Muziekweb vanaf 1 augustus 2020 gratis voor leden

Gepubliceerd op: 17 juli 2020 10:05

Goed nieuws voor de Zeeuwse muziekliefhebbers. Wanneer je lid bent van een van de bibliotheken in Zeeland, kun je materialen lenen uit de collectie van Muziekweb. Dit is nu nog tegen betaling van €1,50 per aanvraag, maar vanaf 1 augustus wordt dit gratis.

Over Muziekweb

Muziekweb is de muziekbibliotheek van Nederland. Het doel is om muziek en de informatie over muziek voor iedereen laagdrempelig aan te bieden. Muziekweb heeft sinds 1961 een collectie opgebouwd van 600.000 cd's, 300.000 lp's en 30.000 muziek-dvd's (dat is samen goed voor zo'n zeven miljoen tracks!). De site is een bron van informatie over muziek die de afgelopen vijftig jaar in Nederland is uitgebracht, en een ideale plek om meer muziek te leren kennen.

Wat vind je op Muziekweb
• Informatie over pop, klassiek, jazz en wereldmuziek
• Een wekelijks overzicht van nieuw uitgekomen cd's en dvd's in alle genres
• Fragmenten van 30 seconden van alle tracks