Let op: Wij werken met aangepaste openingstijden. Het dragen van een mondkapje en 1,5 meter afstand houden zijn verplicht.

Bibliobussen

Home

Corona update Bibliobussen

In de gemeente Schouwen-Duiveland rijden ’s avonds geen bibliobussen. Wel zullen reserveringen worden thuisbezorgd voor inwoners van de kernen die dan niet worden bezocht. Hierover wordt apart gecommuniceerd.

Heb je een vraag? Stuur ons een mail

Waar staan de bussen?

LET OP: WIJZIGING SCHARENDIJKE: Wegens werkzaamheden, is de halteplaats tijdelijk verplaatst naar het parkeerplaatsje naast de Putmeet. WIJZIGING COLIJNSPLAAT: Vanaf november staat de Bibliobus in Colijnsplaat, vanwege werkzaamheden, tijdelijk aan de Oude Haven. Dit geldt voor de dinsdagmiddag en de donderdagmiddag.

Overzicht bussen

De Zeeuwse Bibliobussen maken deel uit van het netwerk van Bibliotheekvoorzieningen in Zeeland. Zij zijn de toegangspoort tot de collecties en diensten van alle Bibliotheken in Zeeland. Tevens beschikken alle Bibliobussen over een OV-chipkaart oplaad- en afhaalpunt en zijn er anonieme OV-chipkaarten, informatiefolders en serviceformulieren verkrijgbaar. De Bibliobussen hebben ruim 70 halteplaatsen in Zeeland boven de Westerschelde.

Wat biedt de Biblioservicebus?

De Biblioservicebus is een Bibliobus met extra diensten en producten. Zo is er in de bus een geldautomaat aanwezig en beschikt het over een OV-chip en PostNL verkooppunt. Je kunt er ook informatie vinden over wonen, zorg en welzijn.

Wat biedt de ColumBus?

De ColumBus biedt allerlei diensten ter ondersteuning van het primair onderwijs. Daarnaast kan iedereen terecht voor Bibliotheek- en informatiediensten. Ook verkoopt de ColumBus cadeaubonnen, postzegels en is het een OV-chipkaart servicepunt.