Resultaat 1 - 10 (van 12)

• Maarten van Rossem in Heinkenszand Bekijk details

15 augustus 2022

In het kader van de Maand van de geschiedenis geeft Maarten van Rossem op 29 september een lezing in De Stenge in Heinkenszand. Het thema van de maand van de geschiedenis is dit jaar: “Wat een ramp!” Maarten bespreekt een van de meest rampzalige periodes in onze geschiedenis: 1914 tot 1945. Hoe actueel is de situatie van toen? Tijdens deze avond ontdek je het allemaal.

• Top-auteur Arthur Japin komt naar Goes Bekijk details

8 augustus 2022

Op zondag 11 september komt top-auteur Arthur Japin naar Bibliotheek Goes. Hij bespreekt deze middag, van 14.00-16.00 uur, zijn nieuwste boek ‘Wat stilte wil’. Een prachtige roman die zich afspeelt in 1885 en gaat over de kracht van een diepe passie tegenover de kracht van familie.

• Ga mee op reis met de Bibliotheek Bekijk details

15 juli 2022

Tijdens deze zomervakantie organiseren de Zeeuwse Bibliotheken voor de jeugd een zomer vol activiteiten, zowel online als in de Bibliotheek. Wie reist er mee?

• Samenwerking tussen Bibliotheek Oosterschelde en GGD Zeeland Bekijk details

18 mei 2022

Afgelopen week is de samenwerking tussen de Bibliotheek Oosterschelde en GGD Zeeland officieel bevestigd. Tijdens de Babybieb hebben Robin Bierens (Bibliotheek Oosterschelde), Joke Gaemers (GGD Zeeland), wethouder Hoek (gemeente Tholen) en wethouder Verburg (gemeente Reimerswaal) de samenwerkingsovereenkomst voor het project BoekStartcoach ondertekend.

• Bibliotheek Oosterschelde en Taalhuis Oosterschelde gecertificeerd Bekijk details

25 april 2022

Wij zijn trots dat zowel de Bibliotheek Oosterschelde als het Taalhuis Oosterschelde een officiële certificering hebben ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Dat betekent dat wij voor de komende 4 jaar voldoen aan de kwaliteitseisen en dat onze programma’s en diensten (voor geletterdheid) toekomstbestendig zijn.

• Bibliotheek community 'BinnensteBuiten' succesvol van start Bekijk details

12 april 2022

BinnensteBuiten is een nieuwe community binnen de Bibliotheek Oosterschelde voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd. BinnensteBuiten denkt en beslist mee over programma’s en organiseert activiteiten in de Bibliotheek van Goes, de huiskamer van de stad.

• Winnaars Oosterschelde finale voorleeswedstrijd Bekijk details

25 maart 2022

Zoals elk jaar kunnen basisscholen meedoen aan de Nationale Voorleeswedstrijd. De regionale finale van de Bibliotheek Oosterschelde was op woensdag 23 maart. Hierbij namen de 10 finalisten het tegen elkaar op voor een plek in de top 3.

• Gratis via de Bibliotheek: 25 computercursussen Bekijk details

7 februari 2022

Wie handiger wil worden met de computer, tablet en smartphone kan online gratis SeniorWeb-cursussen volgen. Zo kun je bijvoorbeeld beter leren e-mailen met diverse mailprogramma's, werken met Windows, Word en Excel of Whatsapp gebruiken. In de Bibliotheek of thuis. Er zijn 25 cursussen voor iedereen, jong en oud, en ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek. Zo helpt de Bibliotheek om digitaal nog handiger te worden.

• Campagne voor veilig fietsparkeren Bekijk details

28 januari 2022

Op vrijdag 28 januari start een campagne van Bibliotheek Oosterschelde en gemeente Goes. Met krijt graffiti en boekenleggers wordt aandacht gevraagd voor het fietsparkeren rondom de Bibliotheek Goes.

• Samenwerking jongeren Goese Lyceum en de bieb Goes Bekijk details

26 januari 2022

Het Goese Lyceum Bergweg is dit schooljaar gestart met een pilot als onderdeel van het praktijkgerichte programma Economie en Ondernemen. In deze pilot, waarbij ondernemend handelen centraal staat, gaan leerlingen aan de slag met praktische opdrachten van verschillende organisaties. De eerste opdracht is in samenwerking met de Bibliotheek Oosterschelde.

Paginanavigatie