• Online cursusaanbod Bibliotheek uitgebreid Bekijk details

  9 april 2021

  Bij de Bibliotheek kunnen leden én niet-leden terecht voor gratis online cursussen. Iedereen kan trainingen volgen op het gebied van thuiswerken, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en taal. Zo kunnen zij hun vaardigheden vergroten en daarmee bijvoorbeeld ook de kans op werk.

  Bekijk details van Online cursusaanbod Bibliotheek uitgebreid

 • Nieuwe samenwerking met kinderopvang Bekijk details

  30 maart 2021

  Per april starten er bij Bibliotheek Oosterschelde twee nieuwe voorleesconsulenten: in Tholen en in Goes. Met het landelijke programma ‘BoekStart in de Kinderopvang’ wil de Bibliotheek lezen en taalontwikkeling bevorderen bij jonge kinderen, door een samenwerking met kinderopvangorganisaties en scholen. Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Tholen en Goes, die vanuit het Onderwijsachterstandenbeleid middelen vrij maken.

  Bekijk details van Nieuwe samenwerking met kinderopvang

 • Afhaalservice Bibliotheek Oosterschelde - Aangepaste openingstijden Bekijk details

  28 maart 2021

  De Bibliotheken en de Bibliobussen in Zeeland moeten weer dicht vanwege de strengere coronamaatregelen. Om onze leden ook de kans te geven om papieren boeken te lenen, start vanaf 16 december de Zeeuwse AfhaalBieb.

  Bekijk details van Afhaalservice Bibliotheek Oosterschelde - Aangepaste openingstijden

 • Extra subsidie toegekend voor leesoffensief voortgezet onderwijs Bekijk details

  15 maart 2021

  Bibliotheek Oosterschelde krijgt extra subsidie vanuit de Koninklijke Bibliotheek om jongeren meer aan het lezen te krijgen. Hierbij gaat het om jongeren van 12 tot 18 jaar en leerlingen in het VMBO in de gemeenten Goes en Schouwen-Duiveland. Er is een extra bedrag voor aanschaf van collectie die de doelgroep aanspreekt en er worden wekelijks ‘VIP’-dagen georganiseerd in deze twee vestigingen. Ook zullen er groepen ‘Biebfluencers’ gevormd worden waarbij jongeren zelf aangeven wat ze graag in de Bibliotheek...

  Bekijk details van Extra subsidie toegekend voor leesoffensief voortgezet onderwijs

 • Gratis online cursussen voor leden Bekijk details

  16 februari 2021

  Leden van de Bibliotheek kunnen vanaf 1 februari 2021 online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Met online cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis en op elk moment!

  Bekijk details van Gratis online cursussen voor leden

 • Lever je uitgeleende materialen in Bekijk details

  18 januari 2021

  Door de verlengde lockdown is de Bibliotheek beperkt open, maar gelukkig hebben we de Afhaalservice. Zo overbruggen we de periode tot we weer volledig open kunnen.

  Bekijk details van Lever je uitgeleende materialen in

 • Bibliotheek Sint-Annaland vernieuwt Bekijk details

  1 december 2020

  De Bibliotheek in Sint-Annaland gaat verbouwen en krijgt een nieuw interieur zodat de collectie beter tot zijn recht komt. Door de inrichting te vernieuwen kunnen we ook meer activiteiten organiseren en is de Bibliotheek straks een plek waar iedereen zich thuis voelt, jong en oud. Maandag 14 december is de laatste dag dat de Bibliotheek in Sint-Annaland open is. Hierna sluit deze tijdelijk de deuren om, zodra het weer mag, te openen in een fris, nieuw jasje!

  Bekijk details van Bibliotheek Sint-Annaland vernieuwt

 • Bibliotheek Oosterschelde in gemeente Tholen: het wordt anders Bekijk details

  16 oktober 2020

  Bibliotheek Oosterschelde heeft het gebruik van de verschillende soorten vestigingen op Tholen geëvalueerd en op basis hiervan de keuzes gemaakt om te behouden wat het meest gebruikt wordt, te gaan uitbreiden waar vraag is en te veranderen waar noodzakelijk. Het Ministerie van OC&W heeft financiële middelen beschikbaar gesteld voor plattelandskernen en bibliotheken (de motie Asscher). Dit is de kans om de Bibliotheek optimaler te gebruiken en betere faciliteiten in te zetten. Daarmee blijft de Bibliotheek...

  Bekijk details van Bibliotheek Oosterschelde in gemeente Tholen: het wordt anders

 • Verhuizing Bibliotheek Goes gaat door Bekijk details

  7 juli 2020

  De Bibliotheek Goes verhuist in de zomer van 2021 naar het Kolverniershof / hoek Bleekveld om daar een moderne en inspirerende nieuwe Bibliotheek te realiseren.

  Bekijk details van Verhuizing Bibliotheek Goes gaat door