Nieuwe boeken

Virussen in het verleden

We zijn in de ban van het coronavirus, maar virussen zijn van alle tijden. Bekijk onze leestips met e-books over virussen door de eeuwen heen.

Naar de e-books

Boekentips van onze redactie

 • Frank Westerman De wereld volgens Darp

  Journalistieke en persoonlijke verhalen over het einde van de Koude Oorlog en de teloorgang van het communisme.

  Gedrukt boek

 • Jung Chang Dochters van China

  Dochters van China is een drievoudige biografie over het leven van 3 zussen die de geschiedenis van China in de 20e eeuw mede hebben vormgegeven. Kleine Zus, Mei-ling, was mevrouw Chiang Kai-shek, first lady van het precommunistische nationalistische China en zelf ook zeer actief in de politiek. Grote Zus, Ei-ling, was Chiangs officieuze belangrijkste...

  Gedrukt boek

 • Ingrid Hoogendijk Ons gaat het in ieder geval nog goed

  Geschiedenis van een Nederlandse familie die in 1922 in het bezit kwam van een landgoed in Oost-Pruisen, daar het nazi-regime en de Tweede Wereldoorlog meemaakte en na 1946 door de Russen werd verdreven.

  Gedrukt boek

 • Ties Dams De nieuwe keizer

  Biografie van de Chinese leider.

  Gedrukt boek

 • Elisabeth Leijnse Cécile en Elsa, strijdbare freules

  Dubbelbiografie van de freules Cécile de Jong van Beek en Donk (1866-1944), een feministe, en haar zuster Elsa (1868-1939), gehuwd met de componist Alphons Diepenbrock.

  Gedrukt boek

 • Laura Starink Duitse wortels

  De dochter van een Duitse vrouw uit Silezië reconstrueert het leven van haar moeder, vooral tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog.

  Gedrukt boek

 • Svetlana Alexijevitsj Het einde van de rode mens

  Impressie van 'de ziel' van het Russische volk na de ineenstorting van de Sovjetunie.

  Gedrukt boek

 • Jolande Withuis Raadselvader

  De Nederlandse historica (1949) beschrijft haar jeugd in een diep gelovig communistisch milieu, in het bijzonder ook de verhouding met haar vader Berry Withuis (1920-2009), redacteur van De Waarheid, schaker en schaakjournalist.

  Gedrukt boek

 • Jo De Poorter De laatste koningin

  Een levensbeschrijving van de koningin van Engeland (1926 ) aan de hand van de belangrijkste personen die haar omringen.

  Gedrukt boek


Boek van de maand

Pieter Steinz Made in Europe

Een rondreis langs de belangrijkste halteplaatsen van de Europese cultuur. Culturele reisgids en een Europese kunstgeschiedenis ineen.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Over de online Bibliotheek


Luisterboeken