Vrijwilliger worden?

Op dit moment zijn we actief op zoek naar vrijwilligers voor Taalvisite. Bij Taalvisite helpen enthousiaste taalvisitevrijwilligers kinderen en hun ouders om taalachterstand te verkleinen. De betrokkenheid van deze taalvisitevrijwilligers maakt van Taalvisite een groot succes! 

Taalvisite

Taalvisite richt zich op het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar, die woonachtig zijn in Schouwen-Duiveland. Taalvisitevrijwilligers gaan 15 keer een uur bij een gezin 'op visite'. Zij lezen de kinderen (interactief) voor en
ondernemen allerlei taalactiviteiten.

Er is ruimte voor nieuwe gezinnen. Gezinnen worden aangemeld via de basisscholen en voor- en vroegschoolse peuterspeelzalen en vervolgens koppelen wij de gezinnen aan een taalvisitevrijwilliger.

Start een gezin eenmaal met Taalvisite, dan spelen vanaf dat moment ook de ouders een belangrijke rol. Ouders worden gestimuleerd om hun kind te helpen en ook te blijven voorlezen wanneer de taalvisitevrijwilliger is uitgelezen.

Schouwen-Duiveland
In september 2020 starten we met Taalvisite in Schouwen-Duiveland, bij 10 gezinnen. Gedurende 15 weken bezoeken getrainde vrijwilligers kinderen met een
taalachterstand thuis op om met hen spelenderwijs te lezen, zingen en te
knutselen om de woordenschat van het kind te vergroten. De ouders worden
hierbij actief betrokken. Vrijwilligers krijgen via de Bibliotheek een training
over o.a. interactief voorlezen, en een rondleiding door de Bibliotheek.

Aanmelden en meer informatie?

Voor meer informatie over Taalvisite, kun je contact opnemen met Milou Lous Co√∂rdinator Taalvisite . Ben je een onderwijsprofessional of werkzaam in de kinderopvang, en wil je een gezin aanmelden voor Taalvisite? Neem dan ook contact op via dit e-mailadres: m.lous@bibliotheekoosterschelde.nl.