Resultaat 11 - 20 (van 20)

• Tablet/smartphone cursus in Kapelle Bekijk details

2 september 2022

De gemeente Kapelle biedt in samenwerking met de Bibliotheek Kapelle diverse gratis tabletcursussen aan voor inwoners (senioren) van de gemeente Kapelle. De eerste cursus start dinsdag 27 september in Dorpshuis De Vroone. Voor de cursus kunnen inwoners zich bij het Buurtteam aanmelden.

• Maarten van Rossem in Heinkenszand Bekijk details

15 augustus 2022

In het kader van de Maand van de geschiedenis geeft Maarten van Rossem op 29 september een lezing in De Stenge in Heinkenszand. Het thema van de maand van de geschiedenis is dit jaar: “Wat een ramp!” Maarten bespreekt een van de meest rampzalige periodes in onze geschiedenis: 1914 tot 1945. Hoe actueel is de situatie van toen? Tijdens deze avond ontdek je het allemaal.

• Samenwerking tussen Bibliotheek Oosterschelde en GGD Zeeland Bekijk details

18 mei 2022

Afgelopen week is de samenwerking tussen de Bibliotheek Oosterschelde en GGD Zeeland officieel bevestigd. Tijdens de Babybieb hebben Robin Bierens (Bibliotheek Oosterschelde), Joke Gaemers (GGD Zeeland), wethouder Hoek (gemeente Tholen) en wethouder Verburg (gemeente Reimerswaal) de samenwerkingsovereenkomst voor het project BoekStartcoach ondertekend.

• Bibliotheek Oosterschelde en Taalhuis Oosterschelde gecertificeerd Bekijk details

25 april 2022

Wij zijn trots dat zowel de Bibliotheek Oosterschelde als het Taalhuis Oosterschelde een officiële certificering hebben ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Dat betekent dat wij voor de komende 4 jaar voldoen aan de kwaliteitseisen en dat onze programma’s en diensten (voor geletterdheid) toekomstbestendig zijn.

• Bibliotheek community 'BinnensteBuiten' succesvol van start Bekijk details

12 april 2022

BinnensteBuiten is een nieuwe community binnen de Bibliotheek Oosterschelde voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd. BinnensteBuiten denkt en beslist mee over programma’s en organiseert activiteiten in de Bibliotheek van Goes, de huiskamer van de stad.

• Gratis via de Bibliotheek: 25 computercursussen Bekijk details

7 februari 2022

Wie handiger wil worden met de computer, tablet en smartphone kan online gratis SeniorWeb-cursussen volgen. Zo kun je bijvoorbeeld beter leren e-mailen met diverse mailprogramma's, werken met Windows, Word en Excel of Whatsapp gebruiken. In de Bibliotheek of thuis. Er zijn 25 cursussen voor iedereen, jong en oud, en ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek. Zo helpt de Bibliotheek om digitaal nog handiger te worden.

• Campagne voor veilig fietsparkeren Bekijk details

28 januari 2022

Op vrijdag 28 januari start een campagne van Bibliotheek Oosterschelde en gemeente Goes. Met krijt graffiti en boekenleggers wordt aandacht gevraagd voor het fietsparkeren rondom de Bibliotheek Goes.

• Samenwerking jongeren Goese Lyceum en de bieb Goes Bekijk details

26 januari 2022

Het Goese Lyceum Bergweg is dit schooljaar gestart met een pilot als onderdeel van het praktijkgerichte programma Economie en Ondernemen. In deze pilot, waarbij ondernemend handelen centraal staat, gaan leerlingen aan de slag met praktische opdrachten van verschillende organisaties. De eerste opdracht is in samenwerking met de Bibliotheek Oosterschelde.

• Bibliotheek Oosterschelde benoemt nieuwe Directeur-bestuurder Bekijk details

9 november 2021

De Raad van Toezicht van Bibliotheek Oosterschelde heeft Robin Bierens per 1 januari 2022 benoemd tot directeur-bestuurder. Hij volgt Jannie van Vugt op, die na 15 jaar de organisatie gaat verlaten en zich gaat richten op andere professionele uitdagingen. De Raad van Toezicht is verheugd om, na een zorgvuldige procedure, Robin Bierens te kunnen verwelkomen als het nieuwe boegbeeld van Bibliotheek Oosterschelde.

• Gratis online cursussen voor leden Bekijk details

16 februari 2021

Leden van de Bibliotheek kunnen vanaf 1 februari 2021 online cursussen volgen via hun Bibliotheek. Met online cursussen als Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld of Kritisch denken kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis en op elk moment!

Paginanavigatie