Resultaat 1 - 10 (van 191)

• Wijzigingen Bieb in de buurt punten

28 september 2020

We hebben het gebruik van de Bieb in de buurt het afgelopen jaar geëvalueerd en op basis hiervan maken we keuzes. We behouden wat het meest gebruikt wordt: en dat is toch het aanvragen van boeken. Dat betekent dat een aantal Bieb in de buurt punten gaan veranderen de komende periode. Als eerste zijn dit Anna-Jacobapolder, Stavenisse en Scherpenisse.

Bekijk details van Wijzigingen Bieb in de buurt punten

• Nieuw! De online Bibliotheek-app

25 september 2020

De online Bibliotheek krijgt een nieuwe app (voor Apple en Android). In deze app kunnen gebruikers zowel e-books als luisterboeken zoeken, lenen én direct lezen. De app vervangt de oude apps 'E-books' en 'LuisterBieb'. Nieuw is dat je in één app zowel e-books als luisterboeken kunt lenen. En je kunt bijvoorbeeld een favorietenlijstje maken, previews van boeken bekijken en beluisteren, én boeken eenvoudig verlengen als de leentermijn bijna afloopt.

Bekijk details van Nieuw! De online Bibliotheek-app

• Activiteiten Kinderboekenweek

28 augustus 2020

In en rond de Kinderboekenweek gaan we terug in de tijd. Breng geschiedenis tot leven en ontdek werelden van vroeger. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Leef mee met Robbie en Roef in Tweeling! En voel de kou van het stijgende water in De zee kwam door de brievenbus van Selma Noort. We nemen je op reis door de tijd met de allerleukste kinderboeken én activiteiten. Je hebt helemaal geen tijdmachine nodig!

Bekijk details van Activiteiten Kinderboekenweek

• Laatste ronde Boekverkoop!

6 augustus 2020

Sla je slag met de laatste ronde (tot en met 26 augustus) van de Boekverkoop! De materialen voor volwassenen en kinderen zijn nu nog goedkoper.

Bekijk details van Laatste ronde Boekverkoop!

• Bieb Oosterschelde vanaf 3 augustus weer regulier open

21 juli 2020

Vanaf maandag 3 augustus gaan de vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde weer open volgens de reguliere openingstijden met 1,5 meter afstand voor volwassenen. De bezoekers kunnen weer gebruik maken van de faciliteiten zoals onder meer de leestafels met tijdschriften en kranten, toiletten en internet pc’s.

Bekijk details van Bieb Oosterschelde vanaf 3 augustus weer regulier open

• Muziekweb vanaf 1 augustus 2020 gratis voor leden

17 juli 2020

Goed nieuws voor de Zeeuwse muziekliefhebbers. Wanneer je lid bent van een van de bibliotheken in Zeeland, kun je materialen lenen uit de collectie van Muziekweb. Dit is nu nog tegen betaling van €1,50 per aanvraag, maar vanaf 1 augustus wordt dit gratis.

Bekijk details van Muziekweb vanaf 1 augustus 2020 gratis voor leden

• Zomerklooien met kinderboeken in Bibliotheek Sint-Annaland

13 juli 2020

Het is zomervakantie! Dat betekent maar één ding… dat we een hele hoop vrije tijd hebben om te vullen. De Bibliotheek Sint-Annaland verrast je met iets waar je helemaal in op kunt gaan! Tijdens ‘Zomerklooien’ besturen kinderen (4-12 jaar) een tank, knopen stropdassen, verzamelen kevers, doen experimenten en maken glow in the dark drilpudding. Kom deze vakantie naar de Bibliotheek Sint-Annaland en doe gratis mee.

Bekijk details van Zomerklooien met kinderboeken in Bibliotheek Sint-Annaland

• Verhuizing Bibliotheek Goes gaat door

7 juli 2020

De Bibliotheek Goes verhuist in de zomer van 2021 naar het Kolverniershof / hoek Bleekveld om daar een moderne en inspirerende nieuwe Bibliotheek te realiseren.

Bekijk details van Verhuizing Bibliotheek Goes gaat door

• Bieb Oosterschelde beperkt open

30 juni 2020

Veel vestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde zijn open met aangepaste tijden. Uiteraard nemen we maatregelen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Lees snel verder wat dit betekent!

Bekijk details van Bieb Oosterschelde beperkt open

• VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

23 juni 2020

Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

Bekijk details van VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen