Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 28)

 • Aan de slag met verstevigen bibliotheekwerk in Oosterschelderegio Bekijk details

  8 september 2023

  Bibliotheek Oosterschelde ontvangt een eenmalige specifieke uitkering van de overheid om nieuwe vestigingen te openen en bestaande bibliotheekvoorzieningen te verbeteren in de gemeente Tholen en Schouwen-Duiveland. De overheid stelt dit geld beschikbaar om de bibliotheek nu én in de toekomst voor iedereen beschikbaar en bereikbaar te laten zijn.

 • Kom in actie tegen laaggeletterdheid Bekijk details

  22 augustus 2023

  In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak kunnen zij daardoor ook niet goed omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In de Oosterschelde regio gaat het om 16% van de volwassenen. Tijdens de Week van lezen en schrijven (vrijdag 8 tot en met vrijdag 15 september) brengen de gemeente Borsele en de Bibliotheek Oosterschelde dit extra onder de aandacht.

 • Leespunt ’s-Heerenhoek verhuist naar de Blikvanger Bekijk details

  22 augustus 2023

  Het leespunt van de Bibliotheek Oosterschelde in ’s-Heerenhoek is verhuist naar Bredeschool de Blikvanger aan de Deken Tomaslaan 35. Het leespunt is vanaf 29 augustus iedere dinsdag geopend van 14.00-15.30 uur.

 • Zomeractiviteiten jeugd bij Bibliotheek Oosterschelde Bekijk details

  27 juni 2023

  De jeugd hoeft zich deze vakantie niet te vervelen. Vanaf 15 juli biedt Bibliotheek Oosterschelde een zomer vol activiteiten voor kinderen van 0-14 jaar. Zo kun je in de diverse vestigingen workshops volgen van o.a. Bucket Drummen, graffiti spuiten of bijvoorbeeld sieraden maken. Dikkie Dik komt op bezoek én we gaan lekker naar buiten met zomerse voorleesfeesten voor de allerkleinsten.

 • Spanning in Bibliotheek tijdens Thriller Weken Bekijk details

  23 mei 2023

  Kom voor heerlijk onvoorspelbare boeken naar Bibliotheek Oosterschelde want op 26 mei (tot en met 18 juni) start de spannendste periode van het jaar: de Thriller Weken! Leen een spannende thriller in de bieb of online. In veel vestigingen vind je dit thema op speciaal ingerichte tafels voor jong en oud.

 • Workshop belastingaangifte Bekijk details

  6 maart 2023

  Kun je wel wat hulp gebruiken bij de belastingaangifte? Meld je dan aan voor een workshop van de Bibliotheek Oosterschelde waarbij je uitleg krijgt over het verwerken van je belastingaangifte. De gratis workshops worden gegeven in de vestiging in Goes, Kolveniershof 106, op donderdag 23 maart of 13 april tussen 10.30-13.00 uur.

 • Digitale tijdschriften verhuizen Bekijk details

  27 februari 2023

  De digitale tijdschriften gaan verhuizen. De app TijdschriftenBieb werd gemaakt om te testen of er belangstelling was om tijdschriften digitaal te lezen. Omdat hier veel interesse voor bleek te zijn, wordt het aanbod van digitale tijdschriften toegevoegd aan de online Bibliotheek. Het gevolg daarvan is dat de Tijdschriftenbieb-app op 6 maart verdwijnt. Je kunt het digitale aanbod van tijdschriften dan terugvinden in de online Bibliotheek-app.

 • Feestelijke heropening en ruimere openingstijden Bibliotheek Burgh-Haamstede Bekijk details

  20 februari 2023

  Bibliotheek Burgh-Haamstede verruimt vanaf 1 maart zijn openingstijden. Om dit te vieren, organiseert de Bibliotheek, gevestigd in dorpshuis De Schutse aan Julianastraat 22, een feestelijke heropening op donderdag 2 maart van 13.00-20.00 uur. Iedereen is welkom; leden en niet-leden. Er staan lekkere hapjes en drankjes klaar en er zijn leuke activiteiten. Daarnaast geldt vanaf 1 maart een speciale kennismakingsactie van 50% korting op een basis abonnement.

 • AI-Parade in Zeeuwse Bibliotheken Bekijk details

  14 februari 2023

  Van 1 t/m 31 maart 2023 start de AI-parade in de Zeeuwse Bibliotheken. AI bekend als artificiële intelligentie, is overal om ons heen. Toch is het voor veel mensen onbekend. De Zeeuwse Bibliotheken willen daar verandering in brengen. Tijdens de AI-parade kom je door inspirerende lezingen, dialoogsessies, livestream, exposities en workshops meer te weten over Artificiële Intelligentie. Het programma is voor jong en oud.

 • Kunstbende organiseert grote workshopdag voor de jeugd Bekijk details

  26 januari 2023

  Kunstbende Zeeland organiseert op 10 februari 2023 een grote workshopdag in Goes met maar liefst tien verschillende creatieve workshops. Deze dag met als thema ‘Hoe maak je impact met jouw talent‘ is een samenwerking met een aantal culturele instellingen in Goes. Bibliotheek Goes, Kunstuitleen de Bevelanden, Muziekschool Zeeland, Jeugdtheaterschool Zeeland en Podium ’t Beest openen speciaal hiervoor hun deuren.

Paginanavigatie