• Bibliotheek Goes opent 1 september Bekijk details

24 augustus 2021

De Bibliotheek Goes is verhuisd en opent 1 september haar deuren aan het Kolveniershof 106. De nieuwe Bibliotheek wordt een echte ontmoetingsplaats. Naast het lenen van een goed boek, kunnen bezoekers elkaar hier ontmoeten om ideeën met elkaar uit te wisselen, voor een praatje en een bakje koffie of voor het lezen van een tijdschrift of krant. Ook is er voldoende ruimte voor verschillende activiteiten. Je vindt er o.a. een podium, een werkplaats, een cursusruimte en een horecagedeelte. Kortom een...

Bekijk details van Bibliotheek Goes opent 1 september

• Start Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Goes Bekijk details

23 augustus 2021

Heeft u vragen over de websites van de overheid? Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Dan bent u niet de enige. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig. Vanaf 1 september kunt u voor al deze vragen en meer terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek Goes.

Bekijk details van Start Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Goes

• Literaire leesclub in Goes Bekijk details

20 augustus 2021

Lees je graag en vind je het leuk om je leeservaringen met anderen uit te wisselen en te verdiepen? Maak dan kennis met een leesclub. De Bibliotheek Oosterschelde en Senia, de landelijke organisatie van leesclubs, starten op 8 september met een nieuwe literaire leesclub in Goes.

Bekijk details van Literaire leesclub in Goes

• Bibliotheek Goes gesloten wegens verhuizing Bekijk details

13 juli 2021

Van 1 t/m 31 augustus is de Bibliotheek in Goes gesloten om te verhuizen naar de nieuwe locatie. Per 1 september opent de Bibliotheek met trots haar deuren aan het Kolveniershof. Onze klanten kunnen deze maand terecht in één van onze andere vestigingen. Leden kunnen ook gebruik maken van onze online Bibliotheek.

Bekijk details van Bibliotheek Goes gesloten wegens verhuizing

• Bibliotheek Oosterschelde en Muziekschool Zeeland slaan handen ineen Bekijk details

25 juni 2021

De Bibliotheek Oosterschelde en Muziekschool Zeeland gaan hun krachten bundelen om elkaars activiteiten te verrijken voor jong en oud. Door deze samenwerking komt er een breder cultureel aanbod voor de inwoners van de Oosterschelderegio.

Bekijk details van Bibliotheek Oosterschelde en Muziekschool Zeeland slaan handen ineen

• Bieb in de Buurt Tholen wordt volledige Bibliotheekvestiging Bekijk details

9 juni 2021

De Bieb in de Buurt Tholen verhuist en opent 2 augustus een volwaardige vestiging in de nieuwe Brede School aan de Abraham Beeckmanlaan. Met deze verhuizing verandert de Bieb in de Buurt weer in een volledige Bibliotheekvestiging. Bibliotheek Tholen gaat terug naar de locatie waar ze een aantal jaar geleden ook te vinden was.

Bekijk details van Bieb in de Buurt Tholen wordt volledige Bibliotheekvestiging

• Nieuwe samenwerking met kinderopvang Bekijk details

30 maart 2021

Per april starten er bij Bibliotheek Oosterschelde twee nieuwe voorleesconsulenten: in Tholen en in Goes. Met het landelijke programma ‘BoekStart in de Kinderopvang’ wil de Bibliotheek lezen en taalontwikkeling bevorderen bij jonge kinderen, door een samenwerking met kinderopvangorganisaties en scholen. Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Tholen en Goes, die vanuit het Onderwijsachterstandenbeleid middelen vrij maken.

Bekijk details van Nieuwe samenwerking met kinderopvang

• Gratis online cursussen voor leden Bekijk details

16 februari 2021

Leden van de Bibliotheek kunnen vanaf 1 februari 2021 online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Met online cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis en op elk moment!

Bekijk details van Gratis online cursussen voor leden