Winnaars Oosterschelde finale voorleeswedstrijd

Gepubliceerd op: 25 maart 2022 11:36

Zoals elk jaar kunnen basisscholen meedoen aan de Nationale Voorleeswedstrijd. De regionale finale van de Bibliotheek Oosterschelde was op woensdag 23 maart. Hierbij namen de 10 finalisten het tegen elkaar op voor een plek in de top 3.

Bij de finale was eindelijk weer publiek aanwezig, dus de zaal zat vol mensen om de finalisten aan te moedigen. Na alle voorlezers gehoord te hebben, ging de jury in beraad en maakten zij de winnaars bekend. Dit zijn geworden: Elin van de Velde (CNS de Regenboog, Tholen), Jeannette Koudenburg (CBS de Regenboog, Nieuwdorp) en Manoah van Campen (GBS de Wingerd, Goes). Ze kregen een oorkonde uitgereikt, een boekenbon en wat lekkers!
Deze drie toppers gaan op 13 april in de provinciale finale strijden tegen de finalisten van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen en de ZB Bibliotheek van Zeeland. Daarna volgt de landelijke finale.