ALLE VESTIGINGEN GESLOTEN MAAR AFHAALSERVICE IS MOGELIJK. LET OP: AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

Alle vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde zijn gesloten. Wel blijft het mogelijk om materialen in te leveren en gereserveerde materialen af te halen via onze Afhaalservice met aangepaste openingstijden. Leners die de Bibliotheek niet willen of kunnen bezoeken, kunnen e-books en luisterboeken lenen via de online Bibliotheek.

Wat vind je in de ColumBus?

Buiten de haltetijden voor de scholen kan iedereen er terecht voor Bibliotheek- en informatiediensten.

De ColumBus biedt allerlei diensten op het gebied van leesbevordering, mediawijsheid en projectonderwijs ter ondersteuning van de leerkrachten in het primair onderwijs. Tal van organisaties verlenen hun medewerking aan deze dienstverlening.

De onderwijsservicebus fungeert als schakel tussen het onderwijs in kleine kernen en diverse organisaties.

Wat vind je in de ColumBus:

Surface table
Een microsoft multi touch computer. Met 4 kinderen kan tegelijkertijd gewerkt worden aan deze computertafel. Speciale software die ingezet kan worden bij diverse leergebieden van het primaire onderwijs is hiervoor ontwikkeld.

Presentatiescherm
Op een scherm kunnen films of presentaties worden vertoond. Een ander scherm geeft doorlopend actuele informatie.

Thema etalages
Informatie van samenwerkingspartners wordt op een aantrekkelijke manier tentoongesteld.

Boeken en luisterboeken
De bus wordt ingericht met flexibele kasten en bakken zodat de collectie gemakkelijk aangepast kan worden.

Handpoppen en knuffels
Handpoppen en knuffels van verschillende dieren en boekfiguren.

Tijdschriften

Puzzels

DVD’s

Verkoop postzegels, cadeau-, boeken- en bioscoopbonnen