Bieb Oosterschelde weer beperkt open

Gepubliceerd op: 8 mei 2020 14:29

De Bibliotheken mogen weer open. We hebben heel veel zin om jullie weer te ontvangen! Uiteraard nemen we maatregelen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Daarom zullen wij dit gefaseerd gaan aanpakken. Lees snel verder wat dit betekent!

Lenen en inleveren in de Bibliotheek kan vanaf 18 mei op drie manieren:

1. Vanaf maandag 18 mei kun je boeken lenen en inleveren in sommige vestigingen. Ook worden andere openingstijden gehanteerd dan de gebruikelijke, zie verderop in dit bericht. Van de ontmoetings- en verblijfsfunctie zoals het lezen van kranten en tijdschriften, kopiëren en printen, studeren, een kopje koffie drinken of naar het toilet gaan, is nog geen sprake. De internetpc’s zijn nog niet beschikbaar. Ook gaan de activiteiten in de Bibliotheken nog niet van start (online blijven we actief!).
  2. Vanaf zaterdag 16 mei kun je ook weer materialen reserveren uit alle vestigingen in Zeeland. Je ontvangt, zoals je gewend was, een bericht als de reservering voor je klaar staat.

Onderstaande schema geeft aan welke vestigingen er open zijn met aangepaste openingstijden:
De bibliotheken die gevestigd zijn in Leespunten en Bieb in de buurten punten blijven voorlopig nog gesloten omdat deze zich in een school of verzorgingshuis bevinden.  De reden is dat scholen zijn nog maar beperkt open zijn en verzorgingshuizen zijn voor bezoekers gesloten.

In in schema zijn de vestigingen met aangepaste openingstijden verwerkt:

Wat zijn onze spelregels vanaf 18 mei:

• Vestigingen gaan alleen open voor het lenen en inleveren van materialen
• Voorzieningen zoals internet, kopiëren, krantenhoek, toiletten, koffieautomaat etc. zijn niet toegankelijk
• Neem je lenerspas mee – lenen en verlengen is anders niet mogelijk
• Blijf thuis als jij of één van je gezinsleden verkouden is of griepklachten heeft
• Houd 1,5 meter afstand
• Het gebruik van een mandje is verplicht
• Er wordt een beperkt aantal bezoekers tegelijk toegelaten
• In een aantal vestigingen zijn looproutes aangegeven
• Bij binnenkomst staat handgel; verzocht wordt om de handen hiermee te reinigen
• Raak zo weinig mogelijk aan
• Kom alleen naar de Bieb of met max. 1 andere persoon uit je huishouden.
• Bezoek de Bieb doelgericht en blijf niet langer dan nodig.
• Volg verder de instructies van het personeel
• Voor specifiekere informatie en vragen kun je mailen of bellen met de vestiging

Inleveren en inleverdatum
Je kunt weer boeken inleveren, maar als je nog niet naar de Bibliotheek wilt of kunt, heb je nog genoeg tijd. De eerste inleverdatum zetten we op 8 juni. Dit zal binnenkort ook terug te vinden zijn in 'Mijn Bibliotheek' bij je geleende materialen.

Bibliobussen
Vanaf 2 juni 2020 rijden de Biblioservicebus en de ColumBus weer volgens rooster.

Graag tot ziens in de Bibliotheek!