Taalhuis Oosterschelde

Beter lezen, schrijven of spreken? Het Taalhuis helpt!

Het Taalhuis heeft een loket in de Bibliotheek waar iedereen terecht kan voor hulp en ondersteuning op het gebied van lezen, schrijven en digitale vaardigheden. Het Taalhuis bevat lees-en oefenmaterialen, organiseert activiteiten en cursussen, biedt een-op-een taalbegeleiding, en nog veel meer. Kom naar ons Taalhuisloket en we kijken samen naar wat je wilt leren en wat bij jou past!

Contact

Op het internet staan veel oefeningen. Wil jij hulp bij het zoeken naar goede oefeningen? Of heb je een vraag? Vul het contactformulier in en wij bellen of mailen jou terug. 

Neem ook eens een kijkje op Digi-Taalhuis. Hier vind je interessante tips, spelletjes en informatie om het thuis makkelijker, veiliger en leuker te maken.

Taalhuis Goes is gesloten maar wel telefonisch bereikbaar

Telefonisch bereikbaar tijdens genoemde dagen en tijden:

Op dinsdag en donderdag
van 13.30 tot 15.30 uur via:
0113 - 253132 of 06 - 82875424.

Locatie Taalhuis Goes:

Bibliotheek Goes
Oostwal 34
4461 JT Goes
0113 253 132
taalhuisosr@bibliotheekoosterschelde.nl
Volg ons op facebook: 

Spreekuren
dinsdag en donderdag 
13.30 - 15.30 uur 
Tijdens schoolvakanties gesloten

Taalhuis Zierikzee is gesloten maar wel telefonisch bereikbaar

Telefonisch bereikbaar tijdens genoemde dagen en tijden:

Op maandag en woensdag
van 14.00 tot 16.00 uur via:
0111 - 414548 of 06 - 82439569.

Locatie Taalhuis Zierikzee:

Bibliotheek Zierikzee
Hatfieldpark 1
4301 XC Zierikzee
0111-414548
taalhuiszierikzee@bibliotheekoosterschelde.nl
Volg ons op facebook 

Spreekuren
maandag en woensdag 
14.00 - 16.00 uur 
Tijdens schoolvakanties gesloten

Taalhuis Tholen

Onze taalcoaches verzorgen individuele taalondersteuning en taalondersteuning op verschillende lokaties in de gemeente Tholen.


Ik wil beter lezen of schrijven

Ik wil beter spreken

Het Taalcafé is een goede plek om te oefenen met de Nederlandse taal en nieuwe mensen te leren kennen. Ook is het een plek waar je ervaringen kunt delen. 

Ik wil beter leren lezen

De wekelijkse Taallessen in Kruiningen zijn gratis en bedoeld voor inwoners van 18 jaar en ouder die hun Nederlandse taal willen verbeteren. Aanmelden is niet nodig en de lessen zijn gratis.

Moeite met je post?

Vind je de post die je ontvangt vaak moeilijk te lezen of te ingewikkeld? Kom dan naar het Postcafé waar je gratis uitleg krijgt over je post.


Ik wil hulp bij het solliciteren

Training: Zoek werk

Wil je (beter) leren solliciteren? Volg de gratis sollicitatietraining: Zoek Werk. Je leert stap voor stap hoe je sneller én met plezier een baan kunt vinden. 

Interactieve bijeenkomsten

Met andere werkzoekenden ga je aan de slag om je cv te verbeteren, tips te delen en te netwerken. Tijdens deze interactieve bijeenkomsten komen verschillende werkvormen langs rondom het thema solliciteren. 

Ik wil leren computeren

Werken met sites van de overheid

Vind je het lastig om aangifte te doen bij de Belastingdienst? Een verhuizing doorgeven aan de gemeente? Huurtoeslag aanvragen? Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Volg de cursus Digisterker.

Leer internetten en mailen

Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je niet goed hoe het werkt? Dan is Klik & Tik. De basis iets voor jou. Je leert typen, e-mailen en je gaat het internet op. De filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kun je zelf gaan oefenen.

Oefenen met taal, rekenen

Er zijn verschillende manieren om te oefenen met de Nederlandse taal. Er zijn websites waar je kan leren spreken, luisteren, lezen en schrijven. Dit kan thuis achter de computer of gebruik een computer in de Bibliotheek. Heb je vragen? Kom langs bij het spreekuur.

Ik wil beter omgaan met mijn geld

Voor het zelfde geld

Leer omgaan met je geld en je administratie. 

Ik wil vrijwilliger worden

Om iedereen die moeite heeft met de Nederlandse taal een stapje verder te helpen, heeft de Bibliotheek jouw hulp hard nodig. Dus beheers jij de Nederlandse taal goed en werk je graag met mensen? Loop dan binnen bij het spreekuur en meld je aan.

Meer informatie