Logo boekstart

Samen met je baby, peuter of dreumes genieten van boeken: met BoekStart maak je een vliegende start!

Maak je kind gratis lid van de Bibliotheek en krijg het BoekStartkoffertje cadeau.

Lees hieronder hoe je het BoekStartkoffertje ophaalt, ga naar de activiteiten of bekijk de boekentips van BoekStart.

Gratis BoekStartkoffertje

Beeld van het BoekStartkoffertje met de tekst Haal je gratis koffertje

Lid zijn van de Bibliotheek is voor kinderen altijd gratis. Bij het lidmaatschap krijg je voor je baby/peuter een gratis BoekStart-koffer; een koffertje met boekjes voor de allerkleinsten die je kunt ophalen in de Bibliotheek. Onze bibliotheekmedewerkers staan klaar om je tips te geven over voorlezen en geschikte babyboekjes aan te wijzen.

Activiteiten voor kleintjes

De Bibliotheek organiseert gezellige en leerzame (digitale) BoekStartactiviteiten in de vorm van gratis voorleesmomentjes voor jou en je kindje (0-4). Luisteren, bewegen of zingen en gezellig met andere jonge (groot)ouders of verzorgers tips opdoen en uitwisselen. Download de flyer of neem een kijkje in onze agenda en meld je aan.

Naar de agenda

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

Ter gelegenheid van de landelijke BoekStartdag organiseren we een fotowedstrijd, speciaal voor kinderen van 0-3 jaar. Maak jij een creatieve, originele foto van je lezende kleintje? Stuur je foto vóór 20 mei in (naar boekstartdag2024@gmail.com) en maak kans op leuke prentenboeken! Op zaterdag 1 juni worden de winnaars bekendgemaakt tijdens ons digitale voorleesmoment. We zijn erg benieuwd naar jullie creatieve foto’s. Veel succes! Met het insturen van jouw foto geef je toestemming deze te gebruiken op de social media kanalen van Bibliotheek Oosterschelde.

Aanmelden BoekStartdag

 • Op zaterdag 1 juni 2024 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de vierde keer een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dé gelegenheid om samen met je kleintje kennis te maken met de Bibliotheek.

  Meer informatie over BoekStartdag

Webinar 'Met je baby en dreumes plezier beleven aan voorlezen!'

Dit BoekStart-webinar voor ouders is op donderdag 30 mei 2024 om 20:00 uur. Meld je aan en ontdek de leukste en handigste boekentips!

Meld je aan voor het webinar


Boeken voor 0 tot 4 jaar 📚

📚 Meer boekentips 📚

 • BoekStart-boekentips

  Bekijk de nieuwste boekentips met bij iedere boekentip  achtergrondinformatie én leestips. Speciaal geselecteerd door BoekStart.

 • Boeken op onderwerp

  Ga naar 'Boeken op Onderwerp' als je op zoek bent naar boeken over onderwerpen die passen bij kinderen van 0 tot 6 jaar.

 • Voorleesfilmpjes

  Geniet samen van de mooiste digitale prentenboeken. Prentenboeken komen tot leven met deze voorleesfilmpjes!