Resultaat 1 - 10 (van 58)

• De Zeeuwse Bibliotheken helpen volwassenen met verbeteren taalvaardigheid

8 september 2017

Inwoners van Zeeland die moeite hebben met lezen en schrijven, kunnen een flinke steun in de rug krijgen van de Zeeuwse Bibliotheken. Zij bieden onder meer hulp in de vorm van Taalcafés, Taalhuizen en een Taalpunt.

Bekijk details van De Zeeuwse Bibliotheken helpen volwassenen met verbeteren taalvaardigheid

• Bekijk onze laatste nieuwsbrief

5 september 2017

Lees onze nieuwsbrief van september en blijf op de hoogte van het laatste landelijke - en plaatselijke nieuws, handige tips en leuke acties zoals diverse voordelen met je biebpas en lezingen.

Bekijk details van Bekijk onze laatste nieuwsbrief

• Cursus van de maand september: Pesten op de werkvloer

4 september 2017

Word je gepest op het werk of is een vriend of collega slachtoffer? Pestgedrag op de werkvloer komt veel voor. Om hoeveel slachtoffers gaat het? Wat zijn de verschillende vormen van pestgedrag? Wat kun je doen als slachtoffer of collega? Deze cursus van de maand geeft je de informatie die je nodig hebt én biedt stof tot nadenken over een veelvoorkomend probleem. Ontdek hoe je het beste met pesten tijdens het werk kunt omgaan.

Bekijk details van Cursus van de maand september: Pesten op de werkvloer

• Opening Taalhuis Schouwen-Duiveland

1 september 2017

Op 6 september, in de Week van de Alfabetisering, wordt het Taalhuis Schouwen-Duiveland officieel geopend. Bij het Taalpunt kan iedereen terecht die beter wil leren lezen en schrijven.

Bekijk details van Opening Taalhuis Schouwen-Duiveland

• Goes Kinderstad in de Bibliotheek

11 augustus 2017

Kom naar de Bibliotheek tijdens Goes Kinderstad! Speciale workshop voor kinderen: Hoe maak je van een verhaal een boek?

Bekijk details van Goes Kinderstad in de Bibliotheek

• Gratis online cursus: De balans tussen werk & thuis

1 augustus 2017

Als lid van een van de Zeeuwse Bibliotheken kun je een jaar lang gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau. In augustus is het de cursus: De balans tussen werk & thuis.

Bekijk details van Gratis online cursus: De balans tussen werk & thuis

• Aangepaste openingstijden Bibliotheek Zierikzee

18 juli 2017

I.v.m. technische problemen van onze klimaatbeheersing hanteren wij uit voorzorg een aangepast rooster tussen 19 juli en 26 augustus.

Bekijk details van Aangepaste openingstijden Bibliotheek Zierikzee

• Lezen met een leesbeperking

7 juli 2017

45.000 Gesproken boeken in de Bibliotheek voor leden met leesbeperking. Meer dan een miljoen Nederlanders hebben een leesbeperking. Zo telt ons land ruim 600.000 dyslectici en ongeveer 300.000 slechtzienden. De verwachting is dat het aantal de komende vijf jaar met 20% toeneemt. Dit komt door de dubbele vergrijzing en omdat bij steeds meer mensen de diagnose dyslexie wordt gesteld. Om te zorgen dat zij ook kunnen genieten van een goed boek heeft de Bibliotheek iets nieuws: Passend Lezen; 45.000...

Bekijk details van Lezen met een leesbeperking

• Zomeropeningstijden en langer lenen

6 juli 2017

De zomer wordt door veel mensen gebruikt om eens lekker ‘bij te lezen’. Of je nu op reis gaat of thuisblijft, wist je dat je boeken 6 weken kunt lenen? Hieraan zijn uiteraard geen kosten aan verbonden.

Bekijk details van Zomeropeningstijden en langer lenen

• Gratis online cursus bij de Bibliotheek: Communiceren

3 juli 2017

Je hebt de beste bedoelingen. Maar je collega's, je baas of je puber begrijpen je niet. Hoe zorg je ervoor dat je boodschap wél overkomt? In deze gratis cursus van de maand juli, aangeboden door de Bibliotheek, ontdek je hoe je luistert naar een ander. En hoe je eigen emoties invloed hebben op een gesprek. Zo word je vaardiger in overleg met collega’s en kom je een stap verder in je relaties. Een boeiende mix van theorie, praktische oefeningen en opdrachten.

Bekijk details van Gratis online cursus bij de Bibliotheek: Communiceren