Kinderboekenweek in de Bibliotheek: dat wordt griezelen!

Gepubliceerd op: 25 september 2017 14:35

Van 4 t/m 15 oktober is het weer Kinderboekenweek. De Bibliotheek Oosterschelde organiseert ook dit jaar weer geweldige activiteiten rond het thema ‘Gruwelijk eng!’. Vanaf woensdagmiddag 4 oktober is de Bibliotheek omgetoverd tot een griezelparadijs. Kom ook bibberen en griezelen in de Bieb!

Tijdens de Kinderboekenweek zijn er in veel vestigingen speciale tafels samengesteld met hierop spannende boeken.

Grabbelen
Voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar is er een voeldoos in de Bibliotheekvestgingen Goes, Kapelle, Kruiningen, Heinkenszand, Sint Annaland en Zierikzee. Wie durft te grabbelen…en krijgt een spannend cadeautje?

Win leuke prijzen met codewoord
Kinderen van 9 tot en met 12 jaar kunnen in meerdere vestigingen het spel ‘Codewoord’ spelen op een computer. Onder alle goede inzendingen worden de prijzen verloot na de Kinderboekenweek.

3D Printer
Kom tijdens de Kinderboekenweek gratis met onze 3d printer spelen. Op de volgende dagen zijn er spannende demonstraties met glow-in-the-dark materiaal:
- 6 en 13 oktober in Bibliotheek ’s-Gravenpolder, Egelantierstraat 6
- 7 en 11 oktober in Bibliotheek Heinkenszand, Stengeplein 1

Kindervoorstellingen:

• Verhaal- en spelletjesmiddag ‘Knikkeruil’, Bibliotheek Goes, woensdag 11 oktober, 4 – 7 jaar
    Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2017 heet Knikkeruil en is geschreven door Maranke Rinck en geïllustreerd door Martijn van der Linden. Zij brengen tussen 15.00 en 17.00 uur een bezoek en vertellen het verhaal van Knikkeruil en gaan samen met de kinderen op avontuur in de Bibliotheek Goes. Er zijn allerlei spelletjes te spelen met knikkers en er kan worden geknutseld en gekleurd. Deze gratis middag is voor kinderen tussen 4 en 7 jaar en ouders zijn ook van harte welkom! De kinderboekenweekmiddag is in samenwerking met boekhandel Het Paard van Troje. Meld je aan!
  • Poppentheater ‘De vis op het droge’, Bibliotheek Sint Annaland, maandag 16 oktober, vanaf 4 jaar
    Een vrolijke familievoorstelling met poppen in de Bibliotheek Sint Annaland om 14.30-15.15 uur. Bestel hier je kaartjes of in de Bibliotheek Sint Annaland: € 3,50 en € 2,50 voor leden van de Bibliotheek.
  • De Sprookjeskoningin, de Stenge in Heinkenszand, woensdag 25 oktober, vanaf 4 jaar GEANNULEERD!
    Kom en beleef de magie van sprookjes op in de Stenge in Heinkenszand om 15.00-16.00 uur en laat je verrassen door deze prachtige en muzikale familievoorstelling over De Sprookjeskoningin.