Generation Tone; voor elke leeftijd een literair café

Gepubliceerd op: 19 januari 2023 13:35

Op zat. 28 januari, 16.00-17.30 uur, trappen Muziekschool Zeeland en Bibliotheek Oosterschelde af met het eerste Generation Tone literair café in bieb Goes! Het project bestaat uit een reeks van vier events, waarbij elke editie in het teken van een andere leeftijdscategorie staat. De eerste gast is filosoof, schrijver en programmamaker Stine Jensen en zij neemt ons mee in gevoelens tijdens de levensfase 0-20 jaar. Haar interactieve lezing, die zich met name richt op ouders van jonge kinderen, wordt omlijst door bijpassende livemuziek door talentleerlingen van de Muziekschool.

Programma Generation Tone

In 2023 organiseren Bibliotheek Oosterschelde en Muziekschool Zeeland hun programma Generation Tone in de vorm van vier keer een literair café met live muziek door talenten van de muziekschool. Generation Tone houdt in dat elk literair café afgestemd is op een andere leeftijdscategorie: van 0-20, 20-40, 40-60 en 60+. In al die verschillende levensfases spelen zowel lezen als muziek een rol, maar op welke wijze precies? Het publiek wordt meegenomen door een spreker die raakvlakken heeft met de thema’s binnen de leeftijdscategorie. Ook de muziek wordt iedere editie afgestemd op het onderwerp van gesprek. De volgende edities van Generation Tone staan gepland op 15 april, 13 mei en 24 juni. Meer informatie volgt.

Stine Jensen
Waarom voel je wat je voelt? Is het niet erg om jaloers te zijn? Kun je jezelf empathie aanleren? Stine Jensen neemt ons mee in gevoelens. Blijheid, jaloezie, verliefdheid, verdriet en andere grote emoties komen aan bod. Muziekschool Zeeland sluit aan met muziek die emotie oproept.
Mede mogelijk gemaakt door de gemeente Goes.

Aanmelden zat.28 jan. 16:00 - 17:30 uur bieb Goes