Zeeuwse Bibliotheken bieden ondersteuning bij belastingaangifte

Gepubliceerd op: 2 maart 2018 11:54

Vanaf 1 maart 2018 bieden de Zeeuwse Bibliotheken hulp bij het omgaan met de digitale overheid, zoals de belastingaangifte of het aanvragen van toeslagen. Mensen kunnen in de Bibliotheek terecht voor gratis computer- en internetgebruik. Sommige Bibliotheken organiseren ook gratis spreekuren voor hulp bij aangifte. Ook niet-leden van de Bibliotheek kunnen kosteloos gebruikmaken van deze service.

Belastingspreekuur
De Bibliotheek Goes organiseert 2 x een workshop, op 8 en 15 maart, in het kader van de belastingdienst; aan bod komt het digitaal aangifte doen van de inkomstenbelasting voor 2017.

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek
Wie zelf aangifte wil doen of toeslagen wil aanvragen, kan gratis gebruikmaken van de computers in de Bibliotheek. De ingevulde aangifte kan gratis worden geprint of worden opgeslagen op een USB-stick. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Medewerkers vullen de aangifte niet in.
Wil je hulp bij uw belastingaangifte of toeslagen aanvragen? Wij kunnen je doorverwijzen. 
Lees meer

Cursussen computer, internet en digitale overheid
De Zeeuwse Bibliotheken bieden gratis cursussen aan voor computer- of internetgebruik. Bijvoorbeeld de cursus Klik&Tik. Je leert de computer opstarten, typen en het versturen van een e-mail. Daarnaast is er in sommige vestigingen de gratis cursus Digisterker voor het leren werken met de elektronische overheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruikmaken van de elektronische dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst. Modules zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid.
Lees meer.