Mijn Bibliotheek vanaf 1 april ook AVG proof

Gepubliceerd op: 26 maart 2019 14:51

In het kader van de verscherpte privacywetgeving AVG (algemene verordening gegevensbescherming) zijn wij genoodzaakt ons wachtwoordbeleid aan te passen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om vanaf 1 april met je geboortedatum als wachtwoord in te loggen bij Mijn Bibliotheek. Wanneer je na 1 april inlogt bij Mijn Bibliotheek, dan zal automatisch worden gevraagd om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Dit wachtwoord moet uit minimaal 8 en maximaal 25 tekens bestaan. Tevens moet het wachtwoord tenminste

• 1 hoofdletter,
  • 1 kleine letter,
  • 1 cijfer en
  • 1 van de volgende tekens .!#$%+-/=?{|}@* bevatten.

Wanneer je in de toekomst je nieuwe wachtwoord vergeten bent, klik je bij het inlogscherm op Wachtwoord vergeten. Je ontvangt dan een e-mail met een link waarmee je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken. Deze e-mail kan ook in de ongewenste mail/spam box terecht komen.

Daarnaast is het mogelijk om in de toekomst je nieuwe wachtwoord zelf te wijzigen. Dit kan door bij Mijn Bibliotheek naar Persoonlijke gegevens te gaan. Als je klikt op 'Wijzig wachtwoord’, dan kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Het is van belang dat je een geldig e-mailadres bij ons hebt geregistreerd, zodat je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken wanneer je je wachtwoord vergeten bent. Je kunt dit doen door

• in te loggen bij Mijn Bibliotheek
  • ga naar Persoonlijke gegevens
  • klik op 'wijzig gegevens' om je e-mailadres toe te voegen.

De Zeeuwse Bibliotheken-app werkt niet meer sinds ik het wachtwoord van Mijn Bibliotheek heb gewijzigd

De Zeeuwse Bibliotheken app werkt niet meer sinds ik het wachtwoord van Mijn Bibliotheek heb gewijzigd

Mocht het inloggen niet lukken dan is het raadzaam om:

Voor iPhone/iPad:
de Zeeuwse Bibliotheken app te verwijderen, de telefoon of tablet uit te zetten en opnieuw op te starten. Vervolgens kan de app opnieuw gedownload worden en kan er worden ingelogd met het nieuwe wachtwoord.

Voor Android:
Het geheugen moet worden opgeschoond op de mobiele telefoon of tablet. Ga hiervoor naar de zoekfunctie, en typ het woord apps, ga naar de Zeeuwse Bibliotheken app, ga naar geheugen/opslag, en klik op gegevens wissen EN cache/data wissen. Als je 1 van de 2 klikt dan werkt de app nog steeds niet. Open de app en vul je nieuwe wachtwoord in. Dan moet inloggen met het nieuwe wachtwoord lukken!

In de App- en Playstore is de app te vinden onder de zoekterm; Zeeuwse Bibliotheken.