Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 22)

 • Cursus DigiVitaler van start Bekijk details

  30 januari 2024

  De Bibliotheek Oosterschelde start in februari met een reeks van drie cursussen DigiVitaler om mensen wegwijs te maken in de wereld van de digitale zorg. Op drie verschillende locaties leren deelnemers tijdens drie lessen om zelf hun gezondheidszaken te regelen via internet.

 • Inloggen Online Bibliotheek Bekijk details

  22 januari 2024

  Maak jij gebruik van de Online Bibliotheek? Vanaf 29 januari 2024 vindt er een kleine wijziging plaats voor het inloggen in de app en op de website.

 • Organiseer je eigen spelevenement in Bibliotheek Goes Bekijk details

  11 december 2023

  Een Catan-competitie voor scholieren of een Rummikub-middag voor senioren; het kan allemaal in de bieb. Om samen met de inwoners van Goes en omstreken het activiteitenaanbod uit te breiden, daagt de Bibliotheek Goes iedereen die van een spelletje houdt uit om zelf ideeën aan te dragen.

 • Scalda en de bibliotheken in Zeeland versterken leesmotivatie Bekijk details

  4 december 2023

  Maandag 27 november 2023 is door de directeuren van Scalda en de Zeeuwse Bibliotheken in Middelburg een samenwerkingsovereenkomst getekend. In deze driejarige samenwerking gaan we de leesmotivatie versterken onder de mbo-studenten en een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling en toekomstmogelijkheden van studenten.

 • “Nu is het moment om de bieb verder te versterken!” Bekijk details

  16 november 2023

  De gemeente Tholen heeft op verzoek van onze Bibliotheek de specifieke uitkeringen lokale bibliotheekvoorzieningen (SPUK BIEB) aangevraagd en ontvangen. “Met dat geld gaan we een kleinere vestiging uitbreiden tot een kernvestiging. Dat betekent niet alleen dat we de collectie uitbreiden, maar ook dat we diverse activiteiten gaan aanbieden. En – heel belangrijk – we nemen professioneel personeel aan dat kan bijdragen aan de bestrijding van de laaggeletterdheid”, vertelt onze directeur Robin Bierens....

 • Beter leesonderwijs en fijne plek voor lezen en leren jongeren Bekijk details

  26 oktober 2023

  Burgemeester en Wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland zijn blij met de besteding van een subsidie (gefinancierd vanuit de middelen van het Nationaal Programma Onderwijs) aan een samenwerkingsproject tussen de Stichting Bibliotheek Oosterschelde en het Pieter Zeeman Lyceum. Eén van de doelen van het project is een positieve impuls geven aan het leesplezier van de leerlingen van Pieter Zeeman, zowel op school als in de Bibliotheek in Zierikzee.

 • Aan de slag met verstevigen bibliotheekwerk in Oosterschelderegio Bekijk details

  8 september 2023

  Bibliotheek Oosterschelde ontvangt een eenmalige specifieke uitkering van de overheid om nieuwe vestigingen te openen en bestaande bibliotheekvoorzieningen te verbeteren in de gemeente Tholen en Schouwen-Duiveland. De overheid stelt dit geld beschikbaar om de bibliotheek nu én in de toekomst voor iedereen beschikbaar en bereikbaar te laten zijn.

 • Digitale tijdschriften verhuizen Bekijk details

  27 februari 2023

  De digitale tijdschriften gaan verhuizen. De app TijdschriftenBieb werd gemaakt om te testen of er belangstelling was om tijdschriften digitaal te lezen. Omdat hier veel interesse voor bleek te zijn, wordt het aanbod van digitale tijdschriften toegevoegd aan de online Bibliotheek. Het gevolg daarvan is dat de Tijdschriftenbieb-app op 6 maart verdwijnt. Je kunt het digitale aanbod van tijdschriften dan terugvinden in de online Bibliotheek-app.

 • Bibliotheek Goes: niet gewonnen, toch winnaar Bekijk details

  3 november 2022

  Bibliotheek Oosterschelde feliciteert Bibliotheek Hoogezand met het winnen van de Beste Bibliotheek Award 2022. De winnaar werd bekend gemaakt uit een poule van vijf genomineerden waaronder de Bibliotheek Goes. De medewerkers van Bibliotheek Oosterschelde danken iedereen voor het medeleven en het stemmen.

 • Samenwerking tussen Bibliotheek Oosterschelde en GGD Zeeland Bekijk details

  18 mei 2022

  Afgelopen week is de samenwerking tussen de Bibliotheek Oosterschelde en GGD Zeeland officieel bevestigd. Tijdens de Babybieb hebben Robin Bierens (Bibliotheek Oosterschelde), Joke Gaemers (GGD Zeeland), wethouder Hoek (gemeente Tholen) en wethouder Verburg (gemeente Reimerswaal) de samenwerkingsovereenkomst voor het project BoekStartcoach ondertekend.

Paginanavigatie