Reis mee met de Kinderboekenweek in de Bibliotheek!

Gepubliceerd op: 23 september 2019 14:06

Van 2 t/m 13 oktober is het weer Kinderboekenweek met het thema Reis mee. De Bibliotheek Oosterschelde pakt uit en organiseert geweldige activiteiten voor alle kinderen, van 0 tot en met 12 jaar. Tijdens de Kinderboekenweek zijn er in veel vestigingen speciale tafels samengesteld met boeken over het thema Reis Mee. De Bibliotheek is extra gezellig in oktober dus kom een kijkje nemen bij de activiteiten of kies een leuk boek.

Voorleesfeest: 0-4 jaar
Kom naar één van de mamacafé’s in Reimerswaal en leer over hoe je kunt voorlezen aan kleintjes op 2, 10, 16 of 23 oktober. En natuurlijk krijg je ook veel voorleestips!
Of beleef samen met je (klein)kind een klein uurtje interactief voorlezen vol beweging, samen zingen en creatief bezig zijn rondom het versjesboek ‘De Boekenbus’. Op 23 en 30 september en 7 oktober in diverse locaties.

Voorleesfeest: 4-6 jaar
Op 4, 10 of 11 oktober kunnen kinderen van 4 tot 6 jaar ‘op reis te gaan’ door verschillende verhalen die verteld worden door bijzondere voorlezers in diverse locaties van Zorggroep Ter Weel.

Kindervoorstelling: Het nieuws van gisteren: 6 jaar en ouder
Een leuke kindervoorstelling, waarin onze geschiedenis op een unieke manier tot leven wordt gewekt. Met behulp van pop-up en projectie wordt een levensgrote tv studio gecreëerd en maak je een reis door de tijd. Op 16 oktober in dorpshuis De Vossenkuil.

Reis door de ruimte: 8 jaar en ouder
- Maak een reis door de ruimte en bezoek een voorstelling in ons mobiel planetarium in Bibliotheek Kapelle met interactieve films van de sterrenhemel en al het moois in het heelal.
- Govert Schilling, expert in de sterrenkunde, neemt je in Bibliotheek Zierikzee mee op een reis naar andere planeten, naar verre sterren, en zelfs naar een zwart gat. En daarbij ontdek je dat een reis door de ruimte ook meteen een reis door de tijd is.
- In Bibliotheek Goes kom je meer te weten wat er in de ruimte met je lichaam gebeurt en wat astronauten eten.
- Heb je weleens door een telescoop gekeken? Dat kan in de Bibliotheek Kruiningen. Neem daar een kijkje en maak een draaibare sterrenkaart.
- In Bibliotheek ’s-Gravenpolder of Sint Annaland ga je op interactieve ontdekkingsreis door ons sterrenstelsel dankzij digitale magie.

Alle genoemde activiteiten van ‘Reis door de ruimte’ vinden allemaal plaats op 4 oktober.

Aanmelden voor activiteiten is noodzakelijk.

Win leuke prijzen met codewoord
Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen tijdens de Kinderboekenweek in meerdere vestigingen het gratis spel ‘Codewoord’ spelen op een computer. Kom met je vriend of vriendin naar de bieb, speur in de boeken voor de goede antwoorden en speel de online quiz. Na de Kinderboekenweek wordt er gekeken wie er gewonnen hebben. Speel het codewoord.