De Voorleeshoek

Gepubliceerd op: 11 juni 2018 13:49

Vanaf januari 2018 is het totale aanbod van voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek te bekijken voor bibliotheekleden. Ouders en kinderen kunnen in de Bibliotheek naar de voorleesfilmpjes kijken of thuis inloggen met hun lidmaatschapsnummer en zullen zo elke week verrast worden met nieuwe verhalen.

De Voorleeshoek

De Voorleeshoek is een online platform voor kinderen van 0-10 jaar. Iedere week komen er vier voorleesfilmpjes online. De voorleesfilmpjes zijn een combinatie van het verhaal met prenten en muziek. De visie van De Voorleeshoek: er is sprake van een verontrustende leesachterstand bij veel kinderen op Nederlandse basisscholen. Voorlezen is een belangrijk instrument om dit probleem aan te pakken. De Voorleeshoek heeft als missie om het (voor)leesplezier voor alle kinderen van 0-10 jaar te vergroten en verbreden door iedereen te laten genieten van voorleesverhalen.

De Voorleeshoek te zien in alle bibliotheken

Met het basispakket krijgen bibliotheken en hun leden toegang tot een ruim digitaal aanbod, waaronder cursussen, naslagwerken en online oefenprogramma's. De Voorleeshoek levert naast de ruim 200 verhalen die op dit moment al online staan, iedere week vier nieuwe voorleesfilmpjes. In de meivakantie zal De Voorleeshoek ook live te zien zijn in de bibliotheken tijdens een voorleestournee door het land.

Anouk Overman, initiatiefneemster van De Voorleeshoek is ontzettend blij met de samenwerking met de bibliotheken: 'De Voorleeshoek is nu voor nog meer kinderen beschikbaar. Ik hoop dat hiermee het leesplezier verder wordt bevorderd en de voorleesfilmpjes uitnodigen om nieuwe leuke boeken te ontdekken in de Bibliotheek'