Let op: Wij werken met aangepaste openingstijden. Het dragen van een mondkapje en 1,5 meter afstand houden zijn verplicht.

Cursussen

Oefenen met taal, rekenen en computeren

Leer omgaan met de computer of leer de weg te vinden op je computer of je tablet, omgaan met je geld, of wil je leren hoe je een afspraak bij de dokter maakt. Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken of je bankzaken regelen, kom oefenen in de Bibliotheek. 

Onder begeleiding van een vrijwilliger oefen je in de bibliotheek 30 minuten per keer op de computer. Ieder volgt zijn eigen programma. Je bepaalt zelf wat je wilt oefenen.

Cursus digitale overheid

In de cursus Digisterker leer je omgaan met de websites van de overheid. De cursus is voor iedereen die al een beetje ervaring heeft met internet. Je leert o.a.:

  • Een DigiD aanvragen en gebruiken
  • Afspraken maken via internet
  • Formulieren invullen
  • Toeslagen aanvragen
  • Inloggen op websites zoals mijntoeslagen.nl, mijnoverheid.nl en werk.nl

Workshop Creatief Schrijven

Altijd al willen starten met schrijven of wil je dat ene verhaal dat je al zo lang wilt vertellen op papier zetten? Gun je zelf een ontspannen en inspirerende schrijfochtend. De workshop is geschikt voor volwassenen vanaf 18 jaar.

Meer informatie en aanmelden

Online cursussen leden

Voor leden van de Bibliotheek is er een gratis online cursus aanbod. De aanbieders van de 160 cursussen zijn Soofos en GoodHabitz.

Online cursussen iedereen

Maak gratis gebruik van online trainingen op het gebied van thuiswerken, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en taal.

Lokaal cursus aanbod

Volg een workshop in één van onze vestigingen of online. Om deel te nemen hoef je geen lid te zijn van onze Bibliotheek. Echter leden krijgen korting.