Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 25)

 • Workshop belastingaangifte Bekijk details

  6 maart 2023

  Kun je wel wat hulp gebruiken bij de belastingaangifte? Meld je dan aan voor een workshop van de Bibliotheek Oosterschelde waarbij je uitleg krijgt over het verwerken van je belastingaangifte. De gratis workshops worden gegeven in de vestiging in Goes, Kolveniershof 106, op donderdag 23 maart of 13 april tussen 10.30-13.00 uur.

 • Digitale tijdschriften verhuizen Bekijk details

  27 februari 2023

  De digitale tijdschriften gaan verhuizen. De app TijdschriftenBieb werd gemaakt om te testen of er belangstelling was om tijdschriften digitaal te lezen. Omdat hier veel interesse voor bleek te zijn, wordt het aanbod van digitale tijdschriften toegevoegd aan de online Bibliotheek. Het gevolg daarvan is dat de Tijdschriftenbieb-app op 6 maart verdwijnt. Je kunt het digitale aanbod van tijdschriften dan terugvinden in de online Bibliotheek-app.

 • Feestelijke heropening en ruimere openingstijden Bibliotheek Burgh-Haamstede Bekijk details

  20 februari 2023

  Bibliotheek Burgh-Haamstede verruimt vanaf 1 maart zijn openingstijden. Om dit te vieren, organiseert de Bibliotheek, gevestigd in dorpshuis De Schutse aan Julianastraat 22, een feestelijke heropening op donderdag 2 maart van 13.00-20.00 uur. Iedereen is welkom; leden en niet-leden. Er staan lekkere hapjes en drankjes klaar en er zijn leuke activiteiten. Daarnaast geldt vanaf 1 maart een speciale kennismakingsactie van 50% korting op een basis abonnement.

 • AI-Parade in Zeeuwse Bibliotheken Bekijk details

  14 februari 2023

  Van 1 t/m 31 maart 2023 start de AI-parade in de Zeeuwse Bibliotheken. AI bekend als artificiële intelligentie, is overal om ons heen. Toch is het voor veel mensen onbekend. De Zeeuwse Bibliotheken willen daar verandering in brengen. Tijdens de AI-parade kom je door inspirerende lezingen, dialoogsessies, livestream, exposities en workshops meer te weten over Artificiële Intelligentie. Het programma is voor jong en oud.

 • Kunstbende organiseert grote workshopdag voor de jeugd Bekijk details

  26 januari 2023

  Kunstbende Zeeland organiseert op 10 februari 2023 een grote workshopdag in Goes met maar liefst tien verschillende creatieve workshops. Deze dag met als thema ‘Hoe maak je impact met jouw talent‘ is een samenwerking met een aantal culturele instellingen in Goes. Bibliotheek Goes, Kunstuitleen de Bevelanden, Muziekschool Zeeland, Jeugdtheaterschool Zeeland en Podium ’t Beest openen speciaal hiervoor hun deuren.

 • Bibliotheek Zierikzee houdt extra Open avond Bekijk details

  24 januari 2023

  Bibliotheek Zierikzee houdt dinsdagavond 31 januari van 17.00-21.00 uur een extra openstelling. Iedereen die kennis wil maken met de vernieuwde Bibliotheek aan het Hatfieldpark is van harte welkom om een kijkje te nemen. Op deze Open avond geldt een speciale kennismakingsactie waarbij je 50% korting krijgt op een basis abonnement.

 • Generation Tone; voor elke leeftijd een literair café Bekijk details

  19 januari 2023

  Op zat. 28 januari, 16.00-17.30 uur, trappen Muziekschool Zeeland en Bibliotheek Oosterschelde af met het eerste Generation Tone literair café in bieb Goes! Het project bestaat uit een reeks van vier events, waarbij elke editie in het teken van een andere leeftijdscategorie staat. De eerste gast is filosoof, schrijver en programmamaker Stine Jensen en zij neemt ons mee in gevoelens tijdens de levensfase 0-20 jaar. Haar interactieve lezing, die zich met name richt op ouders van jonge kinderen, wordt...

 • Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Oosterschelde Bekijk details

  17 januari 2023

  Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Oosterschelde Ze komen er weer aan: De Nationale Voorleesdagen! Ook de Bibliotheek Oosterschelde doet mee. Rondom de periode 25 januari t/m 4 februari 2023, schenkt de Bibliotheek, door middel van vrolijke activiteiten nóg meer aandacht aan voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters. ‘Maximiliaan Modderman’ van Jan Jutte, het Prentenboek van het Jaar, is dit jaar het beeld van de landelijke voorleescampagne.

 • Bezoek een leespunt van de Bibliotheek Bekijk details

  9 januari 2023

  Een leespunt is een service van de Bibliotheek die gekoppeld is aan ‘de Bibliotheek op school’. Met ‘de Bibliotheek op school’ slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen en is er meer aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school én thuis.

 • Leespunt ’s-Heer Arendskerke verhuist Bekijk details

  1 december 2022

  Het leespunt in ’s-Heer Arendskerke is samen met de OBS Schengehof verhuisd. Vanaf 9 januari is iedereen van harte welkom op de nieuwe locatie aan de Deestraat 3, 4458 AJ ’s-Heer Arendskerke.

Paginanavigatie