Resultaat 41 - 50 (van 191)

 • Burgemeester en wethouders bezoeken Taalcafé’s

  2 september 2019

  Op 8 september is het Wereld Alfabetiseringsdag. Rondom deze dag organiseert Stichting Lezen & Schrijven de Week van de Alfabetisering, van 9 tot en met 15 september. Ook het Taalhuis Oosterschelde haakt hier op in: verschillende burgemeesters of wethouders van de gemeenten in de Oosterschelde regio sluiten aan bij een taalcafé om in gesprek te gaan met de deelnemers. Met een kopje koffie of thee ga je informeel met elkaar in gesprek over allerlei thema’s in een gezellige setting. De voertaal is...

  Bekijk details van Burgemeester en wethouders bezoeken Taalcafé’s

 • Start taallessen Nederlands voor Reimerswaalse inwoners

  2 september 2019

  Sinds woensdag 31 augustus zijn er vrijwilligers van Taallessen Reimerswaal gestart met taallessen in Bibliotheek Kruiningen. Deze wekelijkse lessen zijn gratis en bedoeld voor inwoners van 18 jaar en ouder die hun Nederlandse taal willen verbeteren. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is erg belangrijk in deze samenleving. Volwassenen die, om wat voor reden dan ook, het Nederlands onvoldoende beheersen komen vaak aan de kant te staan. Dat werkt door in alle relaties.....van het vinden en...

  Bekijk details van Start taallessen Nederlands voor Reimerswaalse inwoners

 • Bekijk de nieuwsbrief van sept

  30 augustus 2019

  Lees onze nieuwsbrief van sept: ons nieuwe programmaboekje najaar 2019, cursussen en workshops volwassenen, activiteiten voor ouders/verzorgers, bijeenkomsten werkzoekenden en verhuizing Bibliotheek Bruinisse.

  Bekijk details van Bekijk de nieuwsbrief van sept

 • Bibliotheek Bruinisse tijdelijk gesloten ivm verhuizing

  30 augustus 2019

  De Bibliotheek Bruinisse gaat verhuizen naar een mooie, nieuwe tijdelijke locatie namelijk naar Kerkplein 8. Vanaf vrijdag 23 september is de Bibliotheek op de huidige locatie aan de Molenstraat gesloten. De vernieuwde Bibliotheek heeft grotere collectie met een nieuwe indeling. Op dinsdag 1 oktober heropent de Bibliotheek aan Kerkplein 8 haar deuren met een officieel programma. De nieuwe openingstijden worden dinsdag van 18.30-20.00 uur, woensdag van 10.00-12.00 uur en van 13.00-16.00 uur en vrijdag...

  Bekijk details van Bibliotheek Bruinisse tijdelijk gesloten ivm verhuizing

 • 1 Jaar gratis lid bij de Bibliotheek

  27 augustus 2019

  De Bieb in de buurt van Oud-Vossemeer aan de Bou Kooijmanstraat 52a is geheel vernieuwd met een mooi actueel aanbod en een nieuwe indeling. Om dit te vieren mogen klanten uit Oud-Vossemeer 1 jaar lang gratis kennismaken met alle diensten van Bibliotheek Oosterschelde.

  Bekijk details van 1 Jaar gratis lid bij de Bibliotheek

 • Baby- & peuterbieb: lezen met jonge kinderen op het consultatiebureau én in de bieb

  26 augustus 2019

  Sinds januari 2019 werken Bibliotheek Oosterschelde en de Borselse consultatiebureaus nauwer samen. Daarom kun je een BoekStartcoach van de Bibliotheek regelmatig tegenkomen op het consultatiebureau in Heinkenszand, 's-Gravenpolder en Ovezande. De BoekStartcoach staat voor je klaar om vragen te beantwoorden en je praktische tips te geven over voorlezen en passende boekjes bij elke leeftijd.

  Bekijk details van Baby- & peuterbieb: lezen met jonge kinderen op het consultatiebureau én in de bieb

 • Activiteiten in het najaar bij Bibliotheek Oosterschelde

  2 augustus 2019

  Het bruist van de activiteiten in de vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde. Alle activiteiten zijn te vinden in het overzichtelijke activiteiten overzicht van de bieb, dat medio augustus beschikbaar is in alle 30 biebvestigingen en online via deze site.

  Bekijk details van Activiteiten in het najaar bij Bibliotheek Oosterschelde

 • Parkeerterrein Bibliotheek Bruinisse deels tijdelijk afgesloten

  2 augustus 2019

  Van 14 tot en met 16 augustus 2019 is het parkeerterrein bij de Bibliotheek aan de Molenstraat in Bruinisse deels afgesloten voor auto’s. Op deze dagen wordt op een aantal plaatsen rondom het gebouw proefsleuven gegraven om te onderzoeken of in de bodem archeologische waarden aanwezig zijn. Tijdens de werkzaamheden is de Bibliotheek open en bereikbaar voor fietsers en voetgangers.

  Bekijk details van Parkeerterrein Bibliotheek Bruinisse deels tijdelijk afgesloten

 • 24 juni start Boekverkoop

  17 juni 2019

  Vanaf maandag 24 juni t/m 13 juli kun je weer je slag slaan tijdens onze Boekverkoop met materialen voor volwassenen en kinderen. Leg een leuke voorraad voor de zomer aan.

  Bekijk details van 24 juni start Boekverkoop

 • Bekijk de nieuwsbrief van juni

  29 mei 2019

  Lees onze nieuwsbrief van juni: VakantieBieb, nieuwe leesgroep, baby's en peuters, bijeenkomsten voor werkzoekenden en Spannende Boeken Weken.

  Bekijk details van Bekijk de nieuwsbrief van juni