Resultaat 181 - 189 (van 189)

• Rooster Biblioservicebus wijzigt 1 september

15 augustus 2016

Vanaf 1 september 2016 zijn er wijzigingen in de route van de Biblioservicebus in Sirjansland, Oosterland en Ouwerkerk. Door het sluiten van de basisscholen in Sirjansland en Ouwerkerk worden de routes van de Bibliobussen herzien. Ook voor Driewegen en Hoedekenskerke wijzigt de route per 1 september. Per 1 september zal de Biblioservicebus in Kattendijke niet meer rijden. De gemeente is tot dit besluit gekomen omdat er relatief weinig gebruik van deze halteplaats van de Biblioservicebus wordt gemaakt.

Bekijk details van Rooster Biblioservicebus wijzigt 1 september

• Per 1 september stopt Biblioservicebus in Kattendijke

15 augustus 2016

Vanaf 1 september 2016 komt de halteplaats van de Biblioservicebus in Kattendijke te vervallen. De laatste keer dat de Biblioservicebus in Kattendijke komt is dinsdag 30 augustus.

Bekijk details van Per 1 september stopt Biblioservicebus in Kattendijke

• Bibliotheek Kapelle verhuist eind augustus naar ‘t Saamdeel

3 augustus 2016

Vanaf 15 augustus is de Bibliotheek gesloten vanwege de verhuizing. Op maandag 5 september heropent de Bibliotheek in ’t Saamdeel haar deuren. Een moderne en kleurrijke Bibliotheek met een nieuw interieur, een aantrekkelijke collectie en meer ruimte om te verblijven en te werken. Vrijdag 23 september is er een feestelijk programma in de vorm van een open huis.

Bekijk details van Bibliotheek Kapelle verhuist eind augustus naar ‘t Saamdeel

• Samenwerking Belastingdienst en Openbare Bibliotheek

18 maart 2016

In diverse media is te lezen dat er een convenant getekend is tussen de Belastingdienst en de Openbare bibliotheken. De Bibliotheek gaat een rol spelen bij het ondersteunen van burgers bij het digitaal zaken doen met de overheid.

Bekijk details van Samenwerking Belastingdienst en Openbare Bibliotheek

• Ontdek Duitsland tijdens de Boekenweek in de Bibliotheek

7 maart 2016

Van 12 t/m 20 maart is het Boekenweek en besteden wij, de Bibliotheek Oosterschelde, aandacht aan boeken, schrijvers, cultuur en geschiedenis van ons buurland Duitsland. Nederland en Duitsland worden steeds betere vrienden. Er is steeds meer waardering over en weer. Daarom is dit jaar het thema van de Boekenweek: ‘Duitsland, was ich nog zu sagen hätte’.

Bekijk details van Ontdek Duitsland tijdens de Boekenweek in de Bibliotheek

• Winnaars voorronde voorleeswedstrijd bekend

20 januari 2016

Dit jaar werd de voorronde op een nieuwe manier gehouden. Van de voorleeskampioenen werden filmpjes gemaakt en naar Bibliotheek Oosterschelde gemaild. Het niveau van de voorlezers lag ook dit jaar weer erg hoog. Goed voorbereid zaten zij klaar, vaak op hele leuke voorleesplekken en voorleesstoelen, om op film vastgelegd te worden.

Bekijk details van Winnaars voorronde voorleeswedstrijd bekend

• Belastingaangifte doen in de Bibliotheek

9 maart 2020

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek beveiligd computer- en internetgebruik. De ingevulde aangifte kan kosteloos worden geprint. Deze gratis faciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.

Bekijk details van Belastingaangifte doen in de Bibliotheek

• Gratis workshop creatief schrijven

19 april 2019

Altijd al willen starten met schrijven of wil je dat ene verhaal dat je al zo lang wilt vertellen op papier zetten? De Bibliotheek Oosterschelde organiseert een gratis workshop creatief schrijven tijdens de Zeeuwse Uitmarkt op 18 mei in Hotel & Brasserie Katoen.

Bekijk details van Gratis workshop creatief schrijven

• Vakantiebieb 2018

24 mei 2018

Je vakantie wordt nog leuker met de VakantieBieb. In de app vind je meer dan 60 e-books voor jong en oud, die je twee maanden mag lenen. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Bekijk details van Vakantiebieb 2018