Kom oefenen met taal, rekenen en computeren

Kom in de Bibliotheek oefenen met taal, rekenen en computeren. Leer de weg te vinden op je computer of je tablet, omgaan met je geld, of wil je leren hoe je een afspraak bij de dokter maakt? Je kunt ook leren hoe je digitaal post kunt ontvangen van de overheid en hoe je een sollicitatiebrief kunt schrijven.

Oefenen in het Taalhuis

Onder begeleiding van een vrijwilliger oefen je direct op de computer. Ieder volgt zijn eigen programma. Je bepaalt zelf wat je wilt oefenen. Een vrijwilliger van het Taalhuis is aanwezig om je op weg te helpen en eventuele vragen te beantwoorden. Volg de aanwijzingen v.w.b. de coronamaatregelen ter plaatse op. De deelname is gratis maar vooraf aanmelden is verplicht.

 • Taal
  Als je kennis wil maken met de Nederlandse taal of je Nederlandse taal wilt verbeteren.
 • Geld en rekenen
  Je leert beter om te gaan met je geld en krijgt inzicht in je financiƫn.
 • Werken met en op internet
  Leer de weg te vinden op je computer of je tablet. Wil je iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken, je bankzaken regelen, sociale media.
 • Gezond leven
  Leer je lichaam goed kennen, klachten herkennen en weet je wanneer je naar de dokter moet. Hoe je dan een afspraak maakt. Je leert ook bijsluiters lezen.
 • Samenleving
  Kom meer te weten over digitaal post ontvangen van de overheid, opvoeding van je kind thuis en op school. En meedoen aan het verkeer.
 • Werk
  Oefen met het schrijven van een sollicitatiebrief en een cv, leer hoe LinkedIn werkt en hoe je kunt netwerken.Wil je zelf je vaardigheden verbeteren of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Kom dan naar de Bibliotheek. Iedereen is van harte welkom!