Resultaat 1 - 10 (van 32)

• Zeeuwse Bibliotheken bieden ondersteuning bij belastingaangifte Bekijk details

23 februari 2017

Vanaf 1 maart 2017 bieden de Zeeuwse Bibliotheken hulp bij het omgaan met de digitale overheid, zoals de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen. Mensen kunnen in de Bibliotheek terecht voor gratis computer- en internetgebruik. Ook niet-leden van de Bibliotheek kunnen kosteloos gebruikmaken van deze service.

Bekijk details van Zeeuwse Bibliotheken bieden ondersteuning bij belastingaangifte

• Interactieve ochtend voor kids in de Bibliotheek Bekijk details

20 februari 2017

Er worden in maart en april weer een leuke, gezellige Boekstartochtenden voor kinderen van 0-4 jaar georganiseerd in diverse vestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde. Deze ochtenden, bedoeld voor ouder/opa/oma/oppas én kind, staat in het teken van de Media Ukkie Dagen. Tijdens deze gratis ochtenden wordt er een verhaal voorgelezen en kunnen de kinderen samen met hun begeleider leuke apps op een tablet uitproberen.

Bekijk details van Interactieve ochtend voor kids in de Bibliotheek

• Luisteren voor je lijst Bekijk details

15 februari 2017

Met de gratis LuisterBieb app van de Bibliotheek kunnen eindexamenkandidaten nu ook een boek luisteren voor hun literatuurlijst. Van Jan Terlouw tot Kees van Kooten, van Tommy Wieringa tot Harry Mulisch.

Bekijk details van Luisteren voor je lijst

• In gesprek met Eric Wiebes in Bibliotheek Goes Bekijk details

10 februari 2017

Op woensdag 15 februari gaat staatssecretaris Eric Wiebes in gesprek met bewoners van Zeeland over de arbeidsmarkt en de positie van Zzp’ers. Er zijn meer dan één miljoen Zzp’ers in Nederland. Eric Wiebes gaat graag in gesprek over de kans en bedreigingen die dit met zich meebrengt. De bijeenkomst vindt plaats in de Bibliotheek Goes aan de Oostwal in Goes, van 11.30 tot 13.00 uur

Bekijk details van In gesprek met Eric Wiebes in Bibliotheek Goes

• Finale voorleeswedstrijd Bibliotheek Oosterschelde Bekijk details

7 februari 2017

Op woensdagmiddag 15 februari organiseren Bibliotheek Oosterschelde en de Walcherse bibliobussen de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Onder toeziend oog van een groot publiek en van een strenge jury, zetten 10 leerlingen uit de Oosterschelderegio hun beste (voorlees)beentje voor. De jury bestaat uit kinderboekenschrijfster Anneriek van Heugten, PZC-journalist Martijn de Koning en Heidi de Jonge van Bibliotheek Oosterschelde.

Bekijk details van Finale voorleeswedstrijd Bibliotheek Oosterschelde

• Bekijk onze laatste nieuwsbrief Bekijk details

30 januari 2017

Lees onze nieuwsbrief van februari en blijf op de hoogte van het laatste landelijke - en plaatselijke nieuws, handige tips en leuke acties zoals diverse voordelen met je biebpas en lezingen.

Bekijk details van Bekijk onze laatste nieuwsbrief

• Kids College on Tour komt naar Kruiningen VOL Bekijk details

27 januari 2017

Zit je in groep 6, 7 of 8? Ben je nieuwsgierig en wil je meer leren over de hersenen? Kom dan woensdagmiddag 8 februari naar de Bibliotheek Kruiningen en krijg college van een echte onderzoeker! Het Wetenschapsknooppunt Zeeland organiseert in samenwerking met University College Roosevelt en de Bibliotheek Oosterschelde het eerste Kids College On Tour!

Bekijk details van Kids College on Tour komt naar Kruiningen VOL

• Gratis peuterworkshop voor jou en je kleintje! Bekijk details

19 december 2016

In januari organiseren wij leuke, gezellige ochtend voor peuters in diverse Bibliotheken. Het thema van deze ochtenden is 'Voorlezen' en staat in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Tijdens deze gratis Boekstartochtend wordt er een verhaal voorgelezen en kunnen de kinderen gezellig meedoen door te bewegen, spelen en te zingen.

Bekijk details van Gratis peuterworkshop voor jou en je kleintje!

• Winnaars voorronde voorleeswedstrijd bekend Bekijk details

19 december 2016

Dit jaar werd de voorronde weer op dezelfde manier als vorig jaar gehouden. Van de voorleeskampioenen werden filmpjes gemaakt en naar Bibliotheek Oosterschelde gemaild. Het niveau van de voorlezers lag ook dit jaar weer erg hoog! Goed voorbereid zaten zij klaar, vaak op hele leuke voorleesplekken en voorleesstoelen, om op film vastgelegd te worden.

Bekijk details van Winnaars voorronde voorleeswedstrijd bekend

• Gewijzigde openingstijden Bibliotheek Oosterschelde tijdens feestdagen Bekijk details

6 december 2016

In verband met de komende feestdagen hebben alle vestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde gewijzigde openingstijden op: 2e Kerstdag, maandag 26 december gesloten