Digibasis: kennismaken met de digitale wereld

Gepubliceerd op: 21 mei 2019 11:43

In deze digitale tijd is een computer of laptop haast onmisbaar. Overheidsinstanties of banken verwijzen vaak naar hun website wanneer je iets wilt regelen. Daarnaast bieden deze apparaten ontspanning: je kunt een spelletje spelen, een e-mail schrijven aan een (klein)kind of familielid of op internet informatie opzoeken over een interessant onderwerp. Maar kun je werken met een computer en of laptop?

Hoe werkt Digibasis?

Misschien zou je deze dingen graag doen, maar hebt je nog nooit op een computer of laptop gewerkt en zie je ertegen op om hier zelf aan te beginnen. Dan helpen de vrijwilligers van het project Digibasis je graag! Wanneer je je aanmeldt, komt een vrijwilliger met een laptop bij je op bezoek. Hij of zij bespreekt wat je graag zou willen leren. Vervolgens krijg je uitleg over dit onderwerp. Je mag de laptop een aantal weken houden om te oefenen. Meedoen aan het project is kosteloos.

Om mee te doen moet je in de gemeente Borsele wonen, ouder zijn dan vijfenvijftig jaar en geen ervaring hebben met computers. Achteraf is er de mogelijkheid om de cursus Klik en Tik te volgen.

Aanmelden kan bij Vrijwilligershuis Borsele: www.vrijwilligershuis.nl, 0113-311 999, info@vrijwilligershuis.nl 

Het project Digibasis is een initiatief van Seniorenraad Borsele.