Boekfiets

De Boekfiets

Bij de Boekfiets worden kinderen én ouders voorgelezen om te laten zien hoe leuk (voor)lezen is. De Boekfiets is een bakfiets gevuld met prentenboeken, spelletjes en een muziekinstallatie. Ouders en kinderen luisteren samen naar een spannend verhaal en doen achteraf een kleine activiteit. Zo vergroten we het voorlees- en taalplezier van kinderen en ouders. Kom luisteren en meedoen bij de Boekfiets!

Wat is een Boekfiets?

De Boekfiets is een herkenbare bakfiets die is uitgerust met een complete inventaris van boeken, knuffels, spelletjes, tekenspullen en een geluidsinstallatie. We lezen een boek voor, zingen een liedje, doen beweegspelletjes en gaan tekenen met kinderen en ouders. We willen het (voor)leesplezier op een nieuwe en leuke manier overbrengen aan jonge kinderen en hun ouders. 

Waar gaat de Boekfiets naartoe?

Met de Boekfiets gaan we naar scholen, peuteropvang, kinderopvang, wijkcentra, bibliotheken, speeltuinen en parken om voor te lezen aan jonge kinderen en hun ouders. De Boekfiets rijdt voorlopig in Schouwen-Duiveland.

Wil je de Boekfiets reserveren?

Dat kan! Onze voorleesvrijwilligers ('Boekfietsers') rijden met de Boekfiets regelmatig uit naar verschillende plekken waar zij binnen en buiten voorlezen bij de Boekfiets. Ook kun je de
Boekfiets reserveren voor evenementen en andere feestelijke gelegenheden. Aan het boeken van de Boekfiets zijn voor scholen en organisaties geen kosten verbonden.

We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om met de Boekfiets naar peuteropvang, basisscholen en speeltuinen te rijden om daar voor te lezen aan kinderen en ouders. Zo brengen we op een leuke manier het plezier in lezen en voorlezen over, wat belangrijk is voor de taalontwikkeling van kinderen.