Kinderopvang

Abonnement voor de kinderopvang

Voorlezen is erg belangrijk in de voor- en vroegschoolse periode. Het stimuleert de taalontwikkeling van jonge kinderen en is bovendien erg leuk. Bekijk het aanbod voor de kinderopvang. Kom bijvoorbeeld met je groep voorlezen in de bieb of leen een thematas. Ook kunnnen wij je tips en trucs geven!

Bibliotheekabonnement voor kinderopvang

Je kunt een bibliotheekabonnement voor kinderopvang gebruiken voor het lenen van materialen bij de bibliotheek/bibliobus in de buurt. Het kindercentrum houdt de pas in zijn beheer.

Onderwijs-bibliotheekdienst (OBD)

Naar de serie

Aanvragen themacollectie. Wil je werken rond een bepaald onderwerp, dan kun je een themacollectie aanvragen. Je kunt een keuze maken uit de lijst met gestandaardiseerde thema’s.

BoekStart in de Kinderopvang

De Bibliotheek ondersteunt met een aantrekkelijke (voor)leesplek in de kinderopvang, met een collectie geschikte boekjes, deskundigheidsbevordering van pedagogisch medewerkers, betrekken van ouders, een voorleesplan en samenwerking in een leesbevorderingsnetwerk.

Voorleesverhalen in de Voorleeshoek

Kijk en luister naar leuke en spannende voorleesverhalen in De Voorleeshoek! Log in met je Bibliotheekaccount. Geen lid van de Bibliotheek? Meld je aan! De Voorleeshoek is tijdelijk toegankelijk voor iedereen.

Boekenfilmpjes van SchoolTV

Wist je dat SchoolTV ook digitale prentenboeken heeft? Via de Jeugdbibliotheek heb je toegang tot prachtige voorleesfilmpjes. SchoolTV is bekend van de educatieve video's. En is handig om programma's terug te kijken, van Sesamstraat tot het NOS Jeugdjournaal.

Bereslim met digitale boeken en spelletjes

Van prachtige geanimeerde prentenboeken tot leerzame spelletjes. Bereslim heeft pedagogisch verantwoorde computerspellen voor peuters en kleuters. Bereslim is leuk én leerzaam. Log in met je Bibliotheekaccount. Geen lid van de Bibliotheek? Meld je aan! Bereslim is tijdelijk toegankelijk voor iedereen!

Lees deze e-books op je telefoon of tablet

Naar alle e-books op jeugdbibliotheek.nl

Lezen én luisteren

Download de online Bibliotheek-app

Wist je dat je in onze app ook e-books en luisterboeken kunt lenen? Extra handig nu bibliotheken en scholen dicht zijn door de lockdown. Kun je toch Bikkels of Dolfje Weerwolfje lezen.

Boeken op AVI-niveau

Kinderboekenweek

Weet je op welk AVI-niveau je leest? Dan is het een stuk makkelijker om een boek te zoeken dat bij je past. Zo vind je boeken die niet te makkelijk, maar ook niet te moeilijk zijn! 

Nieuwe boeken bij de bieb

Waanzinnige podcast

Naar de website van De Waanzinnige Podcast

Weet je nog niet wat je wilt lezen? Luister dan naar De Waanzinnige Podcast. Hier krijg je tips van andere kinderen over leuke boeken. 

Lees én luister met Yoleo

Lezen met Yoleo is makkelijk. De tekst wordt getoond én voorgelezen. Een soort karaoke dus! Log in met je Bibliotheekaccount. 

Tips van de Kinderjury!

Naar de tips

Ben je op zoek naar een leuk boek? Bekijk dan de tips van de Kinderjury! Op deze pagina vind je leuke e-books en luisterboeken van de Kinderjury.

Meer weten?

Neem contact op met de afdeling jeugdeducatie van Bibliotheek Oosterschelde via email.

Neem contact op