ALLE VESTIGINGEN GESLOTEN MAAR AFHAALSERVICE IS MOGELIJK. LET OP: AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

Alle vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde zijn gesloten. Wel blijft het mogelijk om materialen in te leveren en gereserveerde materialen af te halen via onze Afhaalservice met aangepaste openingstijden. Leners die de Bibliotheek niet willen of kunnen bezoeken, kunnen e-books en luisterboeken lenen via de online Bibliotheek.

• Spaar voor korting op je Bibliotheekabonnement

8 januari 2021

Op maandag 11 januari start een nieuwe spaaractie bij de Jumbo in Sint-Annaland. Tot en met 27 februari kun je sparen voor €10 korting op je Bibliotheekabonnement. Deze korting geldt voor zowel nieuwe als bestaande leden van de Bibliotheek Oosterschelde.

Bekijk details van Spaar voor korting op je Bibliotheekabonnement

• Afhaalservice Bibliotheek Oosterschelde - Aangepaste openingstijden

15 december 2020

De Bibliotheken en de Bibliobussen in Zeeland moeten weer dicht vanwege de strengere coronamaatregelen. Om onze leden ook de kans te geven om papieren boeken te lenen, start vanaf 16 december de Zeeuwse AfhaalBieb.

Bekijk details van Afhaalservice Bibliotheek Oosterschelde - Aangepaste openingstijden

• Bibliotheek Sint-Annaland vernieuwt

1 december 2020

De Bibliotheek in Sint-Annaland gaat verbouwen en krijgt een nieuw interieur zodat de collectie beter tot zijn recht komt. Door de inrichting te vernieuwen kunnen we ook meer activiteiten organiseren en is de Bibliotheek straks een plek waar iedereen zich thuis voelt, jong en oud. Maandag 14 december is de laatste dag dat de Bibliotheek in Sint-Annaland open is. Hierna sluit deze tijdelijk de deuren om, zodra het weer mag, te openen in een fris, nieuw jasje!

Bekijk details van Bibliotheek Sint-Annaland vernieuwt

• Vernieuwde Bieb in de buurt Krabbendijke opent 1 december haar deuren

23 november 2020

De vernieuwde Bieb in de buurt Krabbendijke, in zorgcentrum Ter Weel, gaat weer open en wel op dinsdag 1 december vanaf 9.30 uur. Door de verbouwing van Ter Weel heeft de Bieb in de buurt een mooie nieuwe plek gekregen op de begane grond. Mede door corona heeft de opening iets langer op zich laten wachten. De medewerkers zijn daarom extra verheugd om weer bezoekers te mogen verwelkomen.

Bekijk details van Vernieuwde Bieb in de buurt Krabbendijke opent 1 december haar deuren

• Bibliotheek Oosterschelde in gemeente Tholen: het wordt anders

16 oktober 2020

Bibliotheek Oosterschelde heeft het gebruik van de verschillende soorten vestigingen op Tholen geëvalueerd en op basis hiervan de keuzes gemaakt om te behouden wat het meest gebruikt wordt, te gaan uitbreiden waar vraag is en te veranderen waar noodzakelijk. Het Ministerie van OC&W heeft financiële middelen beschikbaar gesteld voor plattelandskernen en bibliotheken (de motie Asscher). Dit is de kans om de Bibliotheek optimaler te gebruiken en betere faciliteiten in te zetten. Daarmee blijft de Bibliotheek...

Bekijk details van Bibliotheek Oosterschelde in gemeente Tholen: het wordt anders

• Scholen in Schouwen-Duiveland ontvangen kinderboekenschrijvers (digitaal) in de klas!

16 oktober 2020

Een kinderboekenschrijver van alles vragen, gewoon via het digibord: leerlingen van Schouwen-Duiveland maakten het mee tijdens de Kinderboekenweek. Verschillende prijswinnende kinderboekenschrijvers zijn deze week in de klas (geweest) bij de 14 basisscholen die onlangs zijn gestart met de aanpak Boekstart en Bibliotheek op school met dank aan de gemeente Schouwen-Duiveland.

Bekijk details van Scholen in Schouwen-Duiveland ontvangen kinderboekenschrijvers (digitaal) in de klas!

• Campagne: Wat wil jij leren?

14 oktober 2020

Vanaf 5 oktober is er een campagne gestart om meer mensen te bereiken die moeite hebben met lezen en schrijven. De nadruk wordt gelegd op “Wat wil je leren? Ervaringsdeskundigen doen hun verhaal en vertellen wat het TaalnetwerkZeeland voor hen heeft betekent.

Bekijk details van Campagne: Wat wil jij leren?

• Nieuw! De online Bibliotheek-app

25 september 2020

De online Bibliotheek krijgt een nieuwe app (voor Apple en Android). In deze app kunnen gebruikers zowel e-books als luisterboeken zoeken, lenen én direct lezen. De app vervangt de oude apps 'E-books' en 'LuisterBieb'. Nieuw is dat je in één app zowel e-books als luisterboeken kunt lenen. En je kunt bijvoorbeeld een favorietenlijstje maken, previews van boeken bekijken en beluisteren, én boeken eenvoudig verlengen als de leentermijn bijna afloopt.

Bekijk details van Nieuw! De online Bibliotheek-app

• Muziekweb vanaf 1 augustus 2020 gratis voor leden

17 juli 2020

Goed nieuws voor de Zeeuwse muziekliefhebbers. Wanneer je lid bent van een van de bibliotheken in Zeeland, kun je materialen lenen uit de collectie van Muziekweb. Dit is nu nog tegen betaling van €1,50 per aanvraag, maar vanaf 1 augustus wordt dit gratis.

Bekijk details van Muziekweb vanaf 1 augustus 2020 gratis voor leden

• Verhuizing Bibliotheek Goes gaat door

7 juli 2020

De Bibliotheek Goes verhuist in de zomer van 2021 naar het Kolverniershof / hoek Bleekveld om daar een moderne en inspirerende nieuwe Bibliotheek te realiseren.

Bekijk details van Verhuizing Bibliotheek Goes gaat door