Jongeren | 12-18 jaar

Jeugd & Jongeren

LEES-app: voor als je niet van boeken houdt

Met de LEES-app voor vmbo & mbo krijg je gratis toegang tot 120 e-books en luisterboeken die speciaal zijn geselecteerd. Je hoeeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. Na het downloaden van de app en het eenvoudig aanmaken van een account kun je meteen lezen of luisteren!

Naar de LEES-app

Op zoek naar een goed boek?

Volg dan Boekenbazen op Instagram! De wekelijkse boekentips kunnen het jou (12 - 18 jaar) wat makkelijker maken om een boek te vinden dat je écht aanspreekt. Thrillers, dunne boeken, chicklits, heftige verhalen; we posten het allemaal. Zit er niks voor je tussen? Stuur ons dan een DM, dan kunnen we je vast helpen!

Naar Instagram


📚 Nieuwe boeken

Naar boeken op onderwerp


Digitaal lezen 📱 🎧

Naar de online Bibliotheek

Op zoek naar een goed boek? Op jeugdbibliotheek.nl vind je een rijk aanbod aan digitale titels. Verkrijgbaar als e-book of luisterboek en direct te lenen op je tablet of telefoon.

Naar Jeugdbibliotheek.nl

Lezen met dyslexie

link naar makkelijk lezen pagina

Ben je dyslectisch? Dan is lezen soms een extra uitdaging. Gelukkig zijn er allerlei hulpmiddelen voor je. Kijk hier voor karaokeboeken en boeken die je makkelijk kunt lezen. 

Naar Lezen met dyslexie

Online skills

Naar isdatechtzo.nl

Niet alles wat op het internet staat is waar. Hoe weet jij of informatie betrouwbaar is? Op isdatechtzo.nl leer je alles over bewerkte foto's en ander nepnieuws. 

Naar Isdatechtzo.nl

Zoek en vind historische info

Zoek en vind in Delpher

Benieuwd wat er in het nieuws was op jouw geboortedag? Op delpher.nl vind je miljoenen pagina's uit historische kranten, boeken en tijdschriften. 

Naar Delpher.nl

Theorie-examen oefenen

Oefen voor je theorie-examen

Ben je bezig met het halen van je rijbewijs? Met je bibliotheekaccount kun je onbeperkt oefenen voor je theorie-examen. Succes!

Naar Theorie.nl

Werkstuk & Spreekbeurt

Werkstuk en spreekbeurt

Moet je een werkstuk maken of een spreekbeurt doen? Wij zetten op een rij welke boeken, filmpjes of websites je kunt gebruiken. 

Naar Werkstuk & Spreekbeurt