• Bibliotheek Goes gesloten wegens verhuizing Bekijk details

13 juli 2021

Van 1 t/m 31 augustus is de Bibliotheek in Goes gesloten om te verhuizen naar de nieuwe locatie. Per 1 september opent de Bibliotheek met trots haar deuren aan het Kolveniershof. Onze klanten kunnen deze maand terecht in één van onze andere vestigingen. Leden kunnen ook gebruik maken van onze online Bibliotheek.

Bekijk details van Bibliotheek Goes gesloten wegens verhuizing

• Boekfiets Zomertour Bekijk details

12 juli 2021

In Schouwen-Duiveland rijdt er, van de Bibliotheek Oosterschelde, een Boekfiets. De Boekfiets is een herkenbare –elektrische- bakfiets die is uitgerust met een complete inventaris van een voorleeskastje, vertelplaten, knuffels, spelletjes, en een geluidsinstallatie. De Boekfiets rijdt naar scholen, peuterspeelzalen en buitenruimtes, waar we binnen of buiten voorlezen aan kinderen én hun ouders. Maar deze zomer gaat de Boekfiets vanaf 26 juli op Zomertour.

Bekijk details van Boekfiets Zomertour

• Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Goes Bekijk details

29 juni 2021

Heeft u vragen over de overheid? Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Dan bent u niet de enige. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig. Vanaf 1 september kunt u voor al deze vragen en meer terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Goes.

Bekijk details van Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Goes

• Bibliotheek Oosterschelde en Muziekschool Zeeland slaan handen ineen Bekijk details

25 juni 2021

De Bibliotheek Oosterschelde en Muziekschool Zeeland gaan hun krachten bundelen om elkaars activiteiten te verrijken voor jong en oud. Door deze samenwerking komt er een breder cultureel aanbod voor de inwoners van de Oosterschelderegio.

Bekijk details van Bibliotheek Oosterschelde en Muziekschool Zeeland slaan handen ineen

• Bibliotheek weer open Bekijk details

25 juni 2021

De Bibliotheken op Walcheren, in de Oosterschelderegio en Zeeuws-Vlaanderen zijn vanaf donderdag 20 mei weer open. De Bibliobussen in Zeeland gaan nog niet rijden, wel blijft de bezorgservice in tact. De Bibliotheken volgen hiermee het landelijke beleid.

Bekijk details van Bibliotheek weer open

• Nieuwe samenwerking met kinderopvang Bekijk details

30 maart 2021

Per april starten er bij Bibliotheek Oosterschelde twee nieuwe voorleesconsulenten: in Tholen en in Goes. Met het landelijke programma ‘BoekStart in de Kinderopvang’ wil de Bibliotheek lezen en taalontwikkeling bevorderen bij jonge kinderen, door een samenwerking met kinderopvangorganisaties en scholen. Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Tholen en Goes, die vanuit het Onderwijsachterstandenbeleid middelen vrij maken.

Bekijk details van Nieuwe samenwerking met kinderopvang

• Extra subsidie toegekend voor leesoffensief voortgezet onderwijs Bekijk details

15 maart 2021

Bibliotheek Oosterschelde krijgt extra subsidie vanuit de Koninklijke Bibliotheek om jongeren meer aan het lezen te krijgen. Hierbij gaat het om jongeren van 12 tot 18 jaar en leerlingen in het VMBO in de gemeenten Goes en Schouwen-Duiveland. Er is een extra bedrag voor aanschaf van collectie die de doelgroep aanspreekt en er worden wekelijks ‘VIP’-dagen georganiseerd in deze twee vestigingen. Ook zullen er groepen ‘Biebfluencers’ gevormd worden waarbij jongeren zelf aangeven wat ze graag in de Bibliotheek...

Bekijk details van Extra subsidie toegekend voor leesoffensief voortgezet onderwijs

• Gratis online cursussen voor leden Bekijk details

16 februari 2021

Leden van de Bibliotheek kunnen vanaf 1 februari 2021 online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Met online cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis en op elk moment!

Bekijk details van Gratis online cursussen voor leden

• Lever je uitgeleende materialen in Bekijk details

18 januari 2021

Door de verlengde lockdown is de Bibliotheek beperkt open, maar gelukkig hebben we de Afhaalservice. Zo overbruggen we de periode tot we weer volledig open kunnen.

Bekijk details van Lever je uitgeleende materialen in

• Bieb in de Buurt Tholen wordt volledige Bibliotheekvestiging Bekijk details

9 juni 2021

De Bieb in de Buurt Tholen verhuist en opent 2 augustus een volwaardige vestiging in de nieuwe Brede School aan de Abraham Beeckmanlaan. Met deze verhuizing verandert de Bieb in de Buurt weer in een volledige Bibliotheekvestiging. Bibliotheek Tholen gaat terug naar de locatie waar ze een aantal jaar geleden ook te vinden was.

Bekijk details van Bieb in de Buurt Tholen wordt volledige Bibliotheekvestiging