Ga mee op reis met de Bibliotheek

Gepubliceerd op: 15 juli 2022 13:55

Tijdens deze zomervakantie organiseren de Zeeuwse Bibliotheken voor de jeugd een zomer vol activiteiten, zowel online als in de Bibliotheek. Wie reist er mee?

Online Vakantielezen
Ga mee op schattenjacht met de Bibliotheek! Deze zomer is de Bibliotheek jouw reisleider. Met Vakantielezen beleven we samen avonturen en ontdekken we de mooiste verhalen. Zo wordt lezen extra leuk! Maak een bordspel op de Sprookjeseilanden, ren je rot in Sportmanië of lees het
verhaal Monsterkrant van Paul van Loon. Vakantielezen is een ontdekkingsreis voor beginnende lezers.

De Zeeuwse Bibliotheken willen het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden. Reis mee langs zes landen! Van Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. Paul van Loon, Manon Sikkel, Harmen van Straaten, Milouska Meulens, Annemarie Bon en Tosca
Menten schreven speciaal voor Vakantielezen een verhaal. Verzamel alle schatten en maak kans op een tablet. Voor Vakantielezen kunnen kinderen in de Bibliotheek een gratis leespaspoort ophalen.
Doe gratis mee via www.vakantie-lezen.nl

Activiteiten in de Bibliotheken
Tijdens de zomervakantie organiseren de Bibliotheken in Zeeland leuke activiteiten. Er is voor iedere leeftijd en interesse wel wat te vinden om aan mee te doen. Hou je van de boeken van Bob Popcorn van Maranke Rinck en Martijn van der Linden? Kom naar de Bob Popcorn Show in de Bibliotheek Terneuzen, Middelburg of Kapelle. Teken je graag? Doe dan mee met de tekenworkshop van Ferdy Remijn. Zou je wel eens willen weten hoe jouw verhaal klinkt op muziek doe dan mee met Muzikaal je verhaal. Voor jonge kinderen zijn er vrolijke voorleesmomenten en een speurtocht. Kijk op de website van jouw Bibliotheek wat er allemaal te doen is of volg ze op social media.