Belastingaangifte

Leren

Belastingzaken doen, dat kan ook in de Bibliotheek!

Aangifte doen

Meer informatie over de belastingaangifte vind je op de website van de Belastingdienst. Of bel met de Belastingtelefoon, via het gratis nummer: 0800-0543. Hou je burgerservicenummer (BSN) bij de hand.

Naar de Belastingdienst

Checklist

Welke gegevens heb ik nodig voor mijn belastingaangifte 2022? 

Bekijk de checklist

Openingstijden vestigingen

Workshop belastingaangifte verwerken

Hoe vul je het digitaal belastingformulier en aangifte inkomstenbelasting in? Leer hoe je onder begeleiding van een econoom, de aangifte kunt verwerken. Na de workshop kun je thuis je aangifte doen. Data workshops 23 maart of 13 april.

Aanmelden

Hulp bij aangifte

Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Medewerkers helpen niet met het invullen van de aangifte. Organisaties die gespecialiseerd zijn in belastingaangifte:

Informatiepunt

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in onze vestigingen denken we met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Deze dienstverlening is gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Kom langs in één van onze vestigingen of tijdens spreekuren bij onze IDO-loketten.

Meer informatie IDO

Computers en printers

Voor de aangifte mag je onze computers en printers gratis gebruiken. In de volgende vestigingen zijn deze faciliteiten beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan:

Goes, Kapelle, 's-Gravenpolder, Heinkenszand, Kruiningen, Zierikzee, Burgh-Haamstede, Bruinisse en Sint-Annaland.

Alle bibliotheken hebben zich gecommitteerd aan de veiligheidseisen die door de Belastingdienst zijn opgesteld.

Meer informatie