Bibliotheek weer open

Gepubliceerd op: 25 juni 2021 08:30

Veel locaties van Bibliotheek Oosterschelde zijn weer open. Je kunt ook terecht in de Bibliobussen. De Bibliotheken volgen hiermee het landelijke beleid.

Openingstijden en vestigingen
Wij hanteren voor bijna al onze vestigingen weer de normale openingstijden echter raadpleeg, via onderstaande knop, de actuele informatie over onze openingstijden.

De locaties Sint-Philipspand, Sint Maartensdijk, Krabbendijke, Rilland en Yerseke zijn weer open vanaf 28 juni. Onze leespunten blijven vooralsnog gesloten.

Lenen en reserveren
Het lenen van boeken en/of materialen is uiteraard ook weer mogelijk. De uitleentermijn is 6 weken. Het blijft voorlopig mogelijk om boetevrije te lenen. Het ophalen van de reserveringen gebeurt in de door de lener aangegeven Bibliotheek of afhaallocatie van de Bibliobus. De reservering kan pas opgehaald worden nadat de lener een e-mail heeft ontvangen dat de reservering klaarstaat.

Bezoeken en verblijven in de Bibliotheek
Vanaf 7 juni is in de vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde de lees- en studie en raadpleegfunctie weer mogelijk, met uitzondering van Bibliotheek Kruiningen. Bij gebruik van de leestafel en/of pc's is registreren gewenst voor de uitvoering van het bron- en contactopsporing door de gemeentelijke gezondheidsdienst. Je dient een toegangsitem mee te nemen en de lokale coronamaatregelen te volgen.

Bibliobussen
Vanaf woensdag 9 juni 2021 rijden de Biblioservicebus en de ColumBus weer hun gebruikelijke routes.

Online Bibliotheek
Als lid van de Bibliotheek kan je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.