Let op: Wij werken met aangepaste openingstijden. Het dragen van een mondkapje en 1,5 meter afstand houden zijn verplicht.

Nieuws

 • Corona update november Bekijk details

  29 november 2021

  Naar aanleiding van verscherpte Coronamaatregelen, hanteren wij voor onze vestigingen en bibliobussen de volgende maatregelen:

  Bekijk details van Corona update november

 • Bibliotheek Oosterschelde benoemt nieuwe Directeur-bestuurder Bekijk details

  9 november 2021

  De Raad van Toezicht van Bibliotheek Oosterschelde heeft Robin Bierens per 1 januari 2022 benoemd tot directeur-bestuurder. Hij volgt Jannie van Vugt op, die na 15 jaar de organisatie gaat verlaten en zich gaat richten op andere professionele uitdagingen. De Raad van Toezicht is verheugd om, na een zorgvuldige procedure, Robin Bierens te kunnen verwelkomen als het nieuwe boegbeeld van Bibliotheek Oosterschelde.

  Bekijk details van Bibliotheek Oosterschelde benoemt nieuwe Directeur-bestuurder

 • Hulp met coronatoegangsbewijzen in Bibliotheek Oosterschelde Bekijk details

  24 september 2021

  Vanaf 25 september blijven alle locaties van Bibliotheek Oosterschelde toegankelijk voor iedereen zonder coronatoegangsbewijs. Voor iedereen die meer informatie, hulp en/of ondersteuning aangaande het coronatoegangsbewijs nodig heeft, staan de medewerkers van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) klaar.

  Bekijk details van Hulp met coronatoegangsbewijzen in Bibliotheek Oosterschelde

 • Bibliotheek Goes opent 1 september Bekijk details

  24 augustus 2021

  De Bibliotheek Goes is verhuisd en opent 1 september haar deuren aan het Kolveniershof 106. De nieuwe Bibliotheek wordt een echte ontmoetingsplaats. Naast het lenen van een goed boek, kunnen bezoekers elkaar hier ontmoeten om ideeën met elkaar uit te wisselen, voor een praatje en een bakje koffie of voor het lezen van een tijdschrift of krant. Ook is er voldoende ruimte voor verschillende activiteiten. Je vindt er o.a. een podium, een werkplaats, een cursusruimte en een horecagedeelte. Kortom een...

  Bekijk details van Bibliotheek Goes opent 1 september

 • Start Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Goes Bekijk details

  23 augustus 2021

  Heeft u vragen over de websites van de overheid? Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Dan bent u niet de enige. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig. Vanaf 1 september kunt u voor al deze vragen en meer terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de Bibliotheek Goes.

  Bekijk details van Start Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Goes

 • Bibliotheek Oosterschelde en Muziekschool Zeeland slaan handen ineen Bekijk details

  25 juni 2021

  De Bibliotheek Oosterschelde en Muziekschool Zeeland gaan hun krachten bundelen om elkaars activiteiten te verrijken voor jong en oud. Door deze samenwerking komt er een breder cultureel aanbod voor de inwoners van de Oosterschelderegio.

  Bekijk details van Bibliotheek Oosterschelde en Muziekschool Zeeland slaan handen ineen

 • Nieuwe samenwerking met kinderopvang Bekijk details

  30 maart 2021

  Per april starten er bij Bibliotheek Oosterschelde twee nieuwe voorleesconsulenten: in Tholen en in Goes. Met het landelijke programma ‘BoekStart in de Kinderopvang’ wil de Bibliotheek lezen en taalontwikkeling bevorderen bij jonge kinderen, door een samenwerking met kinderopvangorganisaties en scholen. Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Tholen en Goes, die vanuit het Onderwijsachterstandenbeleid middelen vrij maken.

  Bekijk details van Nieuwe samenwerking met kinderopvang

 • Extra subsidie toegekend voor leesoffensief voortgezet onderwijs Bekijk details

  15 maart 2021

  Bibliotheek Oosterschelde krijgt extra subsidie vanuit de Koninklijke Bibliotheek om jongeren meer aan het lezen te krijgen. Hierbij gaat het om jongeren van 12 tot 18 jaar en leerlingen in het VMBO in de gemeenten Goes en Schouwen-Duiveland. Er is een extra bedrag voor aanschaf van collectie die de doelgroep aanspreekt en er worden wekelijks ‘VIP’-dagen georganiseerd in deze twee vestigingen. Ook zullen er groepen ‘Biebfluencers’ gevormd worden waarbij jongeren zelf aangeven wat ze graag in de Bibliotheek...

  Bekijk details van Extra subsidie toegekend voor leesoffensief voortgezet onderwijs

 • Gratis online cursussen voor leden Bekijk details

  16 februari 2021

  Leden van de Bibliotheek kunnen vanaf 1 februari 2021 online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Met online cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis en op elk moment!

  Bekijk details van Gratis online cursussen voor leden