Studiekringen 50-plus

Gepubliceerd op: 4 oktober 2019 13:41

Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 vijftig-plussers, die met regelmaat bij elkaar komt. Laat u overigens niet afschrikken door het woord studie. De studiekring kenmerkt zich door eigen inbreng, respect voor elkaars inzichten en interessante gedachtewisselingen. Daarnaast draagt zij bij aan een uitbreiding van uw sociale contacten. Het is voor veel deelnemers een moment geworden om naar uit te kijken.

Voor wie?

Een studiekring is voor iedereen, ook voor mensen met een fysieke beperking, die in groepsverband, over zelf gekozenonderwerpen, in gesprek gaan.

Wat maakt een studiekring leuk?

  • ontplooien van eigen talenten,
  • actief blijven van hersenen en geest,
  • verdiepen in zelf gekozen onderwerpen,
  • ontmoeten van leeftijdgenoten.

"Het houdt het hoofd jong en bevredigt de nieuwsgierigheid. De kring kan uitgroeien tot een hechte groep mensen.", aldus één van de deelnemers.

Collecties

Vanuit het aspect van “leren” is de Bibliotheek een aantrekkelijke plek om samen te komen. De Bibliotheek verrijkt de studiekring met haar collectie. Er wordt speciaal materiaal, zoals dvd’s, luisterboeken en thema- of spelmateriaal uitgeleend.

Meer informatie

De Bibliotheek in Goes wil hier in 2020 mee starten en organiseert daarom regelmatig informatiebijeenkomsten voor belangstellenden. Wij zorgen voor koffie. Deelname is gratis. Stuur een mailtje naar Anneke Vereecken a.vereecken@bibliotheekoosterschelde.nl, of bel naar 0113 562626 voor meer informatie of aanmelden.