De Bibliotheek helpt bij belastingaangifte

Gepubliceerd op: 26 februari 2020 14:45

Kun je wel wat hulp gebruiken bij je belastingaangifte? Een expert die met je meekijkt? Of heb je een vraag? Dat kan tijdens onze workshops in de Bibliotheek. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek. Deze service is gratis.

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek Oosterschelde gratis beveiligd computer- en internet- en printgebruik. De ingevulde aangifte kan gratis worden geprint. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Medewerkers vullen de aangifte niet in. Voor de aangifte mag je onze computers gratis gebruiken. Er zijn een aantal computers beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan in Goes, Kapelle, 's-Gravenpolder, Heinkenszand, Kruiningen, Zierikzee, Burgh-Haamstede, Bruinisse en Sint-Annaland.

Gratis workshop leer digitaal je aangifte te verwerken

Hoe vul je het digitaal belastingformulier en aangifte inkomstenbelasting in? Leer hoe je, onder begeleiding van een docent , de aangifte kunt verwerken. Na de workshop kun je thuis je aangifte doen. De workshop vindt plaats op maandag 30 maart van 18:30 tot 21:00 uur in vestiging Goes of op dinsdag 7 april van 14:00 tot 16:30 uur in vestiging Goes.

Hulp bij computer- en internetgebruik

Voor wie hulp wil bij computer- en internetgebruik, heeft de Bibliotheek de gratis Klik & Tik inloopspreekuren. Hier leer je de basis zoals de computer opstarten, typen en een e-mail versturen.

• Elke maandag 14:00 - 16:00  Vestiging Kapelle
  • Even weken op dinsdag 10:30 -11:30  Vestiging Burgh Haamstede
  • Elke donderdag 13.30 - 15.30  Vestiging Goes
  • Elke donderdag 15.15 - 17.15  Vestiging Sint Annaland
  • Oneven weken op maandag 14.00 – 15.15 Vestiging Zierikzee.

Cursus werken met de digitale overheid

Daarnaast is er de gratis cursus Digisterker voor het leren werken met de elektronische overheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruikmaken van de elektronische dienstverlening en leren onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid.

• wo       4 mrt.  09:30 - 11:30  Vestiging Kruiningen
  • wo       1 apr    09:30 - 11:30  Vestiging ’s-Gravenpolder.

Deze dienstverlening is gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.