,5 meter afstand voor volwassenen. De bezoekers kunnen weer gebruik maken van de faciliteiten zoals onder meer de leestafels met tijdschriften en kranten, toiletten en internet pc’s.

Bekijk details van Bieb Oosterschelde vanaf 3 augustus weer regulier open

• Muziekweb vanaf 1 augustus 2020 gratis voor leden

17 juli 2020

Goed nieuws voor de Zeeuwse muziekliefhebbers. Wanneer je lid bent van een van de bibliotheken in Zeeland, kun je materialen lenen uit de collectie van Muziekweb. Dit is nu nog tegen betaling van €1,50 per aanvraag, maar vanaf 1 augustus wordt dit gratis.

Bekijk details van Muziekweb vanaf 1 augustus 2020 gratis voor leden

• Zomerklooien met kinderboeken in Bibliotheek Sint-Annaland

13 juli 2020

Het is zomervakantie! Dat betekent maar één ding… dat we een hele hoop vrije tijd hebben om te vullen. De Bibliotheek Sint-Annaland verrast je met iets waar je helemaal in op kunt gaan! Tijdens ‘Zomerklooien’ besturen kinderen (4-12 jaar) een tank, knopen stropdassen, verzamelen kevers, doen experimenten en maken glow in the dark drilpudding. Kom deze vakantie naar de Bibliotheek Sint-Annaland en doe gratis mee.

Bekijk details van Zomerklooien met kinderboeken in Bibliotheek Sint-Annaland