Poëzieweek in Bibliotheek

Gepubliceerd op: 16 januari 2018 13:36

Tijdens de Nederlands-Vlaamse Poëzieweek van 25 januari t/m 31 januari 2018, brengt de Bibliotheek Oosterschelde poëzie op unieke wijze tot leven. In diverse vestigingen van de Bibliotheek Oosterschelde zullen er, gedurende deze periode, doorlopend opnames van gesproken gedichten te beluisteren zijn.

Op deze manier wil de Bibliotheek haar bezoekers op een aansprekende en laagdrempelige manier laten kennismaken met deze vaak wat onderbelichte kunstvorm. Het initiatief is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de Bibliotheek Oosterschelde, de Poëziekamer Schouwen-Duiveland, Stichting Korreltje Zeezout en de Zeeuwse Muziekschool. Door de gedichten op deze specifieke manier aan het publiek te presenteren sluit deze activiteit naadloos aan bij het thema van de Poëzieweek voor dit jaar: theater.

Naast het afspelen van de voorgedragen gedichten zullen er in de verschillende bibliotheekvestigingen thematafels worden ingericht met gedichtenbundels en zodat bezoekers nog verder kunnen kennismaken met de taal van de poëzie. Ook worden er gratis poëziekaarten verspreid. De Bibliotheek vestigingen die deelnemen zijn: Heikenszand, 's-Gravenpolder, Goes, Kruiningen, Kapelle, Wemeldinge, Burgh-Haamstede, Bruinisse en Zierikzee.

Tijdens de Poëzieweek staan er verschillende evenementen op het programma in zowel Nederland als Vlaanderen om poëzie extra onder de aandacht te brengen. Ook worden er verschillende prestigieuze prijzen uitgereikt en wordt er een Poëziegeschenk ter beschikking gesteld.