Kunst & Cultuur

Terug naar alle genres

Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Jeroen van den Biggelaar De lelijke jaren zeventig

  Onderzoek naar de gedachtegang en totstandkoming van vier prestigieuze bouwprojecten uit de jaren zeventig en van de oorzaken van de geringe publieke waardering daarvoor die mede tot de uiteindelijke sloop leidde.

  Gedrukt boek

 • Dominic Smith Het laatste schilderij van Sara de Vos

  In 1958 maakt een studente kunstgeschiedenis in New York een vervalsing van het enig bekende schilderij van een mysterieuze 17e-eeuwse Hollandse schilderes. De vervalsing én het origineel verdwijnen allebei maar duiken in 2000 tegelijkertijd op bij een expositie in Sydney.

  Gedrukt boek

 • Katlijne Van der Stighelen Vrouwenstreken

  Aan de hand van illustraties wordt beschreven hoe vrouwelijke schilders hun ervaringen, verlangens en frustraties in beelden vertalen en zo een eigen symbolische orde creëren.

  Gedrukt boek

 • Kleur in beeld

  Artikelen en essays over kleurgebruik en de betekenis van kleur in o.a. design, architectuur, kunst, film en fotografie, alsmede in mode, eetcultuur en religie, geïllustreerd met veel foto's.

  Gedrukt boek

 • Jan Six Rembrandts Portret van een jonge man

  Beschrijving van de speurtocht, met behulp van nieuwe technieken, van een kunsthandelaar naar de echtheid van een schilderij van Rembrandt.

  Gedrukt boek

 • Marjet Verhoef Krijt!

  Inspiratiegids voor het tekenen van versierde letters met krijt.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Thomas Köster 50 onvergetelijke kunstenaars

50 iconen van de westerse schilderkunst met afbeeldingen en informatie over de schilderijen en een analyse van hun leven en werk.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Over de online Bibliotheek


Luisterboeken