ALLE VESTIGINGEN GESLOTEN MAAR AFHAALSERVICE IS MOGELIJK. LET OP: AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

Alle vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde zijn gesloten. Wel blijft het mogelijk om materialen in te leveren en gereserveerde materialen af te halen via onze Afhaalservice met aangepaste openingstijden. Leners die de Bibliotheek niet willen of kunnen bezoeken, kunnen e-books en luisterboeken lenen via de online Bibliotheek.

Vrijwilliger worden?

Op dit moment zijn we actief op zoek naar vrijwilligers voor Taalvisite. Bij Taalvisite helpen enthousiaste taalvisitevrijwilligers kinderen en hun ouders om taalachterstand te verkleinen. De betrokkenheid van deze taalvisitevrijwilligers maakt van Taalvisite een groot succes! 

Taalvisite

Taalvisite richt zich op het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar, die woonachtig zijn in Schouwen-Duiveland en gemeente Goes. Gedurende 15 weken bezoekt een getrainde vrijwilliger het kind thuis en betrekt ook de ouders erbij om samen te lezen, spelletjes te spelen en te knutselen.

Gezinnen worden aangemeld via de basisscholen en voor- en vroegschoolse peuterspeelzalen en vervolgens koppelen wij de gezinnen aan een taalvisitevrijwilliger.

Start een gezin eenmaal met Taalvisite, dan spelen vanaf dat moment ook de ouders een belangrijke rol. Ouders worden gestimuleerd om hun kind te helpen en ook te blijven voorlezen wanneer de taalvisitevrijwilliger is uitgelezen.

Schouwen-Duiveland
In februari 2021 starten we met Taalvisite in Schouwen-Duiveland, bij 10 gezinnen.

Goes
In maart 2021 starten we, in samenwerking met het SMWO, met Taalvisite in Goes, bij 6 gezinnen.

Aanmelden en meer informatie?

Voor meer informatie over Taalvisite, kun je contact opnemen met Milou Lous Co√∂rdinator Taalvisite via onderstaande button. Ben je een onderwijsprofessional of werkzaam in de kinderopvang, en wil je een gezin aanmelden voor Taalvisite? Dat kan via de button Gezin aanmelden.