Vanaf 1 juli gaat de VakantieBieb weer open

Gepubliceerd op: 22 juni 2018 10:48

Vanaf 1 juli is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De app is een zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden. Ook een lidmaatschap is niet nodig. De VakantieBieb is geopend van 1 juli tot en met 31 augustus 2018.

Lezen in de vakantie is leuk en slim

In de VakantieBieb staan ruim 30 e-books voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar. Zo kunnen ze lekker doorlezen in de vakantie. Lezen is leuk en de leesvaardigheid (en AVI-niveau) blijft erdoor op peil.

Mooie e-books voor 6-18 jaar

De VakantieBieb omvat ook deze zomer een mooie lijst met avontuurlijke, griezel-, detective, fantasie- en humoristische e-books in diverse leeftijdsklassen zoals Kikker en een heel bijzondere dag van Max Veldhuis, Blitz van Rian Visser, Geheim agent oma van Manon Sikkel, Joehoe! Ik wil een koe van Angelique van Dam en Legend van Marie Lu.

Bekijk de titellijst voor volwassenen en jeugd.

Win een iPad mini

Om het lezen deze vakantie extra leuk te maken voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, maken ze kans op een iPad mini door uit te leggen wat hun favoriete e-book uit de VakantieBieb is en waarom. Kijk voor meer informatie en spelvoorwaarden op www.vakantiebieb.nl.

Ook ruime keuze voor volwassenen

Ook volwassenen hebben vanaf 1 juli ruime keuze: uit romans of spannende en informatieve e-books zoals Het geheim van mijn man van Liane Moriarty, Kolja van Arthur Japin, Jetset van Marion Pauw, Je ziet mij nooit meer terug van Sonja Barend en Ma van Hugo Borst.

Bekijk de titellijst voor volwassenen en jeugd.

Lezen zonder internet

De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde e-books komen op de boekenplank in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.

LET OP! Mocht je nog een oude app van de vorige keer op je tablet of smartphone hebben staan, dan deze eerst verwijderen en opnieuw de app downloaden.

Goed toegankelijk voor iedereen

Jeugd en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie).

Periode VakantieBieb

VakantieBieb: 1 juli t/m 31 augustus 2018