Verhuizing Bibliotheek Goes gaat door

Gepubliceerd op: 7 juli 2020 13:38

De Bibliotheek Goes verhuist in de zomer van 2021 naar het Kolverniershof / hoek Bleekveld om daar een moderne en inspirerende nieuwe Bibliotheek te realiseren.

De nieuwe Bibliotheek Goes

De Bibliotheek zocht al jaren naar mogelijkheden om beter zichtbaar te worden in de stad. Op de nieuwe locatie geeft de Bibliotheek een belangrijke impuls aan de binnenstad van Goes en aan het Bleekveld als cultuurplein in het bijzonder.
Naast de alom bekende plek om boeken te kunnen lenen zal de Bibliotheek vooral ook een ontmoetingsplaats worden. Een huiskamer voor de stad; het lezen van een krant, een praatje maken, baby’s en peuters spelenderwijs kennis laten maken met lezen, mooie computervoorzieningen, diverse cursussen voor o.a. werkzoekenden en inburgeraars die komen oefenen.

De verhuizing wordt mede gefinancierd door een extra investeringsbijdrage van de Gemeente Goes. De gemeenteraad stelde dit budget, dat grotendeels afkomstig is uit de verkoop van het oude pand van de Muziekschool, al in 2018 beschikbaar.