Resultaat 1 - 10 (van 11)

• Samenwerking tussen Bibliotheek Oosterschelde en GGD Zeeland Bekijk details

18 mei 2022

Afgelopen week is de samenwerking tussen de Bibliotheek Oosterschelde en GGD Zeeland officieel bevestigd. Tijdens de Babybieb hebben Robin Bierens (Bibliotheek Oosterschelde), Joke Gaemers (GGD Zeeland), wethouder Hoek (gemeente Tholen) en wethouder Verburg (gemeente Reimerswaal) de samenwerkingsovereenkomst voor het project BoekStartcoach ondertekend.

Bekijk details van Samenwerking tussen Bibliotheek Oosterschelde en GGD Zeeland

• Meet je bloeddruk in de bieb Bekijk details

25 april 2022

Het is Mei Meet Maand van de Hartstichting. Daarom kunnen mensen van 6 t/m 28 mei elke donderdag, vrijdag én zaterdag zelf hun bloeddruk komen meten bij Bibliotheek Goes en Bibliotheek Tholen. Het meten is onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting en gratis, zowel voor leden als niet-leden.

Bekijk details van Meet je bloeddruk in de bieb

• Bibliotheek Oosterschelde en Taalhuis Oosterschelde gecertificeerd Bekijk details

25 april 2022

Wij zijn trots dat zowel de Bibliotheek Oosterschelde als het Taalhuis Oosterschelde een officiële certificering hebben ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Dat betekent dat wij voor de komende 4 jaar voldoen aan de kwaliteitseisen en dat onze programma’s en diensten (voor geletterdheid) toekomstbestendig zijn.

Bekijk details van Bibliotheek Oosterschelde en Taalhuis Oosterschelde gecertificeerd

• Bibliotheek community 'BinnensteBuiten' succesvol van start Bekijk details

12 april 2022

BinnensteBuiten is een nieuwe community binnen de Bibliotheek Oosterschelde voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd. BinnensteBuiten denkt en beslist mee over programma’s en organiseert activiteiten in de Bibliotheek van Goes, de huiskamer van de stad.

Bekijk details van Bibliotheek community 'BinnensteBuiten' succesvol van start

• Informatiebijeenkomst studiekring 50+ Bekijk details

6 april 2022

Wil je, als 50-plusser, na of naast je werk actief blijven? Kom dan eens kijken bij een Studiekring. De Bibliotheek Oosterschelde start deze zomer in gemeente Tholen met nieuwe Studiekringen 50+. Vooraf organiseren we in april drie kennismakingsbijeenkomsten, waarbij uitgelegd wordt wat een Studiekring inhoudt en hoe deze is opgezet.

Bekijk details van Informatiebijeenkomst studiekring 50+

• Winnaars Oosterschelde finale voorleeswedstrijd Bekijk details

25 maart 2022

Zoals elk jaar kunnen basisscholen meedoen aan de Nationale Voorleeswedstrijd. De regionale finale van de Bibliotheek Oosterschelde was op woensdag 23 maart. Hierbij namen de 10 finalisten het tegen elkaar op voor een plek in de top 3.

Bekijk details van Winnaars Oosterschelde finale voorleeswedstrijd

• Gratis via de Bibliotheek: 25 computercursussen Bekijk details

7 februari 2022

Wie handiger wil worden met de computer, tablet en smartphone kan online gratis SeniorWeb-cursussen volgen. Zo kun je bijvoorbeeld beter leren e-mailen met diverse mailprogramma's, werken met Windows, Word en Excel of Whatsapp gebruiken. In de Bibliotheek of thuis. Er zijn 25 cursussen voor iedereen, jong en oud, en ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek. Zo helpt de Bibliotheek om digitaal nog handiger te worden.

Bekijk details van Gratis via de Bibliotheek: 25 computercursussen

• Campagne voor veilig fietsparkeren Bekijk details

28 januari 2022

Op vrijdag 28 januari start een campagne van Bibliotheek Oosterschelde en gemeente Goes. Met krijt graffiti en boekenleggers wordt aandacht gevraagd voor het fietsparkeren rondom de Bibliotheek Goes.

Bekijk details van Campagne voor veilig fietsparkeren

• Samenwerking jongeren Goese Lyceum en de bieb Goes Bekijk details

26 januari 2022

Het Goese Lyceum Bergweg is dit schooljaar gestart met een pilot als onderdeel van het praktijkgerichte programma Economie en Ondernemen. In deze pilot, waarbij ondernemend handelen centraal staat, gaan leerlingen aan de slag met praktische opdrachten van verschillende organisaties. De eerste opdracht is in samenwerking met de Bibliotheek Oosterschelde.

Bekijk details van Samenwerking jongeren Goese Lyceum en de bieb Goes

• Bibliotheek Oosterschelde benoemt nieuwe Directeur-bestuurder Bekijk details

9 november 2021

De Raad van Toezicht van Bibliotheek Oosterschelde heeft Robin Bierens per 1 januari 2022 benoemd tot directeur-bestuurder. Hij volgt Jannie van Vugt op, die na 15 jaar de organisatie gaat verlaten en zich gaat richten op andere professionele uitdagingen. De Raad van Toezicht is verheugd om, na een zorgvuldige procedure, Robin Bierens te kunnen verwelkomen als het nieuwe boegbeeld van Bibliotheek Oosterschelde.

Bekijk details van Bibliotheek Oosterschelde benoemt nieuwe Directeur-bestuurder

Paginanavigatie