ALLE VESTIGINGEN GESLOTEN MAAR AFHAALSERVICE IS MOGELIJK. LET OP: AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

Alle vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde zijn gesloten. Wel blijft het mogelijk om materialen in te leveren en gereserveerde materialen af te halen via onze Afhaalservice met aangepaste openingstijden. Leners die de Bibliotheek niet willen of kunnen bezoeken, kunnen e-books en luisterboeken lenen via de online Bibliotheek.

Postcafé: hulp met je post

Vind je de post die je ontvangt vaak moeilijk te lezen of te ingewikkeld? Kom dan naar het Postcafé waar je gratis uitleg krijgt over je post.

Vind je de post die je ontvangt vaak moeilijk te lezen? Is de taal die in brieven staat te ingewikkeld? Kom dan naar het Postcafé waar je samen met vrijwillige medewerkers de post kan doornemen. Zij helpen je gratis met advies en uitleg over je post. Er zijn veel mensen die moeite hebben met het lezen van officiële brieven. Het is niets om je voor te schamen. Maar als je de post laat liggen, kunnen er wel problemen ontstaan.

Medewerkers leggen je in gewone taal uit wat er precies in de brief staat. Brieven van bijvoorbeeld de Gemeente, Zeeuwland, de Belastingdienst, de verzekeringsmaatschappij, Delta en Sabewa. De deelname is gratis maar vooraf aanmelden is noodzakelijk via telefoonnr. 0113-277111.

Openingstijden en adres

Er zijn geen Postcafé's tijdens de schoolvakanties. Het Postcafé start weer vanaf maandag 7 september 2020 en is in het gebouw van 4SD/De Ruilwinkel aan de Calandweg in Zierikzee. 

Waar Dag Tijdstip
Zierikzee (4SD/De Ruilwinkel) Elke maandag 9.30-11.30 uur

Meer informatie

Heb je vragen? Neem contact op met Mels Hoogenboom of Petra Ruitenbeek van SMWO: 0111- 453 444. Of met het Taalloket Zierikzee: 0111 - 414 548.