Online cursusaanbod Bibliotheek uitgebreid

Gepubliceerd op: 9 april 2021 11:50

Bij de Bibliotheek kunnen leden én niet-leden terecht voor gratis online cursussen. Iedereen kan trainingen volgen op het gebied van thuiswerken, communicatie, productiviteit, digitale vaardigheden en taal. Zo kunnen zij hun vaardigheden vergroten en daarmee bijvoorbeeld ook de kans op werk.

Drie aanbieders
Naast de onlangs aangeboden online cursussen van Soofos en Goodhabitz voor bibliotheekleden zijn er nu dus ook gratis online cursussen beschikbaar voor iedereen via Skillstown. Er is keuze uit meer dan 190 online trainingen en cursussen.

Aanbod
Het stimuleren van ‘een leven lang ontwikkelen’ voor volwassenen is een belangrijke maatschappelijke taak van de Bibliotheek. In deze pilot van een jaar wordt onderzocht hoe het aanbod van online cursussen zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van onze bibliotheekleden.

Aanvulling
In de Bibliotheek kunnen leden en niet-leden voor veel meer terecht dan alleen het lenen van boeken. Zo zijn er activiteiten voor jong en oud en biedt de Bibliotheek hulp bij informatie van de overheid. Ook wordt het digitale aanbod steeds groter. Deze online cursussen zijn een mooie aanvulling op de duizenden e-books en luisterboeken, digitale tijdschriften en informatiedatabanken.