Lees- en studiekringen

Leeskring

In je eentje een boek op de bank lezen is leuk. Maar het is nog leuker als je over een boek, de schrijver en literatuur kunt praten met anderen. Daarom zijn veel mensen lid van een leeskring/leesclub. Een leeskring is een kleine groep mensen die gedurende een periode van meestal zes Ć  acht weken hetzelfde boek leest. Ze komen daarna samen (op een eigen locatie) om te praten en te discussiĆ«ren over het boek.

Studiekring

Een studiekring is een vaste groep van 9 tot 12 vijftig-plussers, die met regelmaat in de Bibliotheek bij elkaar komt. De studiekring kenmerkt zich door eigen inbreng, respect voor elkaars inzichten en interessante gedachtewisselingen. Daarnaast draagt zij bij aan een uitbreiding van je sociale contacten. Het is voor veel deelnemers een moment geworden om naar uit te kijken.

Leesgroep

Mooie boeken lezen, inspirerende gesprekken voeren en nieuwe contacten leggen? Senia, de landelijke organisatie van leesclubs, organiseert leesgroepen in de Bibliotheek.

Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl. Het starten van een leesgroep in de Bibliotheek, lees je in onze agenda.