Samenwerking jongeren Goese Lyceum en de bieb Goes

Gepubliceerd op: 26 januari 2022 16:15

Het Goese Lyceum Bergweg is dit schooljaar gestart met een pilot als onderdeel van het praktijkgerichte programma Economie en Ondernemen. In deze pilot, waarbij ondernemend handelen centraal staat, gaan leerlingen aan de slag met praktische opdrachten van verschillende organisaties. De eerste opdracht is in samenwerking met de Bibliotheek Oosterschelde.

VIP Friday
De Bibliotheek Oosterschelde is erg geïnteresseerd in wat de jongeren bezighoudt en betrekt om die reden jongeren zelf bij de organisatie van activiteiten voor hun leeftijdsgenoten. Zo organiseert de Bibliotheek iedere vrijdag de zogenoemde ‘VIP Friday’. Hier kunnen jongeren (12-18 jaar) terecht voor boekentips en andere vragen. Er vinden groepsbezoeken plaats met een leesconsulent van de Bibliotheek en er worden regelmatig activiteiten speciaal voor leerlingen van het voortgezet onderwijs georganiseerd.

Markonderzoek door leerlingen
Eén van de activiteiten is een digitaal marktonderzoek door leerlingen. In totaal doen hier 40 leerlingen uit het derde jaar van Het Goese Lyceum Bergweg aan mee. Voor hun eigen doelgroep bedenken ze een aansprekend programma voor de nieuwe Bibliotheek in Goes, passend bij de VIP Friday. De groepen doen elk afzonderlijk marktonderzoek naar de activiteit die zij bedacht hebben en werken deze uit.

Drie winnaars
De eindpresentaties worden op maandag 31 januari gepresenteerd aan een jury bestaande uit een Leesconsulent van Bibliotheek Oosterschelde en een docent.
De drie beste ideeën mogen hun activiteit daadwerkelijk gaan organiseren en worden beloond met een mooi bedrag van € 250,- per werkgroep voor de uitvoering. De activiteiten zullen dit voorjaar plaatsvinden op de vrijdagmiddag in de Bibliotheek Goes aan het Kolveniershof. De bedragen worden mogelijk gemaakt door een subsidie van Europe Direct.