Vanaf 1 juni gaat de VakantieBieb weer open

Gepubliceerd op: 29 mei 2017 10:48

Vanaf 1 juni is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De VakantieBieb opent 1 juni voor jeugd en 1 juli komen hier de e-books voor volwassenen bij. De VakantieBieb sluit op 31 augustus.

Lezen in de vakantie is leuk en slim

In de VakantieBieb staan ruim 30 e-books voor kinderen en jongeren van 6 t/m 18 jaar. Zo kunnen ze lekker doorlezen in de vakantie. Lezen is leuk en de leesvaardigheid (en AVI-niveau) blijft erdoor op peil.   

Mooie e-books voor 6-18 jaar

De VakantieBieb omvat ook deze zomer een mooie lijst met avontuurlijke, griezel-, detective, fantasie- en humoristische e-books in diverse leeftijdsklassen zoals 'De Grijze Jager' (De vroege jaren, Het toernooi van Gorlan) van John Flanagan, 'Dolfje Weerwolfje' (Boze drieling) van Paul van Loon, 'Klem!' van Mirjam Oldenhave of 'Verdacht' van Carry Slee.

Ook ruime keuze voor volwassenen

Ook volwassenen hebben vanaf 1 juli ruime keuze: uit romans of spannende en informatieve e-books zoals 'De gevleugelde' van Arthur Japin, 'De eerste vrouw' van Susan Smit, 'Neem een geit' van Claudia de Breij of 'Hittegolf' van Suzanne Vermeer.  

Lezen zonder internet

De app is gratis te downloaden op een tablet of smartphone via de App Store of Google Play Store. De geselecteerde e-books komen op de boekenplank in de app te staan. Na het downloaden is voor het lezen van de e-books geen internetverbinding meer nodig. Ideaal dus voor vakantie.

LET OP! Mocht je nog een oude app van de vorige keer op je tablet of smartphone hebben staan, dan deze eerst verwijderen en opnieuw de app downloaden.

Goed toegankelijk voor iedereen

Jeugd en volwassenen met dyslexie kunnen een deel van de e-books in een aangepast lettertype lezen (ePub-versie).

Openingstijden

VakantieBieb jeugd: 1 juni t/m 31 augustus 2017
VakantieBieb volwassenen: 1 juli t/m 31 augustus 2017

Uitleg voor volwassenen

Uitleg voor jeugd