Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 26)

 • Leespunt ’s-Heer Arendskerke verhuist Bekijk details

  1 december 2022

  Het leespunt in ’s-Heer Arendskerke is samen met de OBS Schengehof verhuisd. Vanaf 9 januari is iedereen van harte welkom op de nieuwe locatie aan de Deestraat 3, 4458 AJ ’s-Heer Arendskerke.

 • Update Zeeuwse Bibliotheken App Bekijk details

  29 november 2022

  Op 1 december wordt de Zeeuwse Bibliotheken App geüpdatet. Over het algemeen vinden die updates automatisch plaats, ofwel de gebruiker van onze app geeft zelf een klik op de knop zodat die geüpdatet wordt. Er is echter wel een belangrijke instelling die de leners allen zelf opnieuw moeten instellen. Het betreft de zogenaamde push notificaties.

 • Tariefswijziging per 1 januari Bekijk details

  28 november 2022

  Vanaf 1 januari gaan de prijzen voor het lidmaatschap van de Zeeuwse Bibliotheken omhoog. We passen per 1 januari 2023 een verhoging van de tarieven toe van € 2,50 per jaar per betaalde abonnementsvorm.

 • Bibliotheek Goes: niet gewonnen, toch winnaar Bekijk details

  3 november 2022

  Bibliotheek Oosterschelde feliciteert Bibliotheek Hoogezand met het winnen van de Beste Bibliotheek Award 2022. De winnaar werd bekend gemaakt uit een poule van vijf genomineerden waaronder de Bibliotheek Goes. De medewerkers van Bibliotheek Oosterschelde danken iedereen voor het medeleven en het stemmen.

 • Zeeuwse Bibliotheken helpen met mediawijsheid Bekijk details

  25 oktober 2022

  Van 4 tot en met 11 november vindt de landelijke Week van de Mediawijsheid plaats met als thema ‘Like en Cancel’. De Bibliotheken in Zeeland organiseren rondom deze week door de gehele provincie activiteiten waardoor je mediawijzer wordt. Zo worden jong en oud een stukje weerbaarder en digitaal vaardiger.

 • Cultuur rond het Bleekveld Bekijk details

  6 oktober 2022

  Van zaterdag 8 oktober t/m zaterdag 15 oktober organiseren de Bleekveld Partners het project ’Cultuur rond het Bleekveld’.

 • Tablet/smartphone cursus in Kapelle Bekijk details

  2 september 2022

  De gemeente Kapelle biedt in samenwerking met de Bibliotheek Kapelle diverse gratis tabletcursussen aan voor inwoners (senioren) van de gemeente Kapelle. De eerste cursus start dinsdag 27 september in Dorpshuis De Vroone. Voor de cursus kunnen inwoners zich bij het Buurtteam aanmelden.

 • Maarten van Rossem in Heinkenszand Bekijk details

  15 augustus 2022

  In het kader van de Maand van de geschiedenis geeft Maarten van Rossem op 29 september een lezing in De Stenge in Heinkenszand. Het thema van de maand van de geschiedenis is dit jaar: “Wat een ramp!” Maarten bespreekt een van de meest rampzalige periodes in onze geschiedenis: 1914 tot 1945. Hoe actueel is de situatie van toen? Tijdens deze avond ontdek je het allemaal.

 • Samenwerking tussen Bibliotheek Oosterschelde en GGD Zeeland Bekijk details

  18 mei 2022

  Afgelopen week is de samenwerking tussen de Bibliotheek Oosterschelde en GGD Zeeland officieel bevestigd. Tijdens de Babybieb hebben Robin Bierens (Bibliotheek Oosterschelde), Joke Gaemers (GGD Zeeland), wethouder Hoek (gemeente Tholen) en wethouder Verburg (gemeente Reimerswaal) de samenwerkingsovereenkomst voor het project BoekStartcoach ondertekend.

 • Bibliotheek Oosterschelde en Taalhuis Oosterschelde gecertificeerd Bekijk details

  25 april 2022

  Wij zijn trots dat zowel de Bibliotheek Oosterschelde als het Taalhuis Oosterschelde een officiële certificering hebben ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Dat betekent dat wij voor de komende 4 jaar voldoen aan de kwaliteitseisen en dat onze programma’s en diensten (voor geletterdheid) toekomstbestendig zijn.

Paginanavigatie