Onderwijs

Samen lekker lezen

Om elk kind in aanraking te laten komen met boeken, werken we samen met de kinderopvang, de basisschool en de middelbare school. Voor elke leeftijd is er een inspirerend en passend aanbod. Met de doorgaande leerlijn vergroten we samen het leesplezier en de digitale geletterdheid van álle kinderen. Hieronder vind je meer over ons aanbod: voor de kinderopvang, de basisschool en de middelbare school. 

De Verrassingsbieb voor leesmotivatie

Er is een (grote) groep leerlingen die tijdens de periode van thuisonderwijs minder heeft gelezen. Dit komt -deels- omdat er geen passende collectie voor handen was. Hierdoor kan bij het kind een leesdip ontstaan, zowel in leesniveau als in motivatie. Als leerkracht weet jij precies welke leerling een extraatje nodig heeft. Zelf lezen, thuis voorlezen of voorlezen in de klas? Bestel een tasje met boeken op maat en maak gebruik van De Verrassingsbieb!

Bestel een Verrassingstas

Kinderopvang

Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen en de kinderopvang

Het begint met lezen. Samen een boekje lezen versterkt de band met kinderen. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met (voor)lezen

Basisonderwijs

Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen en de basisscholen

Wij willen ieder kind dezelfde kansen bieden door alle kinderen aan het lezen te krijgen. Leesplezier staat hierbij voorop. Want wie plezier heeft in lezen, leest veel en leert daardoor beter en sneller.

Voortgezetonderwijs

Instellingsabonnement bij Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen

Boeken lenen als educatieve instelling? Dat kan! Maak gebruik van ons abonnement.

Boekfiets

Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen en de kinderopvang

De boekfiets is een bakfiets gevuld met prentenboeken, spelletjes en een muziekinstallatie. Ouders en kinderen luisteren samen naar een spannend verhaal en doen achteraf een kleine activiteit.

Taalvisite

Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen en de basisscholen

Taalvisite richt zich op het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar, die woonachtig zijn in Schouwen-Duiveland en gemeente Goes. Gedurende 15 weken bezoekt een getrainde vrijwilliger het kind thuis en betrekt ook de ouders erbij om samen te lezen, spelletjes te spelen en te knutselen.

De Onderwijsbibliotheekdienst (OBD)

Voor een vast bedrag per schooljaar kun je naar keuze collecties lenen uit het gevarieerde productenaanbod als actuele aanvulling op de schoolcollectie, waarmee je heel gemakkelijk en doelgericht een extra impuls geeft aan het leesplezier en de leesmotivatie van de leerlingen.

Abonnementen

De Bibliotheek Oosterschelde richt zich met haar aanbod voor de kinderopvang, het primair en voortgezet onderwijs op plezier in lezen, cultuureducatie, informatie-educatie en mediawijsheid. Het aanbod is zowel gericht op de kinderen zelf als op professionals.

Onze leesconsulenten

De lees- en mediaconsulenten van bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen

De samenwerking tussen de leesconsulenten van de Bibliotheek én de leescoördinator van de school is een essentieel onderdeel van samenwerking in het kader van de Bibliotheek op school.

Jaarverslag jeugd en jongeren 2019/2020

Lees het jaarverslag jeugd en jongeren 2019/2020 van de Bibliotheek Oosterschelde. Door structurele samenwerkingen aan te gaan met o.a. het onderwijs, bereikt de Bibliotheek via de leesconsulent zoveel mogelijk kinderen en hun ouders. De Bibliotheek staat voor een leven lang leren en kennis delen. In dit jaarverslag lees je hier meer over.

Bekijk het jaarverslag

Meer weten?

Meer weten? Neem contact op met de afdeling jeugdeducatie van Bibliotheek Oosterschelde via email.

Neem contact op