Vrijwillige medewerkers

Wil jij een verschil maken in onze samenleving? Steek je graag de handen uit de mouwen? Heb je hart voor de Bibliotheek? Word dan vrijwillige medewerker bij de Bibliotheek Oosterschelde!
Als vrijwillige medewerker ben je bezig onder de mensen en tussen de boeken. Zo vul je op een leuke manier je cv aan én draag je bij aan een organisatie die mensen uit alle lagen van de samenleving helpt de wereld te lezen. Jouw vrijwilligerswerk doet er dus toe!

Interviews

Caroline

"Ik vind het leuk om mensen te helpen hun weg te vinden in de bieb, zowel digitaal als gewoon tussen de boeken. Ik ben ook vrijwilliger bij het Taalhuis."

Yvonne

"Het is heel leuk om mensen te helpen, hetgeen je toch wel een voldaan gevoel als dit lukt. Je ziet allerlei verschillende mensen langskomen; Nederlanders, maar ook veel buitenlandse mensen van allerlei verschillende nationaliteiten."

Ina

"Het contact met de mensen die naar de Bieb in de buurt komen is leuk. Alle werkzaamheden die nodig zijn om de boeken uit geven en het representatief te houden."


Vacatures

Binnen onze organisatie is er verschillend vrijwilligerswerk. Veel vrijwillige medewerkers helpen mee in de vestigingen. Maar je kunt ook als vrijwilliger helpen bij activiteiten. Of bij het geven van computercursussen. Ook de Bibliotheek aan huis draait dankzij de inzet van vrijwillige medewerkers. Wat bieden wij onze vrijwillige medewerkers:

  • een gratis Bibliotheeklidmaatschap
  • reiskostenvergoeding
  • eindejaarsgeschenk
  • 4x per jaar een digitale nieuwsbrief

Ik heb nog meer vragen

Wil je nog meer weten over vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek?
Neem dan contact op met Anneke Vereecken, 0113 562 626.

Foto's van de vrijwilligersdag in ZB

Verslag van de vrijwilligersdag

Maar liefst 50 vrijwillige medewerkers reageerden positief op de uitnodiging voor de allereerste dag voor vrijwillige medewerkers bij Bibliotheek Oosterschelde. Uit alle regio’s kwamen we bij
elkaar in Middelburg; van Tholen, tot Burgh-Haamstede en van Yerseke tot Bruinisse.

Het voornemen is om hier een tweejaarlijks evenement van te maken. Dit betekent dat we opnieuw een dag zullen organiseren
in 2021. Volgend jaar (2020) wordt er lokaal iets georganiseerd voor vrijwillige medewerkers én zal er aandacht zijn voor deskundigheidsbevordering.

Mieke Bierens (vrijwillige medewerker Tholen) maakte een verslag van deze dag in Middelburg.