Nationale Voorleeswedstrijd 2023/2024

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Ze leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen.

De rondes

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat uit verschillende rondes:

  • De schoolronde organiseert de school zelf. Van de schoolkampioen wordt een filmpje gemaakt door de school en ingestuurd naar Bibliotheek Oosterschelde.
  • De regionale ronde van De Nationale Voorleeswedstrijd wordt door Bibliotheek Oosterschelde eerst digitaal georganiseerd. Een jury bekijkt alle ingezonden filmpjes en kiest 10 voorleeskampioenen.
  • Deze 10 voorleeskampioenen strijden tijdens de Oosterschelde ronde in de Stenge in Heinkenszand voor drie plaatsen in de provinciale ronde. De Oosterschelde ronde vindt plaats op woensdagmiddag 7 februari 2024.
  • De Provinciale finale; Deze ronde wordt door ZB Bibliotheek van Zeeland georganiseerd en vindt plaats in Middelburg. Wie o wie wordt de Zeeuwse voorleeskampioen?
  • De Landelijke finale: Tot slot mag de Zeeuwse voorleeskampioen onze provincie vertegenwoordigen bij de Landelijke finale op 22 mei in Utrecht.

Tycho Zoon is voorleeskampioen van de provincie Zeeland

Tycho Zoon van de Theo Thijssenschool uit Zierikzee heeft op 10 april 2024 de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Op 22 mei 2024 aanstaande gaat Tycho de provincie Zeeland vertegenwoordigen tijdens de 31ste landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht.

Lees het hele persbericht

Naar de eregalerij met voorleesfilmpjes

Vragen?

Heb je een vraag? Stuur ons dan gerust een mailtje.

Met vriendelijke groet,

Cherinda van Hasselt & Jessica Schipper


Cherinda van Hasselt: c.vanhasselt@bibliotheekoosterschelde.nl
Jessica Schipper: j.schipper@bibliotheekoosterschelde.nl