Hulp bij het abonnement

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veelgestelde vragen hieronder.


Over jouw abonnement

Hoe werkt Mijn Bibliotheek?

Mijn Bibliotheek is het gedeelte van de website waar je je eigen bibliotheekzaken regelt. Je kunt bijvoorbeeld zien welke reserveringen of betalingen nog open staan en welke materialen je thuis hebt. Je kunt ook je betaalhistorie en leenstatistiek bekijken.

Inloggen
Log in via Mijn Bibliotheek met je 8-cijferige bibliotheekpasnummer en je wachtwoord.
Dit wachtwoord moet uit minimaal 8 en maximaal 25 tekens bestaan. Tevens moet het wachtwoord tenminste

1 hoofdletter,
1 kleine letter,
1 cijfer en
1 van de volgende tekens .!#$%+-/=?{|}@* bevatten.
Je kunt ook al je persoonlijke gegevens bekijken en aanpassen via onze app.

Mijn persoonlijke gegevens
Wat kun je aanpassen in Mijn Bibliotheek?

 • je e-mailadres, 
 • telefoonnummer en woonadres
 • je ziet of er nog betalingen openstaan (betalen kan alleen in de Bibliotheek zelf)
 • je leengeschiedenis aan- of uitzetten
 • je wachtwoord wijzigen of een nieuw wachtwoord aanmaken.

E-mail instellen

In 'Mijn Bibliotheek' kun je zien welke reserveringen of betalingen nog open staan en welke materialen je thuis hebt. Je kunt ook je betaalhistorie en leenstatistiek bekijken. Je e-mail adres instellen voor het ontvangen van reserveringsberichten:

 • Ga naar 'Mijn Bibliotheek'
 • Vul het nummer van je Biblitoheekpas en je wachtwoord in, klik op aanmelden
 • Klik op Mijn persoonlijke gegevens
 • Klik daarna op mijn e-mailadres wijzigen
 • Typ je e-mailadres in het lege veld en klik onderaan op opslaan
 • Je krijgt een bevestiging van de wijziging in je e-mail

Je kunt je e-mailadres wijzigingen door te kiezen voor 'Persoonlijke gegevens'. In dat onderdeel kun je ook aangeven of je reserveringsberichten per e-mail of per post wilt ontvangen.

Let op: Vergeet niet om je e-mailadres up-to-date te houden en regelmatig te controleren! Als je hebt gekozen voor e-mail als contactmethode, dan kan het voorkomen dat e-mailberichten in een spambox of een map met ongewenste e-mail binnenkomen. Bij een aantal e-mailproviders wordt deze spambox binnen een aantal dagen automatisch geleegd (bij Hotmail is dit bijvoorbeeld al na 10 dagen). Hierdoor zou je je reservering kunnen mislopen. Houd hier a.u.b. rekening mee.

Wat zijn de voorwaarden van mijn abonnement?

Bekijk hier ons reglement.

Kan ik met mijn abonnement e-books lenen?

Alle abonnementen geven toegang tot e-books. Met uitzondering van de Minipas.

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Een nieuwe pas vraag je aan bij een van onze medewerkers in de Bibliotheek of neem contact op. Een nieuwe pas kost € 2,50.

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Een adreswijziging kun je doorgeven via een formulier.

Kan ik overstappen op een ander abonnement?

Je kunt op elk gewenst moment overstappen naar een duurder abonnement met meer mogelijkheden. 
Wil je graag overstappen naar een goedkoper abonnement, dan kan dat aan het eind van de abonnementsperiode. Geef je wens uiterlijk 6 weken voordat je abonnementsperiode afloopt door, dan kunnen we het op tijd aanpassen.

• de Jeugdpas wordt vanaf 18 jaar automatisch omgezet naar een Basispas met korting. De lener ontvangt een acceptgiro op het huisadres. Indien de lener een Sterpas dan wel een Minipas Plus of een Minipas wenst, dient dit te worden gemeld bij de Bibliotheek.

• de Minipas kan, tegen betaling van het bijhorende abonnementsgeld, in de Bibliotheek worden omgezet naar een Minipas Plus, Basispas of een Sterpas

• de Minipas Plus kan, tegen betaling van het bijhorende abonnementsgeld, in de Bibliotheek worden omgezet naar een Basispas of een Sterpas

• de Minipas Plus kan, uiterlijk een maand voor het einde van de geldigheidsperiode, in de Bibliotheek worden omgezet naar een Minipas. Bij tussentijdse omzetting vindt geen restitutie plaats.

• de Basispas kan, tegen betaling van het bijbehorende abonnementsgeld, in de Bibliotheek worden omgezet naar een Sterpas

• de Basispas kan uiterlijk een maand voor het einde van de geldigheidsperiode in de Bibliotheek worden omgezet naar een Minipas Plus of een Minipas. Bij tussentijdse omzetting vindt geen restitutie plaats.

• de Sterpas kan uiterlijk een maand voor het einde van de geldigheidsperiode in de Bibliotheek worden omgezet naar een Basispas, een Minipas Plus of een Minipas. Bij tussentijdse omzetting vindt geen restitutie plaats.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Ben je langer dan een jaar lid, dan kun je op ieder gewenst moment het abonnement met dit formulier opzeggen. Houd daarbij rekening met de wettelijke opzegtermijn van één maand.

Voor de Basis- en de Sterpas is restitutie van het abonnementsgeld na het eerste jaar mogelijk.

Wij kunnen je abonnement alleen beëindigen als alle materialen zijn ingeleverd en alle kosten zijn voldaan.

Doorlopende machtiging aanvragen?

De lener kan de Bibliotheek machtigen om het abonnementsgeld af te laten schrijven. 

Lees hier meer informatie.


Nog geen lid?

Welke abonnementen zijn er?

Bibliotheek Oosterschelde heeft verschillende abonnementsvormen. Ontdek hier welk abonnement het best bij jou past.

Kan ik online lid worden?

Ja, dat kan. Ontdek eerst welk abonnement het best bij je past.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lid te worden?

Ook als je geen lid bent, heeft de Bibliotheek veel te bieden: cursussen en workshops op allerlei gebieden, een digitaal vragenuur, bijeenkomsten voor leesclubs en voorleesmiddagen.
Je kunt de krant of een tijdschrift komen lezen, gebruik maken van onze computers, printers of een kopje koffie drinken.

Kijk hier wat er allemaal te doen is in de Bibliotheek. Of volg ons op Facebook.
Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten, abonneer je dan op de gratis digitale nieuwsbrief. Ook dat kan zonder lidmaatschap.

Kan ik de Bibliotheek cadeau doen?

De bibliotheek verkoopt geschenkbonnen voor een bibliotheekabonnement aan de balie. Zo kun je iemand blij maken met een bibliotheekpas. Deze pas geeft toegang tot twee miljoen materialen: boeken, cd's, dvd's, tijdschriften en meer. Abonnees kunnen terecht in alle vestigingen van de Zeeuwse Bibliotheken.

De bibliotheekbon kan alleen uitgegeven worden in de waarde van een abonnementsoort.

Voorwaarden: De geschenkbonnen kunnen niet gecombineerd worden met kortingen of aanbiedingen en zijn niet inwisselbaar voor geld. Resterende tegoeden worden niet uitbetaald. De geschenkbonnen zijn onbeperkt geldig en kunnen worden ingewisseld bij alle vestigingen van de Zeeuwse Bibliotheken.

Hoe wijzig ik mijn IBAN-nummer?

Als je bankrekeningnummer wijzigt, pas dit dan aan op het wijzigingsformulier.

Kan ik met mijn abonnement ook bij andere bibliotheken lenen?

Ja, met je abonnement kan je terecht in iedere bibliotheek in Zeeland. Materialen aanvragen uit Zeeland of verder uit het land gaat zo:

Zeeuws:
Typ in het zoekveld bovenaan deze pagina een titel of auteur en kies vind. Resultaten uit de collectie Zeeuwse Bibliotheken worden getoond. Wil je zoeken in alle Nederlandse Bibliotheken? Kies dan rechts voor Nationale Bibliotheek Catalogus. Klik bij het zoekresultaat de juiste titel aan. Klik vervolgens op reserveren of aanvragen (landelijk zoeken). Log in met het nummer van je Bibliotheekpas en je wachtwoord en klik op >ok. Selecteer een afhaallocatie naar keuze en klik op reserveer. Je ontvangt een bericht als je reservering of aanvraagklaarstaat in de Bibliotheek, per e-mail of via de app.

Landelijk:
Als lid van Bibliotheek Oosterschelde kun je materialen aanvragen bij de grootste openbare Bibliotheken. Je vraagt materiaal zelf aan. Het wordt dan bezorgd bij een vestiging van Bibliotheek Oosterschelde die jij opgeeft. Je ontvangt bericht zodra het voor je klaar ligt.

Fysiek lenen bij een bibliotheek buiten de provincie Zeeland, Gastlenen, werkt als volgt:

Als gastlener gebruik je de Bibliotheekpas van je ‘thuisbibliotheek’ om materialen uit de collectie van de 'gastbibliotheek' te lenen, reserveren en verlengen. De materialen lever je ook weer in bij een van de vestigingen van de gastbibliotheek.
Hoe kan ik gastlener worden? Neem bij je eerste bezoek aan de gastbibliotheek het volgende mee: je Bibliotheekpas en een geldig legitimatiebewijs. De baliemedewerker controleert je pas en identiteit. Als het abonnement van jouw thuisbibliotheek gastlenen toestaat, kun je meteen materialen lenen in de gastbibliotheek.

Krijg ik met mijn abonnement korting op activiteiten?

Ja, bij activiteiten die door de bibliotheek zelf georganiseerd zijn krijg je korting als lid. Kijk hier voor een overzicht van de activiteiten voor jeugd en volwassenen.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op