Studiekring

Een studiekring is een vaste groep van 9 tot 12 vijftig-plussers, die 2 X per maand bij elkaar komt. Laat je overigens niet afschrikken door het woord studie. De studiekring kenmerkt zich door eigen inbreng, respect voor elkaars inzichten en interessante gedachtewisselingen. Daarnaast draagt zij bij aan een uitbreiding van uw sociale contacten. Het is voor veel deelnemers een moment geworden om naar uit te kijken.

Voor wie?
Een studiekring is voor iedereen, ook voor mensen met een fysieke beperking, die in groepsverband, over zelf gekozen onderwerpen, in gesprek gaan.
Wat maakt een studiekring leuk?
• ontplooien van eigen talenten,
• actief blijven van hersenen en geest,
• verdiepen in zelf gekozen onderwerpen,
• ontmoeten van leeftijdgenoten.

"Het houdt het hoofd jong en bevredigt de nieuwsgierigheid. De kring kan uitgroeien tot een hechte groep mensen.", aldus één van de deelnemers.

Collecties
Vanuit het aspect van 'leren' is de Bibliotheek een aantrekkelijke plek om samen te komen. De Bibliotheek verrijkt de studiekring met haar collectie. Er wordt speciaal materiaal, zoals dvd’s, luisterboeken en thema- of spelmateriaal uitgeleend.

Meer informatie
De Bibliotheek in Goes organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten voor belangstellenden.
Stuur een mailtje naar Anneke Vereecken a.vereecken@bibliotheekoosterschelde.nl, of bel naar 0113 562626 voor meer informatie of aanmelden.

Kosten
Deelname aan een studiekring kost per keer € 3,50 voor leden en € 4,50 voor niet leden.

Wanneer en waar er een studiegroep start, wordt aangegeven op diverse kanalen. Houd onze agenda in de gaten.