Onderwijs

Samen lekker lezen

Om elk kind in aanraking te laten komen met boeken, werken we samen met de kinderopvang, de basisschool en de middelbare school. Voor elke leeftijd is er een inspirerend en passend aanbod. Met de doorgaande leerlijn vergroten we samen het leesplezier en de digitale geletterdheid van álle kinderen. Hieronder vind je meer over ons aanbod: voor de kinderopvang, de basisschool en de middelbare school. 

Kinderopvang

Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen en de kinderopvang

Het begint met lezen. Samen een boekje lezen versterkt de band met kinderen. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met (voor)lezen

Basisonderwijs

Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen en de basisscholen

Wij willen ieder kind dezelfde kansen bieden door alle kinderen aan het lezen te krijgen. Leesplezier staat hierbij voorop. Want wie plezier heeft in lezen, leest veel en leert daardoor beter en sneller.

Voortgezetonderwijs

Instellingsabonnement bij Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen

Boeken lenen als educatieve instelling? Dat kan! Maak gebruik van ons abonnement.

Boekfiets

Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen en de kinderopvang

De boekfiets is een bakfiets gevuld met prentenboeken, spelletjes en een muziekinstallatie. Ouders en kinderen luisteren samen naar een spannend verhaal en doen achteraf een kleine activiteit.

Taalvisite

Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen en de basisscholen

Taalvisite richt zich op het verkleinen van taalachterstand bij kinderen tussen de 2 en 12 jaar, die woonachtig zijn in Schouwen-Duiveland. Taalvisitevrijwilligers gaan 15 keer een uur bij een gezin 'op visite'. Zij lezen de kinderen (interactief) voor en
ondernemen allerlei taalactiviteiten.

Onze leesconsulenten

De lees- en mediaconsulenten van bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen

De samenwerking tussen de leesconsulenten van de Bibliotheek én de leescoördinator van de school is een essentieel onderdeel van samenwerking in het kader van de Bibliotheek op school.

Meer weten?

Neem contact op met:

Team educatie