Filmavond Sint Annaland als afsluiting van Nederland Leest

Gepubliceerd op: 6 november 2020 14:00

Zin in een filmavond? De Bibliotheek Oosterschelde organiseert in samenwerking met streekmuseum de Meestoof een mooie filmavond. De film ‘A family affair’, waarbij familiegeschiedenis centraal staat, wordt op donderdag 26 november vertoond in het streekmuseum. Het thema van deze film sluit perfect aan bij de landelijke campagne Nederland Leest. Nederland is een campagne ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. Dit jaar is het thema: Kleine geschiedenis, grote verhalen.

Nederland Leest
November staat, al jaren, in het teken van Nederland Leest en dit jaar is het thema: Kleine geschiedenis, grote verhalen. Aan de hand van dit thema krijg je de mogelijkheid om in je eigen geschiedenis te duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van je eigen familie of van de stad of streek waar je in woont.

Kortingsactie museum De Meestoof
Het is natuurlijk leerzaam én leuk om de lokale geschiedenis te ontdekken in het onlangs verbouwde museum De Meestoof. We bieden onze leners een korting aan van € 1,00 op de toegangsprijs (op vertoon van je lenerspas) en daarnaast ontvang je bij je bezoek aan het museum het Nederland Leest geschenkboek ('Het zwijgen van Maria Zachea'). Tip: lezers van de Eendrachtbode profiteren van stapelkorting (bon uit de krant geeft nog eens €1,50 korting).

Afsluitende filmavond
De maand november sluiten we af met een filmavond op donderdag 26 november die perfect aansluit bij het thema ‘familieverhalen’. In museum De Meestoof vertonen we de film ‘A family affair’ (openingsfilm IDFA 2015). Aanvang 19:30 uur (einde rond 21:30 uur).
Toegangsprijs: € 5,00 voor leden en donateurs van De Meestoof, € 7,50 voor niet-leden. Let op: vol=vol. Koop een ticket.

Lonkende Leestafel
Als bibliotheek Sint-Annaland willen we inwoners met hun interesses samenbrengen, lezen stimuleren en kennis delen. Met de Lonkende Leestafel bepalen we 8 x per jaar een thema en bieden we een podium aan mensen om iets te vertellen over bijvoorbeeld hun bijzondere hobby, maar het kan ook een lezing of workshop zijn aansluitend bij een thema. Nederland Leest is de aftrap van de Lonkende Leestafel en in de bibliotheek is er een presentatie te vinden over het thema ‘kleine geschiedenis, grote verhalen’.
Heb jij een bijzondere hobby of weet je een passend onderwerp voor onze Lonkende Leestafel in 2021? Neem dan contact met ons op via bidbtholen@bibliotheekoosterschelde.nl