Resultaat 11 - 20 (van 140)

• Boekenweek: 'De moeder de vrouw'

25 maart 2019

‘De moeder de vrouw’, dat is het thema van de Boekenweek 2019. Naar een gedicht van Martinus Nijhoff (1894-1953) uit zijn in 1934 verschenen bundel Nieuwe gedichten. Het sonnet roept het beeld op van een vrouw op een schip waarin de ik-persoon zijn eigen moeder meent te herkennen.

Bekijk details van Boekenweek: 'De moeder de vrouw'

• Consultatiebureau ruimt hoekje in voor leescoach

15 maart 2019

Sinds januari 2019 werken Bibliotheek Oosterschelde en de Borselse consultatiebureaus nauwer samen. Er is een pilot gestart met een looptijd van een jaar, waarbij BoekStartcoach Francisca Meedendorp regelmatig aanwezig is in de vestigingen van het consultatiebureau in Heinkenszand, ’s-Gravenpolder en Ovezande. Zij gaat daar op een laagdrempelige manier het gesprek aan met ouders over het belang van voorlezen in relatie tot taalontwikkeling. Daarbij maakt ze gebruik van boekjes en voorziet ouders...

Bekijk details van Consultatiebureau ruimt hoekje in voor leescoach

• Taalhuis Oosterschelde heeft 398 taalvragers geholpen in 2018!

13 maart 2019

2018: het tweede jaar van het Taalhuisnetwerk op de Bevelanden en dat was ook het eerste jaar dat op Schouwen-Duiveland een Taalhuisnetwerk een heel jaar actief was. Een Taalhuisnetwerk is een taalnetwerkaanpak rondom de aanpak laaggeletterdheid.

Bekijk details van Taalhuis Oosterschelde heeft 398 taalvragers geholpen in 2018!

• 9-jarige Yfke verrast met plek in kinderjury

11 maart 2019

Yfke van Oosten (9) uit Heinkenszand is Senaatslid van de Nederlandse Kinderjury 2019. Dat maakte schrijver Sanne Rooseboom afgelopen woensdag in de Bibliotheek van Heinkenszand bekend.

Bekijk details van 9-jarige Yfke verrast met plek in kinderjury

• Digi Café + van start in Dorpshuis Hansweert

26 februari 2019

Op woensdag 27 februari vindt het eerste Digi Café + plaats in dorpshuis Kaj Munk in Hansweert. Iedereen is welkom van 13.30 tot 15.00 uur - met een digitale vraag, om elkaar te ontmoeten of om gewoon gezellig samen te zijn. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Bekijk details van Digi Café + van start in Dorpshuis Hansweert

• De Bibliotheek helpt bij je belastingaangifte

26 februari 2019

Belastingzaken doen, dat kan vanaf nu ook in de Bibliotheek. Als je zelf aangifte wilt doen, kun je gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheek.

Bekijk details van De Bibliotheek helpt bij je belastingaangifte

• Samenwerkingsverband Taalakkoord officieel

12 februari 2019

Op donderdag 31 januari is het Taalakkoord Zeeland ondertekend door 5 Zeeuwse gemeenten, UWV, Leerwerkloket Zeeland, taalhuizen, taalaanbieders, werkgevers, scholen en welzijnsorganisaties. Het Taalakkoord Zeeland is een initiatief van Leerwerkloket Zeeland, Stichting Lezen en Schrijven en de Zeeuwse taalhuizen en is tot stand gekomen als spin-off van de Werkgeversconferentie Rendement met Taal van 31 januari 2018.

Bekijk details van Samenwerkingsverband Taalakkoord officieel

• Bekijk de nieuwsbrief van februari

30 januari 2019

Lees onze nieuwsbrief van september; met ons nieuwe programma met activiteiten voor het najaar, ons Open Podium, diverse nieuwe cursussen en nog veel meer!

Bekijk details van Bekijk de nieuwsbrief van februari

• Bekijk onze laatste nieuwsbrief

4 januari 2019

Lees onze nieuwsbrief van januari; met ons nieuwe half-jaar programma 2019, nieuwe openingstijden en veel leuke activiteiten voor jong en oud.

Bekijk details van Bekijk onze laatste nieuwsbrief

• Nieuwe activiteiten bij Bibliotheek Oosterschelde

4 januari 2019

Het bruist van de activiteiten in de vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde. Alle activiteiten zijn te vinden in het nieuwe programmaboekje van de bieb, dat medio januari beschikbaar is in alle 30 biebvestigingen en online via deze site.

Bekijk details van Nieuwe activiteiten bij Bibliotheek Oosterschelde