Scholen in Schouwen-Duiveland ontvangen kinderboekenschrijvers (digitaal) in de klas!

Gepubliceerd op: 16 oktober 2020 10:27

Een kinderboekenschrijver van alles vragen, gewoon via het digibord: leerlingen van Schouwen-Duiveland maakten het mee tijdens de Kinderboekenweek. Verschillende prijswinnende kinderboekenschrijvers zijn deze week in de klas (geweest) bij de 14 basisscholen die onlangs zijn gestart met de aanpak Boekstart en Bibliotheek op school met dank aan de gemeente Schouwen-Duiveland.

Foto: Bezoek Sanne Roosenboom in groep 6 Willibrordus, Zierikzee

De leerlingen zaten op het puntje van hun stoel te luisteren en hun vragen af te vuren die ze ter voorbereiding met hun leesconsulent hadden voorbereid. Hierbij een greep uit de reacties van de leerlingen, leesconsulenten en schrijvers:

Zowel de juf als de kinderen vonden het heel leuk. Annet heeft haar werkkamer laten zien, vragen beantwoord en als toppunt heeft ze superjuffie getekend. Dat vonden de kinderen helemaal geweldig.

— Jan Wouter van den Doel, groep 6, bezoek van Annet Schaap

De kinderen vonden het superleuk. Manon vertelde eerst wat over zichzelf en haar boeken en daarna konden de kinderen nog allerlei vragen stellen. Een kind had opeens ‘de niet zo enge buurman’ in zijn handen en Manon was daar super enthousiast over. Op aanraden van Manon heeft de juf later een stuk voorgelezen en nu is een van de
kinderen lekker in dat boek aan het lezen.

— Helcherseeschool, groep 6, bezoek van Manon Sikkel

Ik heb zelf een stukje van Sanne Rooseboom gezien, heel creatief en leuk. Ze vroeg de kinderen bijvoorbeeld om een eigen land te verzinnen. Er kwam gelijk van alles naar boven, zoals trampolineland.

— Leesconsulent Tyka

Het geven van de introductielessen vond ik echt leuk om te doen! Kinderen alvast ‘warm’ maken voor het bezoek en alvast boeken en  leestips te geven. Ik denk dat het op deze manier voor de leerkrachten haalbaar was om er zelf ook nog even aandacht aan te besteden, zeker m.b.v. de poster die leesconsulent Tyka had ontworpen. Ik denk dat de boeken van de betreffende schrijver nog meer gaan ‘leven’ bij de kinderen als ze ook echt kennis hebben gemaakt met de schrijver.

— Leesconsulent Lenneke

Het was zó leuk om te mogen doen! Bedankt voor de uitnodiging, de kinderen hebben er in ieder geval van genoten en wat hadden ze goede vragen bedacht!

— Schrijver Michael Reefs

De volgende schrijvers waren in de klas: Simon van der Geest, Gideon Samson, Annet Schaap, Tosca Menten, Anna Woltz, Manon Sikkel, Michael Reefs, Sanne te Loo, Janny van der Molen en Sanne Roosenboom.

Wil je ook graag een (digitaal) bezoek van een kinderboekenschrijver in jouw klas? Neem dan gerust contact op via educatie@bibliotheekoosterschelde.nl