Tholen

Bibliotheek Oosterschelde in gemeente Tholen

Bibliotheek Oosterschelde heeft het gebruik van de verschillende soorten vestigingen op Tholen geĆ«valueerd en op basis hiervan de keuzes gemaakt om te behouden wat het meest gebruikt wordt, te gaan uitbreiden waar vraag is en te veranderen waar noodzakelijk.

Wat er gaat veranderen lees je op deze pagina.

De AfhaalBieb

Deze gratis afhaalservice voor leden van Bibliotheek Oosterschelde vind je in voor jou bekende plekken in de omgeving. Bijvoorbeeld in het tankstation of bij de supermarkt. Hier staan geen boeken om uit te zoeken, maar kun je alleen boeken en andere materialen afhalen. Bestel een boek, dvd, cd en/of luisterboek via onze website en je bestelling wordt bezorgd bij een AfhaalBieb of andere locatie naar keuze.

Bieb in de buurt punten

De Bieb in de buurt in de gemeente Tholen biedt een compacte, actuele en wisselende boekencollectie voor volwassenen. De boeken kunnen zonder registratie en boetevrij worden gebruikt. Heb je na 3 of 6 weken je boek uit, dan zet je het weer terug in de Bieb in de buurt boekenkast. Verder is de Bieb in de buurt een ontmoetingsplek met een krant, tijdschriften en een (digitale) leestafel met een tablet en een internetcomputer.

Vrijwillige medewerkers gezocht

Wil jij een verschil maken in onze samenleving? Steek je graag de handen uit de mouwen? Heb je hart voor de Bibliotheek? Word dan vrijwillige medewerker bij de Bibliotheek Oosterschelde! Voor de locatie Tholen zoeken we nog een gastheer/vrouw voor de donderdagmorgen/middag en de vrijdagmiddag.

Tholen-stad

In Tholen stad blijft de Bieb in de Buurt onveranderd in het gemeentehuis, half 2021 verhuist de Bibliotheek naar de Brede school. Daar komt ook een gevarieerde collectie en een groter aanbod van activiteiten. Alle veranderingen zullen eind 2021 gereed zijn.

Sint-Annaland

In Sint-Annaland is een volledige Bibliotheekvestiging in de brede school met een ruime collectie. Die wordt verder uitgebreid en we gaan meer activiteiten voor volwassenen en jeugd organiseren. Daar is al een begin mee gemaakt in samenwerking met partners, zoals Anna Zorgt en Jij op Tholen. Ruimere openingstijden en nieuwe inrichting, welke eind van dit jaar gerealiseerd is, zorgen ervoor dat de Bibliotheek een nog fijnere plek is om te zijn.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mevrouw I. Schout, coƶrdinator Bieb in de buurt Tholen via bidbtholen@bibliotheekoosterschelde.nl of telefoon 0113 56 26 26.